REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Orban, despre vaccinarea obligatorie: În principiu, suntem de acord să găsim o formă de responsabilizare a părinţilor

Orban, despre vaccinarea obligatorie: În principiu, suntem de acord să găsim o formă de responsabilizare a părinţilor

Replica API 3 martie 2020 | 00:00 437

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii sunt de acord în principiu să se găsească o formulă de responsabilizare a părinţilor în vederea vaccinării copiilor.

"Am avut o dezbatere pe tema asta. În principiu, suntem de acord să găsim o formă de responsabilizare a părinţilor în vederea vaccinării, rămâne în schimb să stabilim detaliile acestei legi, pentru că numai aşa să emiţi un proiect de lege... În primul rând, statul trebuie să asigure vaccinurile necesare pentru toate categoriile de boli pentru care se fac vaccinările, într-un număr suficient, astfel încât să permită vaccinarea tuturor celor care doresc. În al doilea rând, trebuie făcute campanii de informare cu consecinţele negative ale nevaccinării şi, în mod evident, trebuie găsită o formă de responsabilizare a părinţilor, că practic părinţii iau decizia pentru copii, dacă îşi vaccinează copiii", a spus Orban după Biroul Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă ar trebui sancţionaţi părinţii care nu îşi vaccinează copiii, el a răspuns: "Asta este o chestiune care este în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Specialiştii noştri îşi exprimă un punct de vedere în cursul acestei dezbateri, după care vom decide".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parinti inconstienti ,vaccinarea este o chestiune de securitate nationala, nu de optiune personala.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272