REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O lumină misterioasă pe cer a declanșat alarma aeriană în capitala Ucrainei. Video

O lumină misterioasă pe cer a declanșat alarma aeriană în capitala Ucrainei. Video

Valentina CAMARA 20 aprilie 2023 | 10:21 616

O lumină puternică a fost observată traversând cerul Kievului miercuri seară, stârnind o mulţime de reacţii pe reţelele de socializare, dar și din partea autorităților, care au activat alerta aeriană. Șeful administraţiei militare a Kievului susține că a fost vorba de un satelit NASA, care era programat să reintre în atmosfera terestră, însă agenția spațială americană a declarat că vehiculul spațial era încă pe orbită la ora la care a avut loc incidentul de la Kiev.

O lumina misterioasa pe cer a declansat alarma aeriana in capitala Ucrainei. Video

Miercuri seara, „în jurul orei 22:00 (22:00 ora României), s-a observat strălucirea unui obiect aerian pe cerul Kievului”, a declarat şeful administraţiei militare a capitalei Ucrainei, Serhii Popko, pe Telegram. „Conform informaţiilor iniţiale, acest fenomen este consecinţa căderii unui satelit NASA pe Pământ”, a adăugat Popko.

NASA anunţase la începutul săptămânii că un satelit cu o greutate de aproximativ 300 de kilograme va reveni miercuri în atmosferă la o oră necunoscută.

Satelitul Rhessi, folosit pentru observarea erupţiilor solare, a fost lansat pe orbita joasă a Pământului în 2002, iar utilizarea sa a încetat în 2018, potrivit NASA.

Alertă aeriană activată

Alerta aeriană a fost activată, a subliniat Popko, precizând totodată că „apărarea antiaeriană nu a intrat în acţiune”. La scurt timp, Forţele Aeriene Ucrainene au susţinut, de asemenea, că flash-ul a avut „legătură cu căderea unui satelit/meteorit”, afirmând totodată că acest lucru nu a fost încă clarificat.

„Reţelele sociale se distrează răspândind meme cu farfurii zburătoare, dar vă rugăm să nu folosiţi sigla oficială a Forţelor Aeriene pentru a crea meme”, a adăugat forţa. Însă NASA a negat că incidentul de miecuri seară, de la Kiev, ar avea legătură cu satelitul său.

Rob Margetta, de la biroul de comunicare NASA, a declarat pentru BBC că satelitul Rhessi se afla încă pe orbită la ora la care a fost observat flash-ul de lumină pe cerul Kievului și că urmă să reintre în atmosfera terestră în cursul nopții de miercuri spre joi, potrivit digi24.ro.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468