REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Operatorii de PLAJĂ din Faleză Nord vor să devină o GRUPARE ȘOȘOACĂ

Operatorii de PLAJĂ din Faleză Nord vor să devină o GRUPARE ȘOȘOACĂ

Replica API 6 iulie 2021 | 09:21 5341

Operatorii economici de pe plajele Modern și 3 Papuci sunt nemulțumiți de faptul că municipalitatea le-a închis „peste noapte, fără vreun aviz” drumul de acces către sectoarele pe care le dețin și către plajă. Aceștia spun că s-au conformat la toate cerințele municipalității însă tot au probleme. Operatorii amenință că își vor închide afacerile pentru care și-au depus toate forțele și în care au investit sume colosale. Ce vor mai exact? Să le fie redat accesul cu autoturismele pe drumul făcut de ei și să fie racordați la utilități. De asemenea, unul dintre operatori au spus că se simt nevoiți să devină o grupare Șoșoacă de Constanța.

Pe plaja din Faleză Nord a avut loc luni, 5 iulie, o întâlnire a unui grup de operatori de plaje, membri RESTO, prezent fiind și vicepreşedintele RESTO, Roberto Tortora. Operatorii economici de pe plajele Modern și 3 Papuci sunt supărați că le-a fost închis accesul cu autoturismele pe plaja. De precizat este faptul că a fost montată o barieră păzită de o firmă din București, acces având doar autovehiculele pentru aprovizionare, și, s-ar părea că doar „din vorbe”, operatorii cărându-și singuri marfa, de la barieră până la sectoarele de plajă pe care le dețin.

Operatori plajă

„Ce este rău să vină lumea mult mai aproape de plajă?”

Cu toate acestea, operatorii economici vor nu doar ca mașinile de aprovizionare să ajungă pe plajă ci toată lumea să aibă acces, pe drumul făcut chiar de ei. "Ce este rău să vină lumea mult mai aproape de plajă? Să plece lumea spre sudul litoralului? Acolo sunt mai open-minded și le dau voie turiștilor să vină cat mai aproape de plaja. Soluţii sunt. Sectorul pe care îl deţin a făcut 800 de metri de canalizare chiar dacă nu era de datoria mea. Apele Române ne-au spus că e permis accesul pe plaja dar noi nu am vrut să intram pe plaja, pe acest drum pe care l-am făcut. Turistul vine și pleacă. Noi am făcut totul pe banii noștri și nu vrem nimic decât să fim lăsați în pace pentru că dacă nu, închidem și plecăm acasă. Vrem să aducem plus valoare în Constanța. Vrem să și câștigăm, să dăm și dări la stat și să fim toți mulțumiți", a declarat Constantin Cârlan, operator economic.

așa zisa barieră

Tortora: „Este un abuz”

"Sunt probleme grave în Faleză Nord și vrem să ne facem auzite problemele. Este un abuz. O plajă nu poate fi funcțională dacă nu are acces pentru turiști și marfă. Turistul nu e protejat. Și plaja din Mamaia este dezastru. Nu mai avem nisip, sunt doar scoici în care te tai dacă nu ai ceva în picioare" a declarat vicepreședintele Resto, Roberto Tortora.

Roberto Tortora

"Ne vine să nu mai facem nimic și să plecăm acasă”

Se pare că operatorii de plaje au multe dorințe dar nimic nu se rezolvă și asta îi frustrează tot mai tare.

"Ne vine să nu mai facem nimic și să plecăm acasă. Ni se tot pun piedici. Nu se poate așa ceva. S-a tot vorbit de șosea de coastă, dar nu cred că eu o voi mai prinde, poate copiii mei dacă avem noroc. Putem să facem sens unic pe plajă. Avem nevoie de sprijin. Ne tot întreabă oamenii 'domnule aia de ce nu o faci, aia de ce nu o faci?'. Să ne pună limită, să avem voie cu x de mașini și după să nu mai aibă voie restul. Am avut aceleași discuții și cu fosta administrație. Degeaba ne zbatem să investim că să fie toată lumea bine, dar uite că ni se pun piedici. Vrem să oferim servicii de calitate și nu putem. Am vrea și noi canalizare, apă, iluminat, scări de acces, sau cumva un drum să vină mamele cu cărucioare pe plajă, să fim în regulă. Sunt dezamăgit. Trebuie găsită o soluție. Trebuia sa fim chemați la primărie să ni se spună că vor închide drumul. Este sabotaj economic", a declarat Răzvan Ardelean.

Răzvan Ardelean, operator plajă

„Vom fi o grupare ‘Șoșoacă’ de Constanța”

„La începutul sezonului Horia Constantinescu ne-a impus să avem containere și ei ne aduc utilități. Noi la ora actuală nu avem apă, curent, canalizare, nimic. RAJA a venit dimineață și ne-a zis că în 5 zile ne debranșează de la absolut totul. Domnul Horia Constantinescu ne-a spus doar verbal dar nu avem deloc sprijin. Tot ce facem noi aici e doar începutul și nu ne vom lăsa. Probabil vom fi o grupare Șoșoacă de Constanța”, a declarat Mirela Colci, reprezentantul Gaia Beach.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu va covine mai baieti inchidetiva afacerile,sa vedem cine plange dupa voi.
8
0
Vrem plaje fara sezlonguri si umbrele.
12
0
Cica le vine sa plece acasa ! Ba pe bune, cine naiba face bani asa usor cu niste trestie si lemne aruncate si cu adaos de 3000 % de la apa pana la pufuleti. Alti fac investitii de 100 de mii de euro pt un lical decent si se multumeste sa dea apa la 5 ron. Hotii se simt nedreptatiti intodeauna.
12
0
operatori,o gramada de golani in inculti!
11
0
nu operatori de plaja...ati distrus plajele cu adaposturile de oi si cu muzica cocalareasca data la maxim incepand cu ora 8 dimineata si pana la 4 - 5 dimineata ...50 lei sezlongul...? Niste parveniti ce vor sa se scoata 2 luni pe vara ...
17
0
GROH GROH,GUUUUUUUUIIIIIIIITTTTTTTTTT,GGGGGGGGGGGUIIIIIITTTTT SI IO VREAU SA FAC PARTE DIN GRUPAREA LATURA. Asa sa-mi ajute guitatu
8
0
Sosoaca permite dughene si cosmelii pe toate plajele !
6
0
Pai voi va credeti la Saint Tropez mai ....
6
0
Cu cat sunt mai putine asemenea tarabe , cu atat mai bine. Vrem liniste , nu muzica data la maxim la ora 8 dimineata!Plecati cocalarilor cu toate sandramalele cu tot si lasati plajele cum au fost date de mama natura!
22
0
Bine v-a facut.
22
1
Au nenorocit cartieru asta de cand sau deschis beach barurile astea
26
0
auzi la carnatul ala, aduce plus valoare la inchriat de plastice aka sezlonguri.
28
0
picu e smecher. crede ca n o sa dea faliment, dar daca se poza cu fagadau la deschiderea unei bodegi de cartier numita rumen, acum ce vrea? sa fie tinut in puf? ta su fost popa facea comert cu obiecte bisericesti, a avut ferarri, iar plozii n au muncit 1 zi in viata lor. Dzeu exista!
17
1
Cine-i opreste? Sa faca cerere de adeziune la shoshoska si apoi sa faca circ. Cand iau 50 de lei pe inchirierea unui sezlong, nu erau nemultumiti. Acum vin cu amenintari? La munca bahhhhh, v-ann gat de samsari.
26
1
E f bine ca au interzis masinile. Toti imigranti de la tom plus veneau in sejur la faleza nord cu mashina pe plaja..La varna cu voi..
26
0
Samsarii plajer vor bani cu orice pret doar banii sa iasa .Legile nu conteaza,se da banul cui trebuie ca sa faca ce vor.
32
0
Zic Nu seszlong pe plaja
26
1
Corina Martin mult ruj lipseste din schema aia .
27
0
Toate aceasta increngatura a fost si este generata de partide conduceri de societati cu capital de stat ,abadl si mafie Carlan vorbeste si cei din preajma lor,vezi unde are inceput sectorul si unde se termina,alo este plaja noua neintabulata si el are sezlondurile pe sectorul nou ,nu asa cum prevede legea....
27
0
pai , plecati acasa... inainte nu mai erau carciumi si umbrele acolo si nu se mai plangea nimeni...
38
0
borfasii vor liber la furat.
37
0
Carlan colinelul ,, ala mic ,,din stanga imaginii este asociat cu Pripici fostul director spagar de la politia locala......., tot acolo are plaja pe ,,2 lei,, si Aurora Trasca fosta directoare de la spatii verzi care impreuna cu Finul Meremuta Emil au semnat facturele polarisului 10 ani ......Emil care era director la asistenta sociala si are pe numele sotieie terasa ,,, la piratul,, din satul de vacanta care este ea partial pe domeniul public fara atutorixzatie de construire de tot 10 ani..... increngatura naibiii acolo la primaria constanta
42
1
De ce nu va cautati de munca in alta parte dragi jepcari care munciti 2 luni si restul anului stati ca putorile?
50
0
Japcangiu mic
30
0
Mai da-va-n plm de jepcari
44
1
Daca nu la ti pus pe BARHALESCU presedinte la asociatia asta a voastra! El va baga rapid in faliment va ciordea toti banii si va potoleati rapid.
39
3
sa va bagati sosoaca in kur
59
3
Plajele in p
41
4
propun ca turistul bombardier sa intre cu X5u din 2000 pe plaja pana la baldachinul cu salteaua patata de acum 4 ani si proaspat dezinfectata acum 1 luna.
62
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468