REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° ConstanÈ›a Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° ConstanÈ›a Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

O pictură murală ce o înfăţişează pe Angelia Jolie cu cicatrici în urma mastectomiei a apărut într-o piaţă din Milano

O pictură murală ce o înfăţişează pe Angelia Jolie cu cicatrici în urma mastectomiei a apărut într-o piaţă din Milano

A.F. 21 octombrie 2022 | 00:00 262

O pictură murală care o înfăţiÅŸează pe actriÅ£a Angelina Jolie cu cicatrici în urma mastectomiei a apărut miercuri într-o piaţă din oraÅŸul italian Milano, informează agenÅ£ia ANSA, fiind marcată astfel luna internaÅ£ională de luptă împotriva cancerului de sân.

Angelina Jolie

Noua operă de artă stradală din Piazza San Babila din centrul oraÅŸului se intitulează "Love Yourself" ("IubeÅŸte-te") ÅŸi a fost creată de aleXsandro Palombo, un artist care a realizat recent o pictură murală cu Marge Simpson tăindu-ÅŸi părul în faÅ£a consulatului iranian din Milano, în semn de protest faţă de moartea unei tinere de 22 de ani în custodia poliÅ£iei din această Å£ară asiatică după ce a fost acuzată că a încălcat codul vestimentar referitor la purtarea hijabului, citează Agerpres.

Palombo a mai abordat tema cancerului de sân, în 2015, cu o serie de lucrări intitulată "Survivor" ("SupravieÅ£uitoare"), în care a pictat prinÅ£ese Disney, precum Alba ca Zăpada, Jasmine, Cenuşăreasa, Ariel, Aurora sau Tiana, cu cicatrici după mastectomie.

După ce oficialii iranieni au anulat pictura murală cu Marge Simpson, Palombo a pictat un alt personaj de desene animate care îÅŸi îndreaptă degetul mijlociu spre consulat, marcând astfel valul continuu de proteste reprimate sângeros din Iran faţă de moartea tinerei Mahsa Amini.

Sursa foto: www.tgcom24.mediaset.it

Jolie, în vârstă de 47 de ani, fiica actriÅ£ei Marcheline Bertrand ÅŸi a actorului Jon Voight, a suferit o dublă mastectomie preventivă în 2013, după ce a fost testată pozitiv pentru o genă asociată cancerului de sân, afecÅ£iune din cauza căreia a murit mama sa.

"Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape un deceniu ÅŸi a murit la 56 de ani", a declarat ea pentru New York Time la 14 mai 2013. "Ea a rezistat suficient pentru a-ÅŸi cunoaÅŸte primii nepoÅ£i ÅŸi pentru a-i Å£ine în braÅ£e. Dar ceilalÅ£i copii ai mei nu vor avea niciodată ÅŸansa de a o cunoaÅŸte ÅŸi de a afla cât de iubitoare ÅŸi de binevoitoare a fost. Vorbim adesea despre "mama lui mami" ÅŸi mă trezesc încercând să explic boala care a luat-o de lângă noi. Ei au întrebat dacă mi se poate întâmpla la fel. Le-am spus mereu să nu-ÅŸi facă griji, dar adevărul este că port o genă "defectă", BRCA1, care măreÅŸte drastic riscul de a dezvolta cancer de sân ÅŸi cancer ovarian. Medicii mei au estimat că am avut un risc de cancer de sân de 87% ÅŸi un risc de cancer ovarian de 50%. (...) Am vrut să scriu asta pentru a le spune altor femei că decizia de a face o mastectomie n-a fost uÅŸoară. Dar este una pe care sunt foarte fericită că am luat-o. Riscul meu de a dezvolta cancer de sân a scăzut de la 87% la sub 5%. Pot să le spun copiilor mei că nu trebuie să se teamă că mă vor pierde din cauza cancerului de sân", a declarat la acea vreme Angelina Jolie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272