REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Paragină și dezinteres față de clădirea în care a funcționat Poșta Mare. Video

Paragină și dezinteres față de clădirea în care a funcționat Poșta Mare. Video

Cristina BĂRBUCEANU 17 ianuarie 2023 | 00:00 2362

În municipiu încă regăsim urmele trecutului. Și asta se întâmplă deoarece sunt clădiri-ruină care au fost înfloritoare într-o anumită perioadă. Ruină putem numi și fosta Poștă Mare de pe strada Răscoalei 1907, care s-a degradat din ce în ce mai mult odată cu trecerea timpului, fiind ținta huliganilor.

Fosta Poștă Mare de pe str. Răscoalei

În Constanța, încă sunt numeroase clădiri-ruină sau clădiri abandonate, deși se încearcă reabilitarea a numeroase construcții și zone din oraș. Desigur, depinde și zona în care clădirile de acest fel sunt poziționate, pentru că, dacă aceasta nu este de interes pentru investitori, ele vor rămâne ale nimănui o bună bucată de timp.

Fosta Poștă Mare de pe str. Răscoalei

O astfel de clădire care s-a degradat teribil, odată cu trecerea timpului, este fosta Poștă Mare din oraș, situată pe strada Răscoalei 1907. Desigur, urmele timpului se văd clar pe fațada acestei clădiri. Sunt ani buni de când Poșta Mare nu a mai funcționat drept oficiu poștal.

Geamurile de la intrare și scările clădirii arată deplorabil

Aceasta a devenit, de-a lungul timpului, sediu al Romtelecom, ulterior Telekom. În cele din urmă, și acest sediu s-a închis, iar clădirea de pe strada Răscoalei a rămas în voia sorții.

Intrarea principală arată deplorabil

Cine trece prin zonă, vede doar o clădire plină de desene cu graffiti, geamuri sparte, iar pe ușa de la intrare încă sunt semne că acolo a existat cândva casieria Telekom. Totodată, geamurile au fost sparte, cel mai probabil, de huligani sau oameni ai străzii.

Cine se poziționează în fața intrării principale își pune viața în pericol

În urmă cu mai mulți ani, în fața clădirii a existat și un magazin, dar acesta a fost, în cele din urmă demolat, urmele încă fiind vizibile.

Locul în care a existat magazinul

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acest imobil lovit de timp, și cât se va mai degrada. În trecut, se vehicula că un privat intenționează să deschidă aici o clinică medicală însă... a rămas doar la stadiul de proiect.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
n o mai s u g e t i aiurea prin articole. "Huliganii" care au "distrus" posta deja distrusa doar au facut graffiti si au baut pe acolo, daca inainte erau vandalizate cladiri importante si alcoolul era consumat in scari de bloc, ar trebui sa fiti fericiti ca macar acum au un loc sigur in care nu deranjeaza restul oamenilor. M U I E redactiei, nu mai puneti etichete, bulan giilor
0
0
eu sunt de vina pentru cum arata cladirea si cum arata toata constanta inainte sa pierdem alegerile ca partid psd , noi psd ul am lasat constanta o ruina si am distrus tot orasul , adica l am furat pe tot pentru ca nu n ea interesat de voi de constanteni
5
0
Fara locuri de parcare, cam greu de facut ceva rentabil acolo...probabil si pretul este exagerat...
3
0
Da,asa este dar asta se va intampla dupa ce vei s u g e pana in gat cu bale si gemete pe toti m a c h i d o n ii care NU CONSTRUIESC BLOCUL ACOLO
2
5
Se va vinde si va aparea un bloc cu 50 etaje facut de machidoniii Constantei
8
1
e in centrul ctei, nu in fata primariei!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272