REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O nouă caravană de migranţi se formează în Honduras

O nouă caravană de migranţi se formează în Honduras

Replica API 16 ianuarie 2020 | 00:00 451

O mie de persoane s-au adunat marţi seara la San Pedro Sula, în nordul Hondurasului, pentru a forma o nouă caravană şi a încerca să ajungă în Statele Unite, a constatat un jurnalist AFP.

După exemplul mai multor alte caravane care s-au format în ultimul an şi jumătate în Honduras, şi aceste persoane vor să meargă pe jos spre SUA traversând Guatemala şi mai apoi Mexicul în încercarea de a intra pe teritoriul american şi a scăpa de sărăcia şi violenţa din ţara lor.

"Pentru moment, avem aproximativ o mie de persoane, dar autocare sunt pe cale să sosească din Tegucigalpa (capitala Hondurasului) şi din alte părţi ale ţării", a declarat pentru AFP Bartolo Fuentes, jurnalist, fost parlamentar de opoziţie şi apărător al drepturilor omului.

Fuentes a fost acuzat de guvernul din Honduras că a fost organizatorul primei caravane, în octombrie 2018, lucru negat de acesta.

Oamenii strânşi marţi seara la San Pedro de Sula, al doilea oraş din Honduras, au răspuns unui apel lansat pe reţelele sociale şi reluat de mass-media.

Potrivit lui Fuentes, spre deosebire de caravanele precedente, cei mai mulţi din noul grup sunt tineri şi provin din zone rurale.

Aspiranţii la emigrare, bărbaţi, femei şi copii, şi-au petrecut noaptea de marţi spre miercuri în diverse locuri din San Pedro Sula, în special în gara centrală.

În cadrul primei caravane, care a plecat la drum pe 14 octombrie 2018, peste 2.000 de oameni s-au îndreptat spre nord în speranţa de a intra în Statele Unite şi a fugi de şomajul şi violenţa bandelor de traficanţi de droguri care domină mari părţi din Honduras.

Cel puţin trei alte caravane, mai puţin numeroase, au urmat în cursul primului trimestru din 2019. Fenomenul s-a oprit din cauza desfăşurării de militari la frontieră de către preşedintele american Donald Trump.

Mexicul a luat, la rândul său, măsuri pentru a ajuta Statele Unite în stoparea valurilor migratorii. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pina in 89 daca mergeai sda pleci in usa Canada sau Australia asteptai in triskircken sau latina dura doi trei aninu veneai peste zidul de la granite,lumea tre sa inteleaga niste reguli, in aceste lagare te inscriai ptr un interview sau ramineai in tara respective.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212