REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Papa Francisc foloseşte o maşină blindată pentru deplasările sale în Irak

Papa Francisc foloseşte o maşină blindată pentru deplasările sale în Irak

Replica API 6 martie 2021 | 00:00 1235

Papa Francisc foloseşte din motive de securitate o maşină blindată pentru deplasările sale în Irak, ceea ce nu obişnuieşte să facă în călătoriile sale apostolice când are la dispoziţie vehicule utilitare locale sau celebrul său "papamobil", relatează EFE, citată de Agerpres.

Potrivit unor surse ale securităţii preşedinţiei irakiene, maşina cu care a fost adus papa de la aeroport la palatul prezidenţial din Bagdad, pentru a se întâlni cu preşedintele ţării, kurdul Barham Salih, a fost un "BMWwi750 special" blindat.

Papa a călătorit de la aeroport escortat de mai multe maşini ale forţelor de securitate ale ţării.

În timpul traseului, sute de persoane s-au adunat la marginea trotuarelor pentru a saluta cortegiul în care călătorea pontiful argentinian.

Papa a ajuns vineri în Irak pentru o vizită istorică de trei zile. Etapele călătoriei sunt reprezentate de capitala Bagdad, Câmpia Ur legată de memoria patriarhului biblic Abraham, oraşele Mosul şi Qaraqosh. Duminică este aşteptat la Irbil, în Kurdistanul irakian, unde va oficia o slujbă pe un stadion.

Securitatea a fost întărită în ţară în ultimele zile, mai ales după tirurile de rachetă asupra bazelor coaliţiei. Cel puţin zece rachete au lovit miercuri baza aeriană Ain al-Asad din vestul Irakului ce găzduieşte forţe ale SUA, ale coaliţiei şi irakiene, provocând moartea unei persoane.

Papa obişnuieşte să folosească o utilitară în deplasările prin ţările pe care le vizitează, sau celebrul său "papamobil" pentru a saluta oamenii.

Cu această ocazie, s-a optat însă pentru siguranţa lui şi s-a decis să nu fie folosit nici papamobilul pentru a evita aglomerările de persoane, în actualul context al pandemiei, potrivit unui comunicat al Vaticanului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La valoarea lui, un bemveu ???
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920