REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PĂRINȚII elevilor de la ȘCOALA 38 nu sunt de acord cu RELOCAREA la alte școli

PĂRINȚII elevilor de la ȘCOALA 38 nu sunt de acord cu RELOCAREA la alte școli

Replica API 4 septembrie 2021 | 09:46 5804

Părinţii copiilor care învaţă la Şcoala 38 din Constanţa sunt nemulţumiţi de alternativele puse la dispoziţie de către Inspectoratul Şcolar în vederea începerii noului an. Astfel, din cauza renovării şcolii, pot fi folosite doar câteva săli de clasă, unde vor învăţa elevii din clasele pregătitoare şi cei de clasa a VIII-a. Inspectoratul Şcolar a propus instituţiei de învăţământ şi părinţilor relocarea celorlalţi elevi în alte şcoli sau licee, variantă refuzată de aceştia din cauza distanţei foarte mari. Astfel, cei din ciclul primar ar fi urmat să înveţe la Şcoala 3, aflată în cartierul Faleză Nord, iar cei din ciclul gimnazial, la Liceul Energetic, situat cam în aceeaşi zonă. Mai mult decât atât, orele ar urma să se desfășoare între 14:00 și 18:00 pentru elevii din ciclul primar și între 14:00 și 20:00 pentru cei din ciclul gimnazial, doar atunci fiind libere sălile de curs.

Ne e frică pentru copiii noștri

O mamă și-a exprimat îngrijorarea pentru copilul ei de 8 ani, care ar trebui să termine programul la orele 18:00: ”Copilul ar termina cursurile la orele 18:00. Vine iarna, se întunecă la ora 17:00. Mi-e frică să îl las pe întuneric să umble pe străzi. Distanța e foarte mare, nu putem să mergem în fiecare zi să îl luăm de la școală. Poate că ar fi mai bine să continue învățământul online.” a declarat aceasta pentru Replica de Constanța.

E bizar să ajungem la concluzia că e mai bine să închidem școala

”Nu există element legislativ pentru ca școala să înceapă în mediul online. Noi am identificat soluții astfel să meargă fizic în alte locații. Putem solicita sprijinul Poliției Locale pe traseele pe care se deplasează elevii iar în privința transportului putem ruga Primăria să ne pună la dispoziție transport școlar. Există foarte multe variante, mai ales că noi am creat această alternativă dat fiind că învățământul online a fost așa de blamat. Noi suntem dispuși să ajutăm, nu vrem să lucrăm de pe poziții de forță. Din punctul meu de vedere, distanța între școala 38 și cele relocate este una rezonabilă. Nu este singura unitate de învățământ aflată în această situație, astfel că și spațiile de relocare sunt limitate. E bizar să ajungem la concluzia că e mai bine să închidem școala. Depărtarea și siguranța elevilor se pot regla și rezolva. Eu accept orice zonă de comunicare atât timp cât vine cu o argumentare pertinentă. Am avut petiții de la părinții de la școala 38 în care ni se spunea că nu sunt de acord cu învățământul online.” a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai, pentru ziarul Replica de Constanța.

În privința acestei situații, Inspectoratul Școlar a transmis un comunicat:

” Ca urmare a mai multor solicitări venite din partea reprezentanților media, cu privire la situația semnalată la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța, vă comunicăm următoarele:

- prin Adresa Nr. 1048/31.08.2021, doamna profesoară Iris Sarchizian, director al unității de învățământ, ne-a adus la cunoștință faptul că la data începerii școlii va avea numai 7 săli de curs la dispoziție, ca urmare a reabilitării demarate de Primăria Constanța printr-un proiect cu durată de 18 luni;

- prin aceeași adresă, ne comunica și că pe măsură finalizării lucrărilor de reabilitare urmează a fi puse la dispoziția școlii și alte spații.

Propunerea doamnei directoare a fost aceea de a începe anul școlar cu prezență fizică în cele 7 săli de curs și cu activitate de învățare on-line pentru celelalte clase.

În urma analizei făcute la nivelul Inspectoratului Școlar județean Constanța, s-a considerat că este necesar să ținem cont de recomandările Ministerului Educației, urmărindu-se interesul superior al elevului. Prin adresa înregistrată la IȘJ Constanța cu nr. 1048/01.09.2021, am recomandat unității de învățământ să reconsidere varianta propusă, punându-i la dispoziție oportunități de utilizare a spațiilor disponibile în alte unități școlare, unele aflate în proximitatea Școlii Gimnaziale Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța.

Considerăm că activitatea de învățare cu prezență fizică și-a dovedit avantajele și este de preferat celei în sistem on-line și ne exprimăm speranța că hotărârea consiliului de administrație al unității de învățământ va identifica soluția optimă.

Ne manifestăm disponibilitatea de a menține un dialog deschis și constructiv cu toți actorii și partenerii educaționali."

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde ai facut scoala, in Mozambic? Ai uitat cand veneai si la 7 seara de la ore..pe timp de iarna? Taci in p.. mea! De asta va ies copiii tampiti..ca ii cocoliti prea mult. Cand iti iese copilul la 11 noaptea la fumat..Nu mai e problema
3
0
Unii oameni sunt nemultumiti tot timpul dar nu ofera nimic in schimb. Cand cadea scoala pe ei, cereau sa se renoveze, acum daca se renoveaza, de ce sunt relocati, daca sunt relocati, de ce asa de departe de casa etc.
3
0
inspectorul nu prea gandeste.Sa trimita el copilul la sc.3.Copii au fost inscrisi pe criteriu apropierii de scoala.On line este preferat de parinti si bunici.
0
2
Oficial se spune ca prezenta fizica la scoala este cea mai buna. Neoficial se pregateste scoala online. Scopul este sa se dea vina pe virusii invizibili pentru reducerea de cheltuieli.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468