REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.9° Constanța Dum., 26 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6314
8.9° Constanța Duminică, 26 Martie 2023 Anul XX Nr. 6314

O șefă din ARSVOM, condamnată după ce a divulgat subiectele de concurs

O șefă din ARSVOM, condamnată după ce a divulgat subiectele de concurs

Victor ROTARU 2 februarie 2023 | 00:00 2183

Pe 12 ianuarie 2022, Nina Carmen Anghel a fost trimisă în judecată sub aspectul infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Mai exact, în cursul lunii ianuarie 2019, în calitatea de șef serviciu economic în cadrul ARSVOM, a pus la dispoziție unei candidate subiectele și rezolvarea acestora, în vederea ocupării unui post de contabil IA în cadrul instituției.

O sefa din ARSVOM, condamnata dupa ce a divulgat subiectele de concurs

Totul a început pe 14 decembrie 2018, atunci când Nina Carmen Anghel, șef serviciu economic cu atribuții de control a solicitat organizarea unui concurs de angajare pentru postul de contabil IA. Candidatul care putea participa la concurs trebuia să aibă o vechime de minim 5 ani în contabilitate și minim 1 an în contabilitatea bugetară.

Deși de regulă tematica, bibliografia și subiectele se redactează de către toți membrii ai comisiei de examen, pentru organizarea concursului din ianuarie 2019 toate acestea au fost realizate doar de către Nina Carmen Anghel, ceilalți membri ai comisie având acces la subiecte cu puțin timp înainte de prima probă, cu una sau două zile înainte. Primele discuții între Nina Anghel și persoane pe care a ajutat-o să obțină postul au început pe 17 decembrie 2018, înainte de publicarea anunțului cu privire la organizarea concursului, în timp ce înscrierea martorei pentru concurs s-a realizat la data de 27 decembrie 2019, atunci când s-a întâlnit cu inculpata. În contextul efectuării percheziției informatice a fost realizat un extras, conținând mesaje text și imagini, din conversația purtată între Nina Anghel și persoana pe care a ajutat-o la examen, extras ce conținea un total de 3590 de mesaje.  

O sefa din ARSVOM, condamnata dupa ce a divulgat subiectele de concurs

„Fă o poză la o hârtie cu scrisul tău să pot să-mi dau seama.”

Înainte de concurs, Nina Anghel i-a transmis subiectele pentru ambele probe, respectiv o probă scrisă și un practică - un interviu. Cu privire la proba scrisă, martora a transmis instanței că subiectele i-au fost transmise de către Nina Anghel pe adresa de email. Prin probele obținute în urma percheziției informatice rezultă că în ziua de 21 ianuarie 2019, ziua în care a avut loc proba scrisă, martora i-a trimis mesaj Ninei Anghel să o întrebe pe unde se intră în sala de examen. Ulterior, după terminarea examenului, Nina Anghel i-a trimis mesajul: „Fă o poză la o hârtie cu scrisul tău să pot să-mi dau seama.

În aceeași zi, după trei ore jumătate, Nina Anghel i-a trimis mesaj martorei spunându-i „Ne vedem la proba practică ai luat 9 și ceva, ești pe prima loc.” A doua zi, pe 22 ianuarie 2019, Nina Anghel i-a trimis martorei o imagine ce conținea un document denumit „Subiecte proba practică”. Proba practică, interviul, a fost condus de către Nina Anghel, acesta adresând 90% dintre întrebări, pe când celălalt membru al comisiei nu a adresat întrebări sau a pus cel mult o întrebare.

O sefa din ARSVOM, condamnata dupa ce a divulgat subiectele de concurs

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au stabilit pedeapsa de 1 an și 6 luni e închisoare cu suspendare, în ceea ce o privește pe inculpata Nina Carmen Anghel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prevăzută de art. 12 lit. b) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cipanco ești pe lângă rău de tot , ai rămas in urma de tot cu știrile . Mai documentează-te și tu un pic și nu mai fi așa de dezinformat . Pentru 3 idioți ii bagi pe toți la grămada .
0
0
Manole scapane de asta si duo la andromeda ta si tineo in servis. Face numai ilegaliati aici. Mia zis doamna aia de la curtea de conturi. Iti dau si raportul dar stiu ca il ai.Ia sageata de aici si lasal pe voicu sa comande corabia. Ne scufundam si murim din cauza ei.
0
0
Pe vremuri cand era doar magazioner condamnata mai fura si din materiale la cantar cand dadea detergent la marinari! Sindicatul stie dar nu face nimic. Doar se plange ca vrea curtea de conturi sa le ia sporul de conditii grele la oameni.
1
0
Sa continuati si pe la noi la ANR si poate si in teritoriu la mogulul de la zonala giurgiu srl.
5
0
si-a adus o alta cipanca ca sa faca acolo cuib de sobolani cipanezi. ASVROM este o afacere cu furt de motorina.Zilnic angajatii fac plinul la masini. vin taximetristi din oras sa alimenteze la ei. au acolo un peco.totul cu stiinta militiei port care manca si ei.
3
1
HOATA, afara cu ea. Ce mai cauta in functia aia din care s=a imbuibat? Alo directore auzi?
3
1
la spitale ,scoli,primarii e metoda veche care se cauta! si nimeni nu face gat!
5
0
Și resturile ? O să cadă și alți. E un viespar acolo.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
352410482840
5/49
21246111913
joker
36197331516