REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Păcatele actualului Cod Penal. Pentru fapte similare în SUA primeşti 7 ani de închisoare, în România 25!

Păcatele actualului Cod Penal. Pentru fapte similare în SUA primeşti 7 ani de închisoare, în România 25!

Replica API 28 ianuarie 2019 | 02:23 523

Renate Weber, europarlamentar ALDE:

Renate Weber, europarlamentar ALDE:

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, a fost zilele trecute la Constanţa şi a vorbit despre problemele pe care le crează actualele prevederi ale codului penal şi codului de procedură penală. S-a ajuns în situaţia ca pentru omor condamnaţii să primească mai puţini ani de puşcărie decât pentru fraudă bancară.

Norica Nicolai, Renate Weber

“La noi, din păcate, toată debaterea este în jurul politicienilor. Ce câştigă şi ce pierd politicienii... La omul obişnuit nu se mai uită nimeni, că stă ani de zile în puşcărie. Haideţi să vă dau un exemplu despre o consecinţă a acestui cod penal. În sistemul de drept românesc era instituţia contopirii pedeseplor. Făceai pedeapsa cea mai mare şi judecătorul putea în funcţie de circumstanţele cauzei şi ale făptuitorului să mai adauge un spor de pedeapsă de până la 5 ani sau la 3 ani. Acum aşa l-au modificat, este obligatoriu că atunci când am concurs de infracţiuni, ca o treime din fiecare pedeapsă să se alăture. Şi avem oameni în puşcărie, în România, care pentru infracţiuni de genul fraudă bancară cu sume mici, dar cu multe fapte, că sunt 10-20 de fapte, au primit pedepse care cumulate au ajuns la 25 de ani. Pentru omor iei mai puţin şi sunt câteva astfel de cazuri. Este o doamnă care vine din mediul ăsta bancar, a făcut fraudă bancară femeia şi care are aproape 30 de ani. Mai este un tânăr, şi câţi or mai fi despre care nu am cum să ştiu. Şi vreau să vă spun, pe de altă parte, că am avut o sesizare din partea unei mame a unui infractor, un băiat, care împreună cu alţii au făcut tipul acesta de fraude pe internet în Statele Unite. Le-au vândut cetăţenilor americani vise şi maşini şi şi-au luat banii, iar oamenii au rămas cu paguba. Evident oamenii s-au dus, au făcut plângeri. În România cercetările au mers mai greu, dar băiatul despre care vorbesc, teribisit de felul său, s-a dus într-o vacanţă în Spania, din Spania l-au ridicat imediat şi l-au dus în Staele Unite. Erau foarte multe fapte, pagubele erau spre un milion de dolari, erau multe fapte. Ştiţi cât a primit băiatul ăsta pentru toate faptele lui în Stalele Unite? Mama sa se temea de 30 de ani. Nu! A primit 7! În Statele Unite pentru ceva similar primeşti 7 ani, în România te duci la pedepse de 25 de ani. La oamenii aceştia nu se gândeşte nimeni. Facem aşa, scriem pe hârtie coduri fără să ne uităm la consecinţe. Trebuie să fie după aia Bica (n.r. Alina Bica, fostul procuror-şef al DIICOT) luată ea pe sus şi să zică: dar nu am crezut că se va interpreta aşa. Legea trebuie să fie clară să nu permită interpretări care să fie abuzive. Da şi eu aş fi de acord să fie rescrise codurile acestea", a declarat Renate Weber.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da ma de asta fug americani in toata lumea sa isi caute de munca romani nu au nevoie aici salariu pe ora pt aceias munca este de zece ori mai mare decat in U S A.
0
0
Ptr. Elena: Tipele au venit la Cta pentru ca urmeaza alegerile pentru europarlamentari si probabil, vor sa mai candideze.
0
0
De unde au venit si Buhaitele astea la C-ta e cap de linie.
4
0
SUA e mama coruptilor. Au legalizat-o, o numesc lobby, comision, inginerie financiara, etc. La noi e mult zgomot facut de media cu patronat strain. PSD e la fel de nenorocit ca USR sau Plus. Pentru ca nu ei conduc, ci patronii lor.
0
4
o tara minunata din care vom pleca , pentru copii !
4
0
Nu stiu baca aveti dreptate doamna dar chiar si asa ia ganditiva de ce in Romania coruptia este mai mare decat in U S A si printre cele mai mari din U E
2
2
25 ani fara regim de penitenciar : Munca pentru castigarea painii! Se elimina plictisul !Ca sa nu spune cel agravant cu executare in public ,impuscare !
6
1
Infractiunile sexuale, omorul, talharia, vatamarea corporala grava pedepsite cu min 12 ani, fara drept de eliberare conditionata. Evaziunea si infractiunile economic ,recuperat prejudiciul plus 50 procente,plus minimim un an cu executare, ca sa nu mai pui botul la miere. Furturile pedepsite progresiv. Minorii bagati la scoli de corectie, indiferent de varsat, pedepsiti si parintii.
10
1
Cum se face ca timp de 5 ani nu a contestat nimeni componenta completurilor ... Desigur, a venit randul infractorului-sef DRACnea sa ajunga la ICCJ si atunci jegurile politruce din CCR au executat porunca mafiotilor transmisa de menestrelul justitiei tudorel toader, SLUGA. Nu mai bine ne explica psd-eii si membrii coalitiei ai lui ALDE tariceanu, cum se face ca dintre cei 9 membri ai CCR doar unul singur este judecator, restul fiind doar niste fosti politicieni, avocati sau simpli consilieri juridici ?
9
1
La romanca s.au contopit pentru ca erau mai multe dosare, mai multe fapte. Fals in inscisuri, fals intelctual, fals si uz de fals etc. Logic ca are pedeapsa mare. Aia din america au i singura fapta INSELACIUNE. RETARDATO e greu sa intelegi tu multe
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108