REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Părinții au protestat pe străzile Constanței: „STOP vaccinării forțate! Vreau să pot să aleg pentru copilul meu!”.

Părinții au protestat pe străzile Constanței: „STOP vaccinării forțate! Vreau să pot să aleg pentru copilul meu!”.

Replica API 23 octombrie 2017 | 23:32 299

Aproape 300 de părinți, împreună cu copii, au mărșăluit, sâmbătă după-amiază, pe străzile Constanței, într-un protest împotriva proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie. „Stop vaccinării forțate. Nu naționalizării corpului uman!”, „Susțin libertatea de a alege pentru mine și pentru copilul meu” au fost mesajele transmise de părinții îngrijorați de efectele nefaste pe care le pot avea vaccinurile asupra copiilor lor. „Libertatea e un drept. Vaccinarea e o alegere. Atenție! Dacă proiectul de lege va fi votat, vaccinarea va deveni obligatorie pentru adulți și copii. Ar trebui să începeți să vă panicați, dacă nu ați făcut-o deja! Proiectul Legii Vaccinării a primit aviz favorabil din partea tuturor comisiilor din Senat, în afara Comisiei de Buget, care a dat aviz negativ (din motive lesne de înțeles). Dar trebuit să fiți conștienți că bani pentru vaccinuri se vor găsi: se vor împrumuta și implicit vor crește taxele, inflația și ROBOR”, au transmis organizatorii protestului.

Părinții protestatari au cerut guvernanților, prin manifestarea lor, să fie lăsați să aleagă ce consideră că este mai bine pentru ei și copiii lor, punctând faptul că vaccinurile au și efecte adverse ce pot provoca afecțiuni grave celor vaccinați. Atitudinea și solicitările lor sunt lesne de înțeles, în condițiile în care au fost semnalate numeroase cazuri de copii cărora, după vaccinarea din primele luni de viață li s-au declanșat diverse alergii sau alte afecțiuni, unele grave.

La polul opus, medicii atrag atenția că afecțiunile în cazul cărora vaccinurile obligatorii oferă protecție fac tot mai multe victime în țara noastră, în contextul în care numărul celor care refuză vaccinarea a crescut în ultimii ani. Zilele acestea, de exemplu, rujeola a mai făcut a 35-a victimă, o asistentă medicală de 39 de ani, din Brașov, care a murit din cauza meningo-encefalitei, o complicație a bolii.

Potrivit celei mai recente statistici făcute publice de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până pe 20 octombrie, la nivelul țării au fost diagnosticate 9670 de cazuri de rujeolă, cele mai multe în Timiș, Caraș Severin și Arad. În Constanța, până la data respectivă fuseseră raportate cinci cazuri.

De menționat că proiectul de lege care introduce obligativitatea vaccinării a stârnit, încă de la bun început, controverse. Potrivit respectivului proiect, opt vaccinuri vor fi obligatorii din 2018, înainte ca cei mici să intre în colectivitate. Dintre acestea, menționăm vaccinurile împotriva rujeolei, rubeolei, difteriei și tusei convulsive. Aceeași lege prevede ca părinții care refuză vaccinarea să fie amendați cu sume între 500 și 10.000 de lei. În prezent, proiectul este supus atenției Parlamentului, iar dacă este aprobat, ar urma să intre în vigoare la începutul lui 2018.

După protestul de la Constanța, duminică, manifestări similare au fost organizate în București, Bacău, Botoșani, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara și Vaslui.

Florentina BOZÎNTAN

Sursă foto: Alianța Părinți, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parinti cretini!In multe tari din strainatate copiii nevaccinati nu au ce cauta la scoala.Au murit peste 30 de copii de rujeola si tot nu v-ati scos prostia din cap?
0
0
Daca s-ar face vaccinurile la Cantacuzino,ca inainte de 1989, n-ar mai fi atitea comentarii si suspiciuni. Nu iese fum fara foc.
1
0
Nimic mai simplu,cei vaccinati vor fi feriti de bolile crunte,cei nevaccinati sunt la mila Domnului. Vaccinatii nu vor lua boala de la cei bolnavi,parintii celor bolnavi vor da vina pe medici ca nu mai pot salva copilul prostului.
3
0
Nu au ce face unii. Protesteaza impotriva vaccinarii dar impotriva guvernarii slabe a unora nimic!
2
2
Nu mai vaccinati copiii. Duceti-i la moastele sfintei Parascheva si ati rezolvat problema, tampitilor!
5
3
Si pentru prostanii care o ard cu "vaccinul e un virus". Normal ca vaccinul contine un virus. Vaccinul antigripal, de exemplu, contine o tulpina modificata a virusului gripal, cultivata in mediu controlat. Rolul tulpinii modificate este de a-ti activa anticorpii, de a-i "pune in garda". Astfel, cand virusul patrunde in corp, organismul tau va reactiona inainte ca celulele sa fie distruse de catre acesta si sa se instaleze infectia virala, adica boala propriu-zisa. Mai puneti si voi mana pe o carte de biologie. Pulifricii cred ca au descoperit conspiratii, dar ei nu stiu nici sa scrie corect.
8
2
Ai inteles gresit comentariul lui, sau ei. El, sau ea, a vrut sa spuna ce desi este dreptul lor sa aleaga, cei ce sunt impotriva vaccinului i-ar putea pune in pericol si pe ceilalti. In colectivitate bolile se transmit rapid. Un copil nevaccinat este mai predispus infectiilor virale decat unul vaccinat. Astfel ca exista o probabilitate mai mare sa devina purtator si sa transmita virusul si celorlalti. A fi vacccinat nu inseamna sa fii imun. Contractezi virusul, faci boala, dar nu o forma atat de grava incat sa fie incurabila sau sa duca la deces.
7
3
In legatura cu subiectul vaccinarii,te intreb pe tine "dada",cum de tu una vaccinata ai mentalitatea asta ca,copiii din ziua de azi sa nu fie protejati de bolile actualeHolera,ciuma,tifosul au fost boli cu impact major asupra umanitatii,iar tu gandesti ca vaccinarea nu are rost,mi se pare ca nu vrei sa gandesti sau sa te gandesti la viitorul copiilor
5
2
si eu vreau sa aleg pentru copilul meu! propun ca scolile, gradinitele, liceele sa fie impartite! o parte pentru copii vaccinati si o parte pentru cei nevaccinati, apoi sa lasam selectia naturala sa decida. iar pentru cei nevaccinati si imbolnaviti sa nu li se aloce medicamente, sa lase natura sa-si urmeze cursul!
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108