REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Operaţia făcută în străinătate i-a adus moartea: povestea tristă a unei tinere din România

Operaţia făcută în străinătate i-a adus moartea: povestea tristă a unei tinere din România

Replica API 24 aprilie 2018 | 00:00 449

Atenţie la pomul lăudat!

Atenţie la pomul lăudat!

Mattia Colli

Faptul că mulţi români apelează la clinici din străinătate atunci când vine vorba de intervenţii chirurgicale sau de tratarea unor boli este bine cunoscut. Oamenii cărora le permite buzunarul caută să-şi rezolve problemele medicale la preţuri mult mai mari decât în România, însă acest lucru nu prezintă o garanție sută la sută. Nu o spunem noi, o spune un caz care a avut loc recent, în Italia. O tânără de 34 de ani a murit în urma unei operații banale, după o perioadă lungă de agonie. Probabil dacă ar fi știut ce o așteaptă, ar fi rămas în țară pentru a se opera.

Ana Maria Crăciun a plecat la Milano – Italia, sfătuită de o prietenă, pentru a se opera, în vederea eliminării câtorva kilograme. Vara trecută, pe 11 iulie, femeii în vârstă de 34 de ani i s-a făcut o liposucție la ”Centrul de Chirurgie plastica si estetica“, un cabinet condus de chirurgul Mattia Colli. Operația a decurs bine, dar ceva s-a întâmplat atunci.

Potrivit presei italiene, imediat ce a fost externată, s-a simțit rău, cu febră și convulsii. După ce a rămas câteva zile într-un hotel din Milano cu partenerul ei, s-a întors apoi în România, unde a ajuns într-o stare gravă. A fost spitalizată de mai multe ori la București, unde diagnosticul a căzut ca un trăznet, atât peste ea, cât și peste apropieați: “fasceită necrozantă”, așa-numita “bacterie care mănâncă carnea”.

Potrivit site-urilor de specialitate: ” Fasceita necrozantă este o infecție bacteriană rară, care poate distruge pielea și țesuturile moi de sub ea, incluzand grasimea și țesutul care acoperă mușchii (fascia). Deoarece aceste țesuturi mor rapid, o persoană cu fasceită necrozantă se spune că este infectată cu o bacterie "mâncatoare de carne", în mod special Streptococcus pyogenes. În jur de 30% dintre cei care dezvoltă această boală decedeaza din cauza ei”, se arată pe site-ul SfatulMedicului.ro.

Practic, după ce a trecut printr-o operație banală în Italia, nu mai avea nici o șansă de scăpare, după ce a contactat această bacterie. A fost deschisă o anchetă, ulterior femeia a fost transferată înapoi în Italia, pentru tratament. A fost internată la centrul din Orzinuovi, unde a și murit, în urmă cu aproape două săptămâni, după nouă luni de agonie.

Ce a urmat

După decesul tinerei, rudele și partenerul acesteia au depus plângere împotriva medicului Mattia Colli, cel care conduce întreaga activitate a centrului medical. Carabinierii au descins la clinica respectivă, împreună cu rudele tinerei decedate și împreună cu un avocat. În acel moment, medicul tocmai efectua o liposucție, în timp ce mai mulți pacienți așteptau să le vină rândul.

Din nou a fost deschisă o anchetă, de data aceasta penală, pe numele medicului Colli, acuzat de ucidere din culpă. În curând se va face autopsia, iar investigațiile vor trebui să stabilească dacă înainte de operație au fost luate toate prevederile sanitare. În ceea ce-l privește pe medicul respectiv, acesta continuă să opereze, să facă liposucții și alte operații estetice, nefiindu-i suspendat dreptul de a profesa.

Potrivit publicației ”Gazeta Românească”, pe website-ul cabinetului, Mattia Colli, 32 de ani, este descris ca fiind „un expert în domeniul regenerării țesuturilor cu celule stem din tesutul adipos“ , precum și faptul că „profesează la Clinica SHB situată la Lugano“ în Elveția. Ancheta deschisă asupra sa va trebui să stabilească și dacă aceste titluri și diplome sunt reale, iar în legătură cu moartea Anei Maria Crăciun, tânăra româncă, dacă se va stabili că medicul nu a respectat toate exigențele cerute în astfel de cazuri, ar putea fi acuzat de omor prin neglijență.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la spitalul mare de sinuzita si polipi nu am dat spaga nimic si nici nu mi sa cerut,deci e de bine,se reintra in normal
5
1
Daca va put spitalele din tara sau si aveti numai fite in cap sa va duceti in continuare afara
2
1
NU MAI MANCATZ SHAORMA
6
0
Mai bine ii facea o liposuctie de creier lui ruxanda iulian din medgidia
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212