REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Partenera lui George Bosânceanu, patronul hotelului Histria, cere de la stat PREJUDICII de 60.000 euro!

Partenera lui George Bosânceanu, patronul hotelului Histria, cere de la stat PREJUDICII de 60.000 euro!

Replica API 19 iunie 2019 | 10:24 2661

A stat în arestat preventiv şi a avut interdicţia să părăsească localitatea

A stat în arestat preventiv şi a avut interdicţia să părăsească localitatea

George Bosânceanu, sursa foto: Facebook/ George Bosânceanu

George Bosânceanu, patronul hotelului Histria din Mamaia, acuzat de procurori, alături de alte persoane, de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, a fost trimis în judecată anul trecut. În dosar a fost cercetată şi partenera lui, Adriana Ciocoiu, însă procurorii au clasat cauza, aşa că aceasta a scăpat de judecată. Însă, nu a putut uita că a fost arestată preventiv 29 de zile, iar apoi a primit interdicţia de a părăsi localitatea, aşa că a înțeles să cheme statul în judecată şi să formuleze o acțiune în pretenții, în repararea pagubei în cazul privării de libertate. În concluzie, a cerut plata unei sume de bani, respectiv 60.000 euro.

Pe 24 ianuarie 2012, Adriana Monica Ciocoiu a fost arestată preventiv pe o perioada de 29 de zile, iar ulterior a primit măsura de a nu părăsi localitatea pe o perioada de 30 de zile, măsura fiind menţinută până la 25 mai 2012.

Adriana Ciocoiu era studenta anul III la Facultatea de Psihosociologie, facultatea de psihologie din cadrul Universitatii Andrei Şaguna din Constanţa. "Din cauza masurilor preventive, a şocului traumatic şi a ruşinii pe care le-a suferit în ochii cunoştintelor, ai profesorilor şi ai colegilor", a relatat ea în faţa magistraţilor, nu s-a mai prezentat la cursuri si a întrerupt facultatea. A suferit şi un deosebit şoc psihic, un atac de panică în urma măsurilor preventive, fiindu-i pus diagnosticul de tulburare anxios – depresivă, fapt pentru care i s-a recomandat psihoterapie.

În aprilie 2014, prin rechizitoriul din 12.04.2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus clasarea cauzei faţă de Adriana Ciocoiu pentru infracțiunile pentru care a fost cercetată penal și, în consecință, nu a fost trimisă în judecată, alături de George Bosânceanu şi ceilalţi inculpaţi.

Acuzaţiile care li se aduc celor doi sunt: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, furt calificat, evaziune fiscală, continuarea lucrărilor de construcţie, după ce autorităţile au dispus stoparea acestora, executarea unor lucrări fără autorizaţie, toate sub forma unui concurs de infracţiuni, în sarcina lui Bosânceanu, iar faţă de Ciocoiu s-au reţinut infracţiuni ca aderare la un grup infracţional organizat pentru obţinerea de venituri prin evaziune fiscală şi furt, complicitate la evaziune fiscală, fals în declaraţii, uz de fals, continuarea lucrărilor de construcţie, după ce autorităţile au dispus stoparea acestora, executarea unor lucrări fără autorizaţie, de asemenea, sub forma unui concurs de infracţiuni.

La acea dată, câteva zeci de poliţişti şi jandarmi au efectuat percheziţii simultane în zece locaţii din Constanţa, Tuzla şi Ovidiu aparţinând lui Bosânceanu şi apropiaţilor acestuia. În urma acestor acţiuni au fost descoperite mai multe bărci şi componente pentru acestea, dar şi televizoare şi alte bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată, din primele cercetări stabilindu-se că acestea au fost furate

Tribunalul a considerat că dispozițiile din rechizitoriu prin care s-a dispus clasarea cauzei penale față de Ciocoiu sub aspectul tuturor infracțiunilor reținute în sarcina acesteia și care, în cursul urmăririi penale, au condus la luarea măsurilor preventive ale arestării preventive și ale obligării de a nu părăsi localitatea nu pot constitui un temei pentru stabilirea caracterului nelegal al măsurilor preventive dispuse față de reclamantă. Ori, în acest context şi fără ca reclamanta să facă dovada obținerii unui act jurisdicțional (hotărâre judecătorească definitivă) prin care să se constate, în mod explicit, caracterul nelegal al măsurilor preventive dispuse față de aceasta, magistraţii i-au respins acţiunea. Hotărârea a fost pronunţată de Tribunalul Constanţa pe 4 iunie a.c. şi nu este definitivă.

Şi George Bosânceanu a cerut daune reparatorii

Şi afaceristul George Bosânceanu a deschis un dosar la Tribunalul Constanţa, solicitând repararea prejudiciilor în urma unor erori judiciare. În martie a.c., instanţa a suspendat judecată, după ce a constatat că desfășurarea normală a procesului este împiedicată din vina Bosânceanu, prin neîndeplinirea obligațiilor stabilite în cursul judecății.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Histria m-am prostituat pentru prima oara aici m-au dezvirginat
1
1
ce muie de cadavru de Auschwitz are porcu ala din poza... cum l-o chema
2
1
"Bos" in seamna "bou" in limba latina. Chiar daca ii adaugi un "s", tot bou ramai! Astfel incat, arunca-ti rahatul ala de tricou de pe tine, ca te faci si mai de rahat decat te-ai facut pana acum.
8
1
La hotelul Histria buhaie a proxenetism cu toate laturile si intermediarul bosanceanu
5
1
Recuperarea prejudiciului e un mizilic in justitia romaneasca!
1
2
Nu-i intreaba nimeni cum au reusit ei sa cumpere vapoare pe noi lei???? Chiar nimeni nu vede??? LA PUSCARIE!!!!!
5
4
Ca sa nu mai ceara nimeni daune de la stat adica si de la mine ,pe care l-ati arestat preventiv solicitati instantei si condamnare chiar daca e minima!Adica nu mai dati inapoi.
5
2
Histria plin de prostituate, Bosanceanu un peste macrou care produce femei.
10
1
E la nivel de cersetor cu tricoul ala
9
1
cine sa apere jjustitia ? Adina ? ha !
10
3
Boss treci boss pe la scoala putin boss.
8
2
Sa plateasca cine a abuzat nu statul ro.
17
0
Nu mai e cu bosanceanu. I-a dat papucii. Si-a gasit un italian cu adevarat potent. Oricum, fata, merita. Bosinceanu umbla cu o resapata . Vai mama lor!
11
2
Asta nu e piticul rotofei si mahalagiu, vesnic demolat?
23
1
Eu nu inteleg cum se produc aceste erori judiciare, numai cu acesti oameni potenti financiar iar cei de rand sunt condamnati rapid si trimisi direct in detentie. Ori ii condamnati pe toti la fel, ori lasatii liberi pe astia. Altfel, mai platim si daune din cauza voastra.
32
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614