REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Orban, despre pensia mamei sale: A muncit o viaţă, iar alţii care nu au muncit nici 20 de ani iau mult mai mult

Orban, despre pensia mamei sale: A muncit o viaţă, iar alţii care nu au muncit nici 20 de ani iau mult mai mult

Replica API 23 iunie 2020 | 22:05 2213

Premierul României Ludovic Orban a vorbit duminică seara la România TV despre starea pensiilor şi despre pensiile speciale alocate unor categorii de funcţionari, scrie stiripesurse.ro

"Există un grad de indignare în societate privind unele pensii. Este clar că nu se poate continua aşa, e clar că trebuie gasită o soluţie... închei prin a spune că încercăm să găsim o formulă foarte serioasă ce să elimine inechitaţile astfel încât un număr foarte mare de oameni să beneficieze de o pensie decentă.

Mama mea a muncit şi vă spun cinstit. A muncit o viaţă şi are 1800 de lei. Sunt alţii care poate nu au muncit 20 de ani şi au o pensie mult mai mare.

Tot ce s-a întâmplat în utlimii ani în care s+au dat pensii speciale unor parlamentari, sau unor alte categorii de persaone este un rezultat al PSD.Cei de la PSD au invetat aceste pensii speciale.

Ceea ce am spus e că vom creşte pensiile. Procentul cu care cresc nu poate fi anunţat public. Deşigur ministrul a anunţat un procent, el ştie cel mai bine.

Au scăzut semnificativ încasările la bugetul de pensii. E posibil ca anul ăsta să nu avem creştere economicî.

În condiţiile astea nu îţi poţi bate joc de oameni şi să le promiţi ceva ce nu le poţi da.

Ministerul finanţelor pregătelşte raportul privind bugetul şi starea economică. Vom lua deciyia de creştere a pensiilor, le vom creşte şi le vom creşte cu o sumă pe care putem să o şi plătim.

Aici se fac prognoze pe termen mediu şi lung şi toate astea se compară cu veniturile bugetului statului. Nu ăuteam să dăm toţi banii statului pe ajutoare sociale sau pensii. Trebuie investiţii în oameni, în infracstructură, în cercetare, în oameni în inovare.

Trebuie să crească numărul pe angajaţi şi salariul mediu pe economie ca să crească pensiile.

Sistemul de pensii trebuie gândit să fie sigur şi sustenabil pentru cei aflaţi la pensie astfel încât să nu îşi facă vreo grijă", a explicat premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate afirmatiile sunt adevarate. Cerem si cerem si nu ne vom opri pana nu vor fi anulate toate pensiile speciale date unor profitori si pentru care muncesc sa le acopere oamenii de rand. Nu suntem sclavii profitorilor. Sa se faca dreptate.
0
0
Bai cateilor din PSD in afara sa chiaunati ca ghioarlele ce sunteti ce mai stiti?
7
11
Ia, sa nu mai fie nicio pensie mai mare decat cea a mamei lui Orban! Iar tu, Ludovice, nu mai da atatia bani pe bautura si mai ajut-o pe mama ta! Voi nu aveti salarii nesimtite, nesimtitilor?!
12
4
CE PENSIE A HALIT MA-TA DUPA EL ????
13
1
Astia de la PNL isi arunca parintii in fata , nu au mama si nici tata. Ne ard cu zambetul pe buze, cu ajutorul drogatilor, betivilor si diasporei.
16
8
Sa mearga pe centura si castiga 1000 de euro pe saptama.Asa ati transformat voi romania in proxeneti curve si sclavi deportati in europa.
14
15
dati osingura pensie , cine vrea sa mai munceasca dupa pensie sa mearga la privat cei de la ccr au penia lor , pensia speciala , salariu se mai ducsi pe la facultate sa predea cand le fac pe toate, ori pensie oeri salariusantem in tara lu papura voda
11
9
ca sunt pensiile foarte mici. Mariti le! Nu mai antagonizati oamenii. Marirea pensiilor si salariilor si a alocatiilor copiilor este singura solutie. Pensiile trebuie sa fie calculate de la nivelul celor speciale in jos. Dar nu mai mici de 500 euro. Salariile la fel. De la cele mai mari in jos dar nu mai mic de 700 euro. Sa fie ca n occident asa cum sunt si preturile. Si bine nteles ca studiile conteaza. Toti militarii politistii sri jandarmii au cel putin Bacalaureatul.
14
2
Militienii cate clase au??? Mascatii cate clase au???
13
12
ne spui cate are?
16
12

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212