REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Opel Cascada, un cabriolet veritabil cu un preţ rezonabil

Opel Cascada, un cabriolet veritabil cu un preţ rezonabil

Replica API 26 august 2013 | 00:00 135

Oferta de vehicule decapotabile din România este săracă şi cu preţuri prohibitive. În acest context, un cabriolet cu un preţ de bază de 22.820 euro reprezintă o ofertă cel puţin interesantă. Iar Cascada înseamnă mai mult

Volkswagen Golf Cario costă cel puţin 25.000 de euro. Un Eos - dacă-l mai găsiţi -, minimum 26.000 de euro, iar pentru un Peugeot 308 CC trebuie achitaţi 28.700 de euro. Doar Mini One Cabriolet pare să aibă un preţ mai atractiv, 22.258 euro, însă chiar dacă în teorie are patru locuri, doar şoferul şi pasagerul din dreapta au suficient loc în micul vehicul decapotabil. Despre modelele cu plafon pliabil de la BMW, Audi sau Mercedes-Benz nici nu merită să vorbim dacă principalul capitol de comparaţie este preţul. Cu astfel de costuri de achiziţie, nici nu e de mirare că în România se vând atât de puţine cabriolete noi. Unde mai pui că deţinerea unui cabriolet la noi este penalizată de drumurile pline de praf, poluarea din oraşe, comportamentul partenerilor de trafic sau perioada scurtă în care acesta poate fi utilizat.

Într-un astfel de piesaj, noul Opel Cascada, al cărui preţ de bază este de 22.820 de euro, are mari şanse de a "fura" puţinii clienţi dispuşi să plătească astfel de sume doar pentru bucuria de a călători cu cerul deasupra capului. Iar cabrioletul german nu seduce doar prin preţ. În primul rând, este demn de apreciat faptul că poate găzdui în confort deplin patru persoane. Lucru destul de rar în acest segment. Apoi, designul, un element extrem de important pentru alegerea unei maşini, este în cazul Cascada foarte reuşit. Iar dacă preţul şi designul exterior şi interior nu sunt elemente suficiente pentru a vă atrage atenţia, atunci este bine de ştiut că şi în privinţa comportamentului rutier sau a confortului în timpul mersului modelul Opel oferă satisfacţii chiar şi în cazul parcurgerii unor distanţe lungi. Varianta testată de Capital, 1.6 ECOTEC - 170 CP în echipare Cosmo, şi-a demonstrat calităţile, lăsând să se vadă şi mici defecte, de-a lungul a mai bine de 300 km. Plierea silenţioasă şi simplă - prin acţionarea unui singur buton - a plafonului din material textil impresionează, iar blocarea zgomotelor provenite din exterior nu este deloc rea.

E drept că, în privinţa ansamblului motor-cutie, inginerii Opel puteau da dovadă de ceva mai mult rafinament. Setarea suspensiei astfel încât să asigure o călătorie confortabilă indiferent de drum penalizează condusul sportiv, lăsând caroseria să se balanseze prea mult în virajele abordate cu aplomb.

În schimb, gama de dotări, inclusiv braţul mobil care te ajută să tragi centura de siguranţă, sistemul avansat de asistenţă la parcare sau utilul Opel Eye sunt elemente care aduc un plus de atractivitate unui cabriolet a cărui gamă de preţuri urcă până acolo unde cea a altor modele abia începe.

sursa: capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108