REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Palmares impresionant de medalii la Secția de DANS SPORTIV a Liceului „Nicolae Rotaru”

Palmares impresionant de medalii la Secția de DANS SPORTIV a Liceului „Nicolae Rotaru”

Replica API 18 martie 2019 | 02:21 996

Poveștile de succes ale tinerilor de excepție ai orașului nostru continuă cu premiile și trofeele importante obținute de elevii Liceului cu Program Sportiv ,,Nicolae Rotaru” Constanța. Micii constănțeni, talentați și muncitori, aflați într-o perpetuă căutare și dezvoltare spirituală, sunt pasionați de dans, pe care îl consideră un prilej de emoție, pasiune, creativitate, manifestare autentică a personalității artistice.

Liceul cu Program Sportiv ,,Nicolae Rotaru” Constanța este o unitate şcolară specializată în activitatea sportivă de performanţă, o unitate de elită a învățământului românesc cu program sportiv integrat, care oferǎ copiilor şansa de a-şi valorifica talentul şi aptitudinile în 10 ramuri sportive: atletism, canotaj, dans sportiv, haltere, judo, caiac-canoe, lupte, rugby, tenis și tenis de masă.

Secția de dans sportiv are un palmares impresionant de medalii și participări cu succes în competiții interne și internaționale – 50 medalii de aur, aproape 100 de medalii de argint și bronz și multiple calificări în finalele competițiilor naționale și internaționale oficiale de profil.

Încă de la înființare, în anul 2000, secția a funcționat cu un singur profesor, doamna Magdalena Martinescu, care a reușit să formeze peste 1000 de dansatori profesioniști și mai mult de 50 de antrenori și instructori care își desfășoară activitatea cu succes atât în județul Constanța, cât și în țară și în străinătate. Ei sunt specializați atât în dansuri standard, cât și latino-americane, dar îi regăsim, pe mulţi dintre ei, şi în topul claselor la învăţătură, ei fiind olimpici la diferite materii de studiu.

Cu un program zilnic pe care nici adulţii nu îl pot suporta cu uşurinţă, cu zeci de ore de antrenament în fiecare săptămână, cu nenumărate deplasări la competiţii oficiale care acoperă sfârșitul de săptămână, cu mii de repetiții până la atingerea calităţii desăvârşite a execuţiei tehnice, cu renunţări la distracţiile specifice vârstei, cu lacrimi de tristețe pentru fiecare eşec sau durere fizică din cauza efortului, dar şi de bucurie datorită succesului la urcarea pe podium – aceştia sunt sportivii secţiei de dans sportiv din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa.

Sursă: Primăria Constanța, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cacaturi de astea sunteti campioni dar la ceva concret si palpabil mai slab!
0
0
Bravo lor ! Foarte frumos ! Uitati ca exista si informatii pozitive in presa constanteana !
0
0
asa sunt eu . ma laud cu modestia . rezultatelor . . .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920