REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

O tânără din Constanţa, studentă în Bucureşti, rănită în urma tragediei din Clubul Colectiv

O tânără din Constanţa, studentă în Bucureşti, rănită în urma tragediei din Clubul Colectiv

Replica API 31 octombrie 2015 | 12:04 427

Victimele tragediei din Clubul Colectiv din Capitală sunt greu de recunoscut. Medicii depun eforturi supraomeneşti pentru a-i salva pe cei 146 de răniţi internaţi noaptea trecută în mai multe spitale din Capitală. "Sunt plini de bandaje. Nu avem nimic oficial, dar se pare că ar fi fost rănită şi o tânără din Constanţa. Este studentă în Bucureşti. Nu ştim mai multe amănunte. Nu toate victimele au fost identificate", au declarat, pentru "Replica", surse din cadrul Poliţiei.

Este vorba despre Ioana Ruxandra Grigore, de 25 de ani, din Constaţa, internată la Secţia de Chirurgie Plastitică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" din Bucureşti. Cadrele medicale spun că tânăra a suferit arsuri la faţă şi mâini, însă starea ei este stabilă. "Nu a fost operată până la această oră. Au intrat în sala de operaţie cazurile grave. Tânăra din Constanţa a suferit arsuri pe 8 la sută din suprafaţa corpului", au declarat reprezentanţii unităţii de tratament.

27 de oameni au sfârșit într-un mod cumplit, în urma unui incendiu izbucnit în Clubul Colectiv. Alte 184 de persoane au ajuns la 12 spitale din București și Ilfov, dintre care 146 sunt încă internate. Nouă oameni se află în continuare în stare foarte gravă, iar alți 14 sunt la Terapie Tntensivă. Este o tragedie fără precedent pentru țara noastră.

Sâmbătă, 31 octombrie, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a făcut din nou apel pentru cei care pot dona sânge pentru victimele tragediei din centrul Capitalei. În acest moment mai sunt internate 146 de persoane, dintre care cel puțin 17 se află în stare critică. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că a fost solicitată declanșarea planului roșu prevăzut pentru un număr mare de victime. Totodată, sâmbătă a avut loc o ședință de urgență la Guvern pentru decretarea a trei zile de doliu național, pentru victimele care au sfârșit în incendiul izbucnit în Clubul Colectiv.

Potrivit datelor oficiale, primul apel făcut către 112 a fost făcut în jurul orei 22:32 de minute, iar primele ambulanțe au ajuns în 11 minute la fața locului. Au fost mobilizate toate forțele speciale de intervenție: 11 mașini de pompieri, 29 de ambulanțe și peste 150 de pompieri. Cu toate acestea, martorii susțin că echipajele de poliție au venit abia după 20 de minute de la apelul 112.

Primarul interimar al Bucureştiului, Ştefănel Dan Marin, a anunţat că primăria va începe controale la toate cluburile, împreună cu Poliţia şi Pompierii. Totodată, dacă familiile victimelor o vor solicita, Primăria va asigura locuri de veci gratuite şi va suporta cheltuielile de înmormântare. Solicitările pentru aceste cheltuieli se primesc la nr. tel. 0800.800.868.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108