REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

O tânără cu origini românești a murit în Israel

O tânără cu origini românești a murit în Israel

Andreea CONDURACHE 13 octombrie 2023 | 09:45 470

O tânără cu origini românești se numără printre cei peste 260 de oameni uciși de „Festivalul Groazei” de teroriștii Hamas. În vârstă de doar 24 de ani, Bruna Văleanu era născută în Brazilia și locuia cu familia în Israel. 10.000 de persoane au condus-o joi pe ultimul său drum.

O tanara cu origini romanesti a murit in Israel

Inițial, fata fusese dată dispărută, însă familia i-a confirmat decesul.

„Cu adâncă durere ne luăm rămas bun. Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers. Te vom iubi mereu!”, a anunţat familia tinerei.

Bruna Văleanu era studentă la o universitate din Tel Aviv și făcuse stagiul militar în armata israeliană. Se mutase de câțiva ani cu mama și sora în Israel, din Brazilia. Pentru că familia nu avea foarte multe cunoștințe în Israel, a făcut un apel public să vină măcar zece oameni la înmormântarea Brunei. Era numărul necesar pentru respectarea cerințelor religioase iudaice. Până la urmă, 10.000 de persoane au condus-o pe tânără pe ultimul drum. Imaginile cu mulțimea și cu omagiul pentru tânăra ucisă de Hamas au făcut înconjurul lumii, după ce au fost postate pe Twitter de ambasada Israelului în Brazilia.

Până în prezent, peste 260 de cadavre au fost recuperate din zona unde a avut loc festivalul de muzică, petrecere întreruptă de militanții Hamas în dimineața zilei de 7 octombrie. Festivalul Nova se desfășura în aer liber într-o zonă rurală din apropierea graniței Gaza-Israel și trebuia să fie o petrecere cu dans pe toată durata nopții, pentru a onora sărbătoarea Sukkot. Dar la răsărit zona a fost atacată de Hamas, iar participanții la festival au încercat să scape în pădure, în timp ce se trăgea asupra lor.. Unii participanți au fost omorâți cu cruzime de palestinienii Hamas, alții au fost răpiți, iar despre alții nu se mai știe nimic.

Până acum, un cetățean român a murit în războiul dintre Israel și Hamas. Bărbatul era soldat în armata israeliană și avea dublă cetățenie, română și israeliană, a anunțat luni Ministerul de Externe. De asemenea, MAE a confirmat joi că o persoană cu dublă cetățenie, româno-israeliană, este declarată dispărută, după izbucnirea războiului din Israel, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108