REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.8° Constanța Joi, 8 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6388
13.8° Constanța Joi, 8 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6388

Papa Francisc, noi probleme de sănătate

Papa Francisc, noi probleme de sănătate

Ana Maria LIPAN 26 mai 2023 | 18:49 273

Papa Francisc nu a primit nicio persoană în audienţă în cursul zilei de vineri din cauza unei stări febrile, a anunţat biroul de presă de la Vatican, citat de Reuters. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, nu a oferit alte detalii despre starea de sănătate a papei de 86 de ani, care este liderul Bisericii Romano-Catolice.

Papa Francisc, noi probleme de sanatate

"Din cauza unei febre, papa Francisc nu a primit pe nimeni în audienţă în această dimineaţă", a declarat Matteo Bruni atunci când a fost întrebat de un jurnalist despre motivul pentru care nicio persoană nu a fost trecută pe lista de audienţe de vineri, potrivit observatornews.ro

Suveranul pontif a petrecut cinci zile într-un spital din Roma la sfârşitul lunii martie din cauza unei bronşite, dar s-a recuperat destul de repede după un tratament cu antibiotice şi şi-a reluat activităţile, participând apoi şi la o vizită de trei zile în Ungaria, la sfârşitul lunii aprilie. Papa Francisc a părut afectat de oboseală în timpul unei întâlniri cu un grup de elevi în apropiere de Vatican, joi după-amiază.

Medicii i-au extirpat Suveranului Pontif, care a devenit papă în urmă cu 10 ani, o parte din plămânul său drept. Acea intervenţie chirurgicală a avut loc în tinereţea papei în ţara lui natală, Argentina. Niciunul dintre evenimentele din programul papei Francisc nu a fost deocamdată anulat, iar liderul de la Vatican ar trebui să oficieze duminică slujba de Rusalii, în Piaţa Sfântul Petru din Roma. Deocamdată nu se ştie dacă papa va acorda audienţe private în cursul zilei de sâmbătă. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292