REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O nouă metodă de înșelăciune, în numele Yahoo, a bubuit pe internet

O nouă metodă de înșelăciune, în numele Yahoo, a bubuit pe internet

Victor ROTARU 24 octombrie 2022 | 00:00 1606

În ultimele zile circulă o nouă metodă de înșelătorie pe mail, în numele celor de la Yahoo. Mesajul este distribuit prin e-mail-uri, iar în mesajul atașat se specifică faptul că Yahoo nu mai poate suporta contul și securitatea acestuia, iar cei care primesc acest mesaj, sunt îndrumați să își actualizeze contul, accesând un link malițios.

Metodele de înșelătorie pe internet sunt din ce în ce mai frecvente în ultimul timp, majoritatea având în spate oameni care vor să facă bani pe lipsa unui moment de atenție din partea victimelor. Dacă zilele trecute aduceam în atenția publică o metodă de înșelătorie în numele Băncii Transilvania, în care mai multe persoane primeau un mesaj în care li se cerea confirmarea datelor personale și ale cardului de debit, fiindu-le pe urmă fraudat contul, acum a venit rândul celor de la Yahoo Mail să devină victima escrocilor.

Mai multe persoane au primit în ultimul timp, pe adresele de e-mail un mesaj în care se specifică faptul că Yahoo nu va mai suporta contul și securitatea, iar cei care doresc să își păstreze contul, trebuie să acceseze link-ul atașat. După accesarea linkului, se va deschide o nouă pagină, în care trebuie să vă introduceți adresa de e-mail și parola, iar de acolo, inevitabilul se produce.

Mare atenție! Toate acestea sunt tehnici de înșelăciune, la fel cum au fost și mesajele celor de la Banca Transilvania, Profi, Lidl și multe altele, ne transmit reprezentanții Poliției Române.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
n-a mai bubuit demult ceva pe aici, hai ca se poate!
1
0
Mare retardat mai esti!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212