REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Pasagerii vasului de croazieră Westerdam, căutaţi după confirmarea unei infecţii cu coronavirus

Pasagerii vasului de croazieră Westerdam, căutaţi după confirmarea unei infecţii cu coronavirus

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 343

Operatorul vasului american de croazieră Westerdam încearcă în prezent să-i găsească pe cei peste o mie de pasageri care s-au împrăştiat în diferite direcţii în urma debarcării lor săptămâna trecută în Cambogia, după ce între timp una dintre pasagere a fost diagnosticată cu noul coronavirus, relatează luni AFP, citată de Agerpres.

Compania Holland America, proprietara navei Westerdam, a anunţat că lucrează în strânsă coordonare cu diverse guverne, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi cu centrele de diagnostic din SUA pentru a localiza şi investiga medical persoanele care ar fi putut intra în contact cu turista infectată.

După ce, de teama coronavirusului, a fost refuzată de mai multe ţări asiatice, nava Westerdam, cu 1.455 de pasageri la bord, a primit joia trecută permisiunea să acosteze în postul Sihanoukville din Cambogia, o decizie salutată de preşedintele american Donald Trump, printre pasageri regăsindu-se şi numeroşi cetăţeni americani.

Peste 1.200 dintre pasagerii aflaţi la bordul navei au debarcat în zilele următoare acostării, după ce au fost supuşi unei examinări medicale rapide.

Premierul cambogian Hun Sen i-a întâmpinat el însuşi pe primii pasageri debarcaţi, el ironizând ceea ce a numit ''boala fricii'' şi asigurând că la bord nu a fost identificat niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

Însă sâmbătă, 15 februarie, o pasageră americancă în vârstă de 83 de ani, care a plecat din Cambogia cu avionul către Malaezia, dorind ca de acolo să-şi continue călătoria către SUA, a fost diagnosticată cu noul coronavirus în capitala Malaeziei, Kuala Lumpur. La fel ca ea, numeroşi alţi pasageri ai navei au plecat înspre ţările lor, stârnind astfel preocupări faţă de o propagare a virusului care până în prezent a ucis circa 1.800 de oameni în China.

În acest context, autorităţile din Cambogia au intensificat controalele pentru pasagerii navei Westerdam rămaşi încă în această ţară. Thailanda vecină, care a refuzat acostarea navei, are în vedere să interzică accesul pasagerilor de pe această navă, dar unii dintre ei deja au tranzitat această ţară. La bordul navei Westerdam se mai află în prezent 233 de pasageri şi 747 de membri ai echipajului.

Potrivit unui comunicat emis de MAE român joi, 13 februarie, Consulatul General al României la Hong Kong a obţinut confirmarea că la bordul navei Westerdam erau 17 cetăţeni români, respectiv 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului.

În ziua următoare, vineri, 14 februarie, MAE român a anunţat că un cetăţean român care se afla la bordul navei de croazieră Westerdam a fost îmbarcat din Pnom Penh către România, iar membrii echipajului, inclusiv cei 8 cetăţeni români, vor rămâne la bordul navei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920