REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Părinţii din Constanţa, cei mai neglijenţi şi abuzivi din ţară. Ce e de făcut?

Părinţii din Constanţa, cei mai neglijenţi şi abuzivi din ţară. Ce e de făcut?

Replica API 21 noiembrie 2017 | 00:00 491

Bătaia este ruptă din rai. O vorbă din bătrâni după care părinții constănțeni par să se ghideze și în prezent. Cel puțin așa arată statisticile realizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, din care reiese că județul Constanța se află în topul județelor în ceea ce privește numărul sesizărilor privind copiii neglijați și abuzați emoțional. Iar numărul sesizărilor este în creștere, de la an la an.

Astfel, potrivit statisticilor întocmite de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în perioada ianuarie – septembrie 2017 au fost înregistrate 1.061 de cazuri de abuzuri ale minorilor, dintre care cele mai multe, adică 591 de cazuri, au fost semnalate în mediul urban. „De cele mai multe ori, au fost reclamate situații de neglijare ale copiilor (906 sesizări) și abuz emoțional (120 de cazuri)”, au precizat reprezentanții direcției. Numărul sesizărilor este în creștere: în 2015 au fost înregistrate 1.589 de sesizări de abuz asupra copiilor, iar în 2016, cu opt cazuri mai mult.

Luptă împotriva abuzului asupra copiilor

Factorii de decizie s-au întrunit, săptămâna trecută, pentru a găsi căi comune de luptă împotriva abuzului asupra copiilor. O echipă de specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, condusă de directorul general Petre Dinică a fost prezentă, joi, 16 noiembrie a.c., la București, la conferința națională „Prevenirea abuzului și violenței asupra copilului – politici publice responsabile în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului”, organizată de Federația Internațională a Comunităților Educative (FICE) România împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Asociația Directorilor DGASPC și Asociația Comunelor din România, sub patronajul Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului României.

Factorii de decizie participanți la această conferință vor stabili un plan pentru a trasa direcții comune de acțiune factorilor politici și actorilor sociali în vederea transformării sistemelor care contribuie direct la bunăstarea copiilor (social, educație, sănătate, justiție) în căi de acces spre egalitate de șanse, dezvoltare adecvată și protecție împotriva oricăror forme de abuz.

În cadrul întrunirii, s-a reiterat necesitatea de a acționa urgent pentru reducerea violenţei în familii şi în comunităţi. „Trebuie să fim toți implicați în crearea pentru cei pe care-i creştem şi îi educăm a unui mediu de învățare eficient, în condiții de siguranță, fără violenţă; să ne asigurăm că toți elevii dobândesc cunoștințele și aptitudinile necesare promovării unei culturi a păcii, toleranței și non-violenței; să susţinem consolidarea instituțiilor relevante pentru prevenirea violenţei; să desfăşurăm acţiuni care să ducă la încetarea abuzului, exploatării, traficului de persoane, tuturor formelor de violență împotriva copiilor; cadrul legislativ să sufere modificări în sensul responsabilizării părinților și sancționării drastice a oricăror forme de violență asupra copilului”, au transmis reprezentanții DGASPC.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ajutoarele sociale acordate haotic pt copii au condus la acest cerc vicios.Copii facuti de parinti iresponsabili doar pt a incasa aceste ajutoare si pt a fi trimisi la cersit sau prostitutie.Autoritstile psd-iste se folosesc de aceste familii ,in mare parte tigani,care sunt folositi ca mass de manevra la alegeri.Asta este una din marile ,,realizari" a celor 27 de ani de Constanta rosie si ciumata.Ps. programul ,,Respect"al primariei lui sularau sa se numeasca RUSINE!
2
0
A lasa copilul sa faca numai ce vrea,asta inseamna ca acel copil va fi indisciplinat,rautacios,violent,egoist si nu se mai intelege nimeni cu el.Astia sunt copiii romanilor,cum sunt si parintii lor.
1
0
Abuzuri asupra copiilor,schingiuitori de animale,insi care-si tortureaza partenerele numite complet eronat ,,iubite'',atacatori la drumul mare. Da,este dovada ca avem o societate grav bolnava psihic si profund inculta,dezumanizata. Vor trece foarte multi ani,poate peste o suta,pana cand oamenii inca normali vor prelua fraiele si vor incepe sa aduca tara pe un drum cat de cat civilizat.Generatia de varsta medie de azi, nu cred ca va apuca acele vremuri,este generatie prea lasa si nauca,inclusiv cea mai tanara.
3
2
Tinerii sa fie invatati sa faca copii din dragoste, pentru ca vor. Daca iti iubesti copilul si partenerul violenta nu exista.
5
2
Deja incepe propaganda gay usor ni se baga in cap . Lasati copii sa fie adoptati de gay . Ei stiu cel mai bine sa se comporte . Modelul Norvegia Anglia doar sunt state dezvoltate stiu ce fac nu . Nu zic ca nu sunt cazuri de abuzuri dar se si exagreaza mult . Deja iti este frica sa ridici tonul la copil . Pai asa se explica si lipsa de respect fata de profesori, parinti etc . Nu sunt deacord cu bataia copilului sa fiu inteleasa , dar deja sa certi un copil si sa il faci sa inteleaga asta deoarece nu totii copii inteleg de vorba buna mai trebuie sa ridici si tonul este incadrata la violenta
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108