REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PĂRINȚII NU vor ca VACANȚA de primăvară, a ELEVILOR, să fie de o LUNĂ

PĂRINȚII NU vor ca VACANȚA de primăvară, a ELEVILOR, să fie de o LUNĂ

Replica API 26 martie 2021 | 00:39 2219

Vestea că își vor ține copiii pentru o lună acasă, în vacanța de primăvară, nu a picat prea bine pentru constănțeni. Cu toate că poate unor copii le convine de minune acest lucru, părinții au fost foarte revoltați și nu au ezitat să-și exprime părerea despre cei „cu mintea creață” de la conducere.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, într-o conferință de presă, că elevii vor beneficia de o lună de vacanță, adică în perioada 2 aprilie - 11 mai, în schimb, elevii din clasele terminale vor avea doar două săptămâni vacanță, adică în perioada 2-11 aprilie (Paștele Catolic) și 30 aprilie - 9 mai (Paștele Ortodox). Ultima zi de școală va fi data de 25 iunie. “Vacanţele de primăvară (…) – rămân datele planificate şi cunoscute: 2 aprilie – 11 mai, 30 aprilie – 9 mai pentru sărbători pascale ortodoxe. În intervalul 12-29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Constănțenii nu acceptă această vacanță

Reacțiile nu au întârziat să apară. Acest lucru i-a înfuriat pe constănțenii ce au copii la unitățile de învățământ din municipiu. „Cum adică vacanță de o lună. Așa ceva rar mai întâlnești! Suntem înconjurați de incompetență!”, „Acum, chiar dacă nu avem bani suntem obligați să ne medităm copiii pentru că altfel riscăm să nu mai facem nimic din ei. Nu se poate așa ceva”, „Asta așa, ca să vedem de cine suntem conduși. Ăștia au copii? Virusul ăsta vine numai când vrea el? Acum era cea mai mare șansă să ni se infecteze copiii?”, „Eu încă nu cred că se va întâmpla asta… Le-a mai dat lor o pauză sau profesorilor? Nu mai au cu ce să îi plătească? Unii profesori s-au rupt cu școala, vor vacanță, gata”, au fost doar câteva din reacțiile constănțenilor.

„Altă minte creață”

Redacția Replica a fost contactată de mai mulți părinți, care și-au manifestat dezacordul față de modificările survenite. ”Chiar este adevărat? Nu cred… Eu am un copil de 12 și nu mi se pare normală acestă vacanţă prelungită de Paşte. De ce sa îi taie 2 săptămâni din vacanţa de vară? Cum a venit alt ministru al Educaţiei, pac... altă minte creată şi alte idei de reforme. Chiar vor să îi dea cu totul peste cap pe copiii ăștia? După o lună de vacanță... oare copiii nu uită tot ce au învățat semestrul asta?”, ne-a declarat un constănțean.

Dăm 500 de lei pe lună pe meditații; vor avea de suferit copiii, nu din cauza pandemie, ci a sistemului

O mamă ne-a precizat, la rândul ei: ”Generația aceasta de copii este una compromisă. Cu greu vor reuși să iasă la liman. Am ajuns să facem meditații, să plătim 500 de lei pe lună, pentru că nu primesc suficiente informații în mediul online, pe cât ar face-o dacă ar fi la școală. Sunt copii buni dar care, din cauza sistemului, și nu a pandemiei, vor avea mult de suferit. Virusul nu-l iau la școală, îl iau la mall, îl iau în baruri, la terase. Repet, nu-l iau la școală. Acum, ne-au mai trântit o vacanță de o lună, de parcă nu ar fi fost suficient răul făcut până acum”.

Pentru cei din anii terminali nu vor fi modificări

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a mai adăugat faptul că pentru clasele terminale, structura anului şcolar nu va suferi niciun fel de modificare. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite și că anul școlar nu mai suferă modificări. „Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iulie pentru probele scrise ale de la evaluarea națională și 28 iunie-1 iulie pentru probleme scrise de la examenul de bacalaureat. Pentru clasele terminale structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare – nici din perspectiva activităţilor didactice, nici din perspectiva vacanţei, nici din perspectiva examenelor naţionale.”, a mai adăugat ministrul.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu-i mare paguba, ba dimpotriva. Copiii pot invata acasa, in siguranta, iar pentru materia neinteleasa sunt foarte multe lectii online, unele mai bune chiar decat ce li se ofera la scoala. Cursurile online sunt eficiente, iar copiii care vor sa invete o fac indiferent daca stau sau nu in banci!
1
0
In primul rand ca sunt 5 saptamani de vacanta,ceea ce vor duce la stergerea din memorie a tot ce au ''INVATAT IN ONLINE".Vad ca doar parintii si elevii sunt nemultumiti ,dar profesorii de ce tac?Ei s-au invatat sa predea sau nu, online,adica sa nu depuna niciun efort pt.salariile pe care le incaseaza!Rusinica!!!!
4
8
Daca nu este acum lockdown si in RO asa cum este in multe alte tari o sa dati toti faliment la vara. Celelalte tari de asta au inchis tot. Ca sa dispara virusul si sa poata avea 2-3 luni de scadere a infectarilor si de turisti. Romanii sunt cretini, sinucigasi. Nu vor nici lockdown, nici clienti nu vor avea. Deci ei singuri se falimenteaza. Apoi zbiara aici ca Arafat si Catu si johannis le-a distrus afacerea si viata.
10
1
Normal ca vor comenta tot parintii copiilor care nu au niciun chef sa invete, si cu care profesorii se chinuie la ore...pentru ca asa se intampla mereu. Copiii care vor sa invete vor avea tot timpul interesul sa gaseasca solutii, mai ales in ziua de azi, cand pe internet ai lectii gratuite online cu tot ce te intereseaza. important e sa vrei! Copiii de ieri parintii de azi, astia care in scoala au fost chinuiti de profesori cu invatatul, acum latra ca au drepturi...ca e democratie, dar plozii sunt din acelasi aluat....de Cacao
13
2
Vacanta asta prelungita afecteaza tot turismul,in perioada estivala fabricile au incasari 50% din vanzarea la nivel anual...
4
1
Cu cine isi lasa copiii? Sau in cea de iarna?
12
0
Nu, parintii vor sa se infecteze cu Covid. De ce toata lumea mananca rahat doar cu privire la asa zisa educatie care chipurile se pierde si nu iau in considerare motivul real si anume ca este o incidenta din ce in ce mai mare care pune viata oamenilor in pericol? Ce sa zic, in loc de 50 de tone de matematica pe mm patrat de creier, copiii vor digera doar 45, deci se pierde multa educatie, tristete mare.
10
5
foarte bine ca forteaza meditatiile, le-au taiat voucerele de vacanta in timp ce mai toti angajatii din privat primesc mai mult sau mai putin declarat prime de vacanta, prime de paste, prime de craciun asa ca se decurca fiecare cum poate si apoi nu uitati ca voi fortati profesorii cu meditatii ca sa-i mituiti mascat sa le dea note mari loazelor ca ati vrut admitere la facultate si la liceu in care sa conteze media generala!!! ia sa se dea numai examen sa vezi cum dispar majoritatea meditatiilor
6
4
Parinti tampiti Nu au chef sa se ocupe de copii
15
6
Scoala romaneasca este gresita. Orice pauza de la sistem face bine. Incepe lumea sa gandeasca cu propria minte.
9
3
Ar trebui sa va ganditi ca fara o pauza de o luna nu o sa scada rata infectarilor astfel incat la vara sa poata sa-si revina afacerile. O sa stam inchisi in continuare. Profesorii oricum nu-si fac treaba la clasa, pentru a te forta la meditatii, si cu pandemie, si fara pandemie. Miscarea asta a fost gandita bine, dar ma rog, romanii sunt vesnic nemultumiti.
13
3
Oare profesorul de fizica de la Cotroceni ce parere are? Se bucura ca poate mai pica niste meditation? Politica strutului,nu mai cere anticipate acum ?
7
10
Au votat PDL PNL USR. Acum culeg ce au semanat
8
7
De unde pula mea stii tu ca parintii nu vor vacanta de o luna pt copii? I-ai intrebat tu pe toti ca sa iti poti face o parere? Invatati bai tristilor sa va informati inainte de a scrie o mizerie in ziar.
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468