REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Orban, despre lipsa medicilor din spitalele COVID: Dacă nu se reuşeşte pe calea voluntariatului, o să apelăm la detaşări

Orban, despre lipsa medicilor din spitalele COVID: Dacă nu se reuşeşte pe calea voluntariatului, o să apelăm la detaşări

Replica API 25 iulie 2020 | 00:00 1064

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Oaşa, că în cazul personalului medical necesar în spitalele COVID din Bucureşti se apelează mai întâi la soluţia voluntariatului, iar dacă aceasta nu este acceptată, se va apela la detaşări, plătite suplimentar cu 50%.

"Deocamdată s-a solicitat către fiecare spital din Bucureşti lista cadrelor medicale din anestezie. (...) Dacă nu se reuşeşte pe calea voluntariatului, care e primul pas prevăzut în lege, o să apelăm la detaşări. Reamintesc faptul că în lege s-a inclus ceea ce ne-am dorit, şi anume, a-i plăti suplimentar cu 50% pe cei care sunt detaşaţi. Deci aici, pe lângă conştiinţa care cred că ar trebui să funcţioneze la toate cadrele medicale, pentru că nu putem să lăsăm fără asistenţă medicală bolnavii, mai ales bolnavii cu simptome grave din secţiile de ATI, pe lângă conştiinţă, există şi un stimulent material pentru cei care sunt detaşaţi", a precizat Ludovic Orban, scrie Agerpres.

Acesta a adăugat faptul că pentru creşterea numărului de paturi s-a luat deja decizia ca Spitalul CFR 1 şi Spitalul Judeţean Ilfov să fie transformate în unităţi sanitare COVID.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da da Orbane.Fa detasari.Ai dreptate.Dar mai intai fa o lista cu toti medicii din toata tara care au avut cazuri de malpraxis si omoruri pe pacienti.Cere o lista pe toate judetelele sa-ti fie trimisa.Primii trebuie sa fie astia ca...........e foarte competenti.Si apoi si restu.Asta e solutia pentru RSR.
3
0
Se vor imbolnavi in august sa plece in concedii,afara sa-si nai cumpere blanuri,bijuterii,Na...C.C si alta zuza unde mai plecati voi acum direct in carantina in Italia.Sper sa nu va mai intoarceti decat cu certificate de deces covid. Rapandule parvenite.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212