REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Organizaţia PMP Constanţa a rupt cordonul Jandarmeriei la mitingul anti Ponta

Organizaţia PMP Constanţa a rupt cordonul Jandarmeriei la mitingul anti Ponta

Replica API 8 iunie 2015 | 00:33 243

Traficul a fost blocat parţial în Piaţa Victoriei din Capitală. Peste 1.000 de protestatari, membri ai PMP, au rupt duminică cordonul Jandarmeriei şi au blocat circulaţia din Piaţă, fiind iscate astfel busculade. Amintim că, după ce premierul Victor Ponta a anunţat că nu va demisiona din funcţie, membrii de partid au decis să protesteze. „A fost implicată organizaţia din Constanţa şi îmi asum. Băieţii vor să apere democraţia, pentru asta e mitingul şi până nu-l dăm jos pe Ponta nu ne lăsăm. Organizaţia din Constanţa a forţat cordonul pentru că nu a fost lăsată să demonstreze. Pur şi simplu s-a dorit de către ministerul de Interne ca mitingul să fie făcut undeva în faţa Muzeului Antipa, într-un spaţiu verde, să nu vadă nimeni, eventual să fie demonstraţie, dar să nu vadă oamenii că e împotriva Guvernului Ponta şi nu este normal. Toată România să vadă pentru ce se face această demonstraţie: pentru că avem un premier corupt şi urmărit penal. Nicăieri în istoria guvernelor nu există aşa ceva. Ponta este primul premier în funcţie urmărit penal şi este normal ceea ce au făcut colegii mei. Mă bucur tare şi îi felicit pentru că au avut curajul să înfrunte autorităţile care au acţionat politic. Eu respect Jandarmeria, dar faptul că au încercat să se implice politic nu este corect”, a spus preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, care a mai adăugat şi o noutate: în dimineaţa zilei de duminică agenţii Secţiei 1 de Poliţie Constanţa s-au prezentat la sediul PMP pentru a solicita numele celor care au făcut deplasarea la Bucureşti. Palaz susţine că a refuzat să prezinte listele.

„Azi-dimineață (duminică – n.r.) am primit o vizită de Poliție și am fost verificat în legătură cu câți oameni am trimis la București. Niciodată, de când sunt eu și am lucrat în administrație, nu s-a întâmplat așa ceva. Nu poți să folosești instituțiile statului să le trimiți la sediile partidelor și să întrebi câți oameni participă la miting. La mine la sediu au venit de la Secția 1 și au întrebat, puși de București. Câți oameni am trimis, ce numere de autocare sunt și numele celor care au fost prezenți. Cum să faci așa ceva? Fiecare autocar are un tabel cu numele celor prezenți. Nu am vrut să-l dau! Sunt dispus să plătesc orice amendă dată organizației Constanța, pentru faptul că au avut curaj să înfrunte astăzi Guvernul Ponta! Felicitări pentru Constanța, pentru că au avut „sânge” în ei!”, ne-a mai spus Palaz.

Președintele PMP Eugen Tomac a fost imobilizat de forțele Jandarmeriei, pentru că a părăsit incinta rezervată protestului. Ulterior, militanții PMP plecat spre sediul PSD, dar s-au oprit la jumătatea drumului, probabil intimidați de amenzi suplimentare, mitingul susținătorilor lui Traian Băsescu fiind neautorizat.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108