REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
16.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O șansă la un viitor mai bun: calculatoare pentru elevi din Constanța și Medgidia, de la Ateliere Fără Frontiere și ENEL

O șansă la un viitor mai bun: calculatoare pentru elevi din Constanța și Medgidia, de la Ateliere Fără Frontiere și ENEL

Replica API 28 noiembrie 2017 | 00:00 338

Motiv de bucurie

Motiv de bucurie

Elevii unei școli din municipiul Constanța și membrii Asociației Bibliovoluntarii din Medgidia au motiv de bucurie, acum, în apropiere sărbătorilor de iarnă: au câștigat calculatoare în cadrul proiectului „Toată lumea intră în jocul educației IT”, organizat de Ateliere Fără Frontiere și susținut de companiile ENEL din România.

Școala Gimnazială Nr. 31 din Constanța şi Asociaţia non-profit Bibliovoluntarii din Medgidia sunt câştigătorii concursului « Toată lumea intră în jocul educației IT » din judeţul Constanţa, alături de alţi 31 de câştigători din regiunile Banat, Dobrogea şi Muntenia. Cei doi câștigători au primit 19 de calculatoare prin proiectul « Toată lumea intră în jocul educației IT » derulat de companiile Enel din România și Ateliere Fără Frontiere. Astfel, echipamentele IT complete donate vor fi utile în proiecte ce vizează dezvoltarea abilităților de lucru cu calculatorul atât pentru elevi, tineri, cât şi pentru seniori, dar şi reducerea decalajului digital, care creează pericolul ca anumite segmente ale societății să fie excluse de la fluxul de informații, comunicare și socializare.

„Orice copil merită să descopere și să învețe”

„Orice copil merită să descopere şi să înveţe, fapt ce a stat la baza iniţiativei companiei noastre, pusă în practică cu ajutorul partenerilor de la Ateliere Fără Frontiere. Abandonul şcolar este o problemă a societăţii noastre şi suntem încrezători că susţinând sistemul de învăţământ pe acestă cale oferim, și pe această cale, şanse de dezvolare tinerilor din categoriile vulnerabile. Astăzi am adus echipamentele IT complete Şcolii nr. 31 din cartierul Palas. Proiectul lor „Înveţi mai uşor la calculator” va implica aproximativ 180 de elevi. Sper sincer că accesul la tehnologie al acestor copii le va oferi o altă perspectivă a viitorului. Ne bucurăm să susținem educația de calitate pentru cât mai multe școli, licee dar și pentru beneficiarii proiectelor educaționale derulate de către organizațiile câștigătoare”, a declarat Victor Marius Chiriac, inginer şef E-Distribuţie Dobrogea.

Proiectul « Toată lumea intră în jocul educației IT » organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și susținut de către companiile Enel în România a venit în sprijinul organizațiilor din comunitătile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfășura proiecte de educație dedicate în special copiilor și tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziționării lor.

Peste patru mii de copii, sprijiniți în cadrul proiectului

4650 de copii şi tineri, aproximativ 220 de adulţi şi vârstici, trei școli și licee, o bibliotecă, opt ONG-uri și o instituție socială sunt beneficiarii celor 400 de calculatoare recondiționate donate de către Asociația Ateliere Fără Frontiere cu susținerea companiilor grupului Enel în România, pentru reducerea decalajului informatic în comunitățile defavorizate ale României.

Cele 32 de proiecte premiate în cadrul concursului se adresează prioritar copiilor și tinerilor cu posibilități financiare reduse, cu risc de abandon școlar, cerințe educaționale speciale, instituționalizați, cu dizabilități sau alte vulnerabilități.

Lista completă a laureaților este disponibilă online, pe site-ul www.educlick.ro.

Beneficiarii au fost selectați în urma evaluării de către juriul format din reprezentanții companiilor grupului Enel în România, CSR Media, IBM, Techsoup România și ai Galei Societății Civile (The Institute).

Ateliere Fără Frontiere este un ONG care a creat trei întreprinderi sociale, având ca scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociației sunt: lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului și solidaritatea.

Enel este o companie energetică multinațională, ce joacă un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212