REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Panourile publicitare cu mesaje despre sănătate, verificate de Direcţiile de Sănătate Publică. Voi ce părere aveţi?

Panourile publicitare cu mesaje despre sănătate, verificate de Direcţiile de Sănătate Publică. Voi ce părere aveţi?

Replica API 5 ianuarie 2018 | 00:00 296

Ce se întâmplă la Constanţa

Ce se întâmplă la Constanţa

Direcţiile de sănătate publică din fiecare oraș din România vor verifica, de joi, 4 ianuarie, toate panourile publicitare care promovează campanii de informare pe teme de sănătate, ca urmare a apariției în mai multe oraşe a unor panouri publicitare cu mesaje anti-vaccinare. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că a cerut sancţionarea iniţiatorilor campaniilor care vizeză sănătatea publică şi care nu au primit avizul ministerului, arătând că panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor. La Constanța, DSP va începe verificarea panourilor, însă nu există informații cum că ar exista panouri anti-vaccinare pe raza municipiului.

„Nu știm deocamdată dacă există astfel de panouri în Constanța. Probabil o să primim o circulară de la Ministerul Sănătății și o să fie o acțiune în acest sens pe inspecție”, a declarat Cristina Schipor, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Scandalul a pornit după ce la finalul lunii decembrie, în mai multe orașe din Românai au apărut astfel de panouri de informare. Până acum, au fost semnalate în Brașov, Iași și Cluj prezența acestor panouri.

Conform articolului 44 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, "campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătăţii”. Nerespectarea acestor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
culmea este ca cei care fac scandal sunt toti vaccinati .chestia e simpla ,va vaccinati doar copii pe care vreti sa-i pastrati .
1
0
Sa raspunda cine a aprobat amplasarea si continutul panourilor.Fiecare face ce vrea.
1
0
Deacord cu panourile care sustin vaccinarea si stop celor care manipuleaza si indeamna la nevaccinare. Realitatea a demonstrat ca cei vaccinati sunt ocoliti sau mai putin afectati de diverse boli care, in cazul nevaccinatilor, au dus si la decesul mulor copii. Numai suntem in epoca de piatra, sa punem scuipat pe rana sau sa dam in bumbi, sa ne treaca mai repede gripa. Medicamentele si vaccinurile, diversele tratamente sunt create si monitorizate de oameni de stiinta, nu de needucati. Ca sunt scumpe si producatorii si vanzatorii scot un profit enorm, asta-i alta poveste.
1
0
ar fi multe lucruri anapoda de verificat si mai ales publicitatea catena care ne a imbobinat ani de zile prin cei 2 menestreli .ma inreb de ce a murit steluta daca era asa bine trtata medical si financiar de catenuta ??
0
1
Oare de ce vor sa ne oblige sa ne vaccinam??? La urma urmei fiecare dintre noi suntem responsabili pentru sanatatea noastra, nu vad de ce insista guvernul sa bage in noi chimicalele impuse de smecherii din industria farmaceutica Daca ne vaccinam sau nu este o chestiune care tine de optiunea fiecaruia.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108