REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Operatorii economici NU se mai înghesuie să închirieze plajele

Operatorii economici NU se mai înghesuie să închirieze plajele

Replica API 11 aprilie 2020 | 23:50 5777

Pandemia de coronavirus a blocat o țară întreagă și o lume întreagă. Turismul a fost prima industrie lovită puternic de acest virus, care mută sezonul estival cel mai probabil, în cel mai optimist mod, pe data de 1 iunie. Operatorii de plaje se feresc să le închirieze, după ce anii trecuți se băteau cu oferte care mai de care. În contextul pandemiei de coronavirus, plajele nu mai reprezintă un câștig pentru operatorii economici, mai ales dacă turiștii nu pot veni pe litoral. În acest sens, reprezentanții ABADL au mers la Guvern pentru a discuta această problemă și a găsi soluții viabile pentru închirierea plajelor. Cel mai probabil, răspunsul va veni săptămâna viitoare, înainte de Paște.

"Am fost la Guvern să căutăm soluţii. Voi merge şi săptămâna viitoare. Oamenii nu prea mai vor să închirieze, în contextul pandemiei de coronavirus", a spus Bogdan Bola, şeful ABADL.

Problemele continuă din cauza curenţilor care au adus algele la mal!

Însă, o altă problemă macină în acest zile litoralul românesc, în speță, plajele din zona 2 Mai și Saturn. Din cauza furtunilor din urmă cu o săptămână, curenții marini au adus o groază de alge la mal, iar mirosul a devenit insuportabil. Ceea este îmbucurător este faptul că în această perioadă, deși vremea este superbă, cu peste 20 de grade Celsius în termometre, oamenii nu se pot plimba în zonă, deoarece există în continuare interdicțiile în vigoare, redate în ordonanțele militare.

Este o altă problemă pe care Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și-a asumat să o rezolve în cel mai scurt timp. „Din păcate, nici natura nu ține cu noi acum. În urma furtunilor de săptămâna trecută, curenții marini au rupt algele de pe fundul mării și le-au purtat pe plajele noastre. Momentan, afectate sunt plajele din zona 2 Mai și Saturn, sperăm să nu ajungă și pe plajele din Mangalia. În orice caz, noi vom ajunge acolo unde trebuie pentru a rezolva problema, deoarece realizăm gradul ridicat de disconfort pe care acestea le produc”, a spus şeful ABADL, Bogdan Bola.

Temperaturile ridicate favorizează mirosul neplăcut

Reprezentanții ABADL intervin în aceste zone, deoarece temperaturile ridicate favorizează mirosul neplăcut rezultat din descompunerea acestor alge, chiar dacă există sectoare de plajă, unde se poate interveni cu greu. „Oamenii și utilajele noastre de la ABADL au început deja să le strângă și să le îndepărteze de pe plaje, mai ales că temperaturile ridicate din aceste zile le vor face să miroasă urât în câteva zile. Sperăm să ținem situația sub control, cu toate că va fi destul de dificil, în condițiile în care sunt sectoare de plajă în sudul litoralului unde ne este imposibil să intrăm cu utilaje”, a mai spus Bogdan Bola.

Apel către constănţeni

Bogdan Bola face un apel la toți constănțenii care observă astfel de situații să semnaleze instituției prin intermediul căilor de comunicare, deschise non-stop.„Încă o dată, rog toți constănțenii care observă astfel de situații, care pot duce la disconfortul nostru, al tuturor, să ni le aducă la cunoștință pe căile de comunicare deschise non-stop la dispeceratul nostru: Telefon centrală: 0241/67.30.36; 0241/48.61.00; Dispecerat: 0241/67.30.24; Nr. WhatsApp: 0745.34.92.09, Email: dispecer@dadl.rowater.ro, Fax: 0241/67.30.25. „Sper să putem rezolva orice sesizare în cel mai scurt timp și vom acționa constant în a ne duce sarcina la bun sfârșit, motiv pentru care chiar mulțumesc angajaților noștri pentru promptitudine și celor care ne semnalează aceste aspecte pentru implicare”, mai spune Bogdan Bola.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ei, na... Sa nu-mi spuneti ca la vara or sa fie plajele fara sezlonguri si baldachine calarite de cocalari...
5
0
Bola are experienta de viata si de munca ZERO. E acolo sa dea contacte la PNL.PUNCT
1
2
JAPCA MONDIALA la Apele Romane,gestionata prost foarte prost si corupta bine,foarte bine!
3
0
sunt pline de hoituri de oi moarte.
4
1
Bola,aveam mare incredere in tine,nu ca ai fi vreo capacitate,mizam pe faptul ca esti tanar si doresti sa te evidentiezi intr-un domeniu pe care nu-l cunosti,ti-e strain,dar prin spiritul tau si mentalitatea ta am zis ca o sa schimbi ceva in managementul si perceptia subordonatilor tai.Din cele citite mai jos,se pare ca nu s-a schimbat nimic,angajatii au ramas la fel,directorii la fel,persoanele din control,la fel de insetate si flamande dupa spagi si foloase necuvenite...Asa este,suntem in 2020 si tot la fel ati ramas,sistemul este putred si se afla in metastaza,la terapie intensiva,pacat...
13
0
La aceasta institutie este un haos organizat,toti inspectorii viseaza numai spaga si iar spaga.Bola,ai fost si tu pe cordonul Saturn-Venus?Nu ai fost?Dar ti-au raportat subordonatii tai spagari Bogasiu si Ropota ca s-a construit pe plaja o autoservire de peste 400 de metri patrati?!Este cea mai sumbra cladire ridicata pe nisip,fara nicio autorizatie,fara nimic.Bola,se pare ca esti complice cu angajatii tai corupti,nu ai cum sa nu vezi o asa monstrozitate pe plaja.Suntem in 2020,dar se pare ca ati ramas ca atitudine si comportament in anii 90,rusine sa va fie!
15
0
mincati la cherhanaua venus,in parcare,la ropota,numai gunoaie si putreziciuni.Carena imoutita spalata cu otet,peste din metro vechi congelat,pescuit azi dimineata din mare,sa moara mama.pofta huna naspa turisti,va simtiti ca acasa,numai betoane,tot litoralul,mai ales sudul,defrisat de pesedesi iorgus!
14
2
De ce nu exista transparenta pe site-ul DADL-Dobrogea Litoral la capitolul licitatii ptr inchirieri sectoare nu este nimic afisat din 2016 ...suntem totusi in 2020...cat despre anunturi cu ce urmeaza a scoate la licitatie nici pomeneala ...sa le fie rusine...se mai intreaba apoi de ce ajung la DNA...RUSINE noii conduceri!!!!
17
0
sper mata mosule... in afara de bugetarii cu vouchere si salarii reduse, cine sa vina ? 1. mai e inca o luna de carantina si nu se stie cum va evolua. 2. sunt rupti de foame dupa 2 luni de stat acasa fara venituri. 3. cine va curata plaja de chistoace, pahare de bere si alge ?
6
5
Sunt Geo retardu detin mekerel beach siosa cam mhor de foame vara asta am furat destul mi a ajuns.
18
0
Iata ca pandemia vine cu o serie de reguli de protectie si la malul marii:fara sexlonguri.
21
1
bugetaroii au vuchere deci daca se da voie iar ne pomenim pe cap cu cohortele de spargatori de seminte,aia care fac caca si pipi in apa de mare.deci tot nu scapam de marlanie.ramane varianta bulgaria,e aproape,e curat,mancare proaspata,preturi corecte si cel mai important nu te inghesuiesc gipsanii si oierii de tl.
13
10
Cuuum? Fara sezlonguri pana in apa vara asta? Multumim Corona!
36
1
Marlanilor care nu puteti sta la plaja decat daca va puneti boocile imputite pe jegurile de sezlonguri, in lumea civilizata, turistii imbratiseaza nisipul cald si binefacator! Huo, tuturor parvenitilor care ofera sau solicita sezlonguri si baldachine!
36
3
dupa ce am facut o caruta de bani din adablabla. acum sclavii lui fagabou o sa ma voteze pe mine. ii impartim, e ok. ca lumea e proasta. nu stie cine sunt, chipurile eu fac si salvez situatia. o laie...acelasi parazit care a supt de oras. cate spagi am luat eu cu inchiriatul plajelor nu stie mazare sa inumere...asa ca lasati sclavii ca fagabou. votati la mine prostilor. promit sa va bag de tot in pamant
11
2
Salamu vara asta v a ajuns cat a ti rupt cu evaziunea si preturi ridicole de Miami.
24
2
Sper sa ai dreptate si pana la 1 iunie sa treaca pandemia,cu toate ca la cum merg lucrurile nu prea sunt sperante.
12
2
bai chiar sunteti prosti astia care chiar credeti ca se va face turism anul acesta e adevarat ca machidoni sunt plini de speranta ca si vor freca mainile la.sfirsitul anului dar vor freca salamu cine dracu mai vine pe litoralul infect din mamaia si inprejurimi sunteti nebuni sincer
28
6
va puneti degeaba sperante in acest mare spagar si un neica nimeni , bola... cand ITM-ul a dat o amenda la o carciuma , acest idiot l-a luat de mana pe ta-su si au mers acolo sa serveasca masa si desigur sa aranjeze anularea amenzii ptr o spaga pe care amicul lui administrator al carciumii i-a virat-o... ai curaj sa spagarule sa zici ca nu este asa , ptr ca sunt inregistrari video si audio !
21
3
Stati linistiti, de la 1 Iunie turistii vor veni pe litoral.
16
29
Operatorii economici se inghesuie sa scape de contractele cu plaje inchiriate pe 10 ani. Este plin OLX ul. Au mai facut si investitii in mobilier si baruri.
28
0
pai dak a ajuns bola cel mic sef la ABADL, au ajuns si algele pe plaja, k si rahatu ajunge la wc.. ciuma rosie, ciuma galbena, ciuma albastra, tot ciuma este
28
1
Oricum jegurile alea de sezlonguri cu saltele imbuibate de transpiratii sunt insalubre cu si fara coronavirus. Mai sunt si bacterii nasoale mai ales vara. Alea nu se indeparteaza doar cu o carpa. Dar din pacate nu se vor desfiinta in Romania pentru ca astea sunt "sufletul" turismului romanesc. Cu mai nimic investitie faci din turism la marea Neagra, milioane. La atat ne pricepem privind plajele: umbrelute si sezlonguri, eventual beach baruri -tot insalubre unele- si cu muzica la maxim. Nu stiu daca vom invata ceva din pandemia asta.
30
4
curatarea plajelor este un moft important sa fie adunat sparanghelul nemtilor si taiate padurile pentru austrieci.
22
3
oamenii nu au voie sa iasa din casa iar in timpul cei care lucreaza pe santierele primariei trag tare si muncesc zi lumina,sunt imuni la lucovid
18
2
Ati uitat sa spuneti de oile moarte din zona Midia
27
1
Ropota este protejatul conducerii,la el la carciuma se fac spriturile,chefurile sefilor.El are un comportament sfidator si haiducesc,face ce vrea atata timp cat ocupa acel post.El este functionar public si are Porsche Cayenne,bravo,unii fac bani frumosi la abadl.Eu am mare incredere in domnul director Bola ca o sa intervina si angajati ca Ropota o sa fie doar istorie.Mult succes domnule director.
21
1
cind se demoleaza cotetzele de pe plaja saturn. venus??aud,primarul melcilor,ca vrea iorgus sa le exploateze,iarasi. Sper sa scapam de mirletsii care au inundat plaja de umbrele,tigani la origine!
32
0
50 lei sezlongul?
25
1
...poate desfiintati sandramalele de pe plaje...toate au un aspect kitsch-os..
41
1
Sa nu ne facem griji, atata vreme cat il avem pe Iohanis presedinte, iar el are guvernul lui , totul o sa fie super bine. Sant de 6 luni impreuna si treburile tarii merg ca pe roate. Ce coronavirus, ce economie, ce PIB. Iohanis ne spune mereu ca Guvernul isi face datoria ca la carte. Daca ne spune Iohanis , votat cu 75% , atunci eu am f.f. mare incredere ca totul va fi OK.
11
20
Se schimba directorul la abadl,lucrurile raman la fel,Bola,speram sa schimbe ceva in mentalitatea lucratorilor din subordinea lui,are dreptate Daniel,acest Ropota,zici ca este pe mosia lui si utilajele si personalul sunt platite de el,le foloseste dupa bunul plac,innisiparile le face numai pe spaga,unii agenti economici au cereri de innisipare de 2,3 ani si degeaba.Donule director Bola,veniti si prin sudul litoralului,vorbiti si cu agentii economici si or sa va spuna cine este acest Ropota si ce face el.Asa nu se mai poate,schimbati lucrurile si oamenii corupti,Ropota este exemplul cel mai bun
17
0
Domnule Bola,sunteti mama in mama cu spagarii si sudul litoralului,va reclama lumea ca Ropota face ce vrea cu utilajele si personalul abadl,dumneavoastra nu luati masuri,inseamna ca sunteti complice cu acest derbedeu care ameninta agentii economici ca nu le mai ridica alga,ca nu le mai igenizeaza plajile,Ropota face ce vrea si se mai lauda apropiatilor ca nu are nimeni ce sa-i faca.ABADL o mare familie de spagari!
20
2
Ziarul Replica se prezinta din ce in ce mai slab
15
4
si care e legatura educatiei sale cu apele sau managementul? Ca e derector, n-asa?
8
4
1. Mobexpert este controlata de un om amarat cu o firma ce isi are sediul in Ciprus, de ce? Va duce mintea? 2. De ce mai toate firmele din statiuni si nu numai la vreo 3 ani isi scimba firma? De ce? pai, de ce sa patesti tva ul incasat de pe bonul fiscal? numai idiotii o fac, cum sa platesti taxe la stat pentru 30 de angajati? 30mii lei nunar, asa ca, sa va stergeti cu bonul fiscal la fund, cluburile, aia nu platesc taxe niciodata la stat pt ca sunt smecheri, e imposibil sa nu gaseasca un om amarat la 3 ani, trezirea , idiotilor
19
0
Muie sezlong muie sezon vara asta la munca trantori care traiti din sezon in sezon
42
9
Care,alea pe care primeai bon fiscal si se platea TVA?
40
1
Haha. Sa vina apele romane sa faca curatenie pe plaja si sa inchirieze sezlonguri. Ca cei care inchiriau plajele le inchiriau ca sa le mentina curate.
26
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212