REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Oil Terminal vrea să repare un rezervor stricat! Iată ce lucrări necesită

Oil Terminal vrea să repare un rezervor stricat! Iată ce lucrări necesită

Replica API 29 ianuarie 2018 | 00:00 448

Oil Terminal a depus la Adminsitrația pentru Protecția Mediului un memoriu de prezentare a unui proiect prin care se dorește reparația unui rezervor important. Folosit la depozitarea țițeiului, rezervorul a suferit niște degradări la nivel de capac, fund și la sistemul de încălzire.

„Având în vedere durata de exploatare precum și condițiile de amplasare pentru rezervorul T30 (mediu salin), s-a constatat apariția fenomenului de coroziune la nivelul capacului plutitor. În urma întreruperii temporare din procesul de depozitare și verificărilor interioare s-a observat același fenomen la nivelul tablelor de fund precum și la elementele sistemului de încălzire interior, făcând improprie continuarea activității de stocare în condiții de siguranță.

Drept rezultat sunt necesare lucrări de reparații la reperele menționate pentru aducerea rezervorului în parametrii optimi în vederea continuării activității”, se arată în motivația proiectului. Rezervorul R34S este de tip atmosferic, suprateran, cilindric, cu axă verticală, cu manta executată din tablă de oţel, echipat cu capac plutitor din oțel.

Lucrările de modernizare ce se vor efectua sunt: refacere pat elastic; realizare fund – având în vedere starea avansată de coroziune fundul va fi înlocuit în totalitate; reparație serpentină – constă în refacerea totală a sistemului de încălzire pentru produsul depozitat; supraînălțare rezervor, cu montaj virolă la partea inferioară manta; construire capac – înlocuire cu un capac nou cu pontoane; montaj capac plutitor; realizare racorduri noi pe manta (intrare / ieșire abur/condens, scurgere cu basa, racorduri pentru montajul generatoarelor spumă aeromecanică); montaj racorduri pe capac (gură de luat probe, racord pentru radar, racord pentru traductor temperatură); realizare instalație PSI; realizare podeț pentru stâlp radar și pentru gura de luat probe; refacere stâlp cu gură de luat probe; realizarea protecției anticorozive a rezervorului; instalație electrică pentru alimentarea circuitului de iluminat aferent rezervorului; instalație de legare la pământ a rezervorului. Montajul racordurilor se va face astfel încât să nu fie necesare modificări ale legăturilor de conducte.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ne pricepem noi la cazanele voastre doar sa nu supraevaluati prea mult valoarea lucrarilor si sa trageti din bani pt. partid ca sunteti capital maloritar de STAT!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108