REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Pasajul din ZONA ABATOR, evitat de TRECĂTORI. MIZERABIL, ÎMPUŢIT şi cu STICLE SPARTE

Pasajul din ZONA ABATOR, evitat de TRECĂTORI. MIZERABIL, ÎMPUŢIT şi cu STICLE SPARTE

Replica API 29 august 2019 | 00:00 338

Pasajul subteran din zona Abator este astăzi un mic focar de infecţie, aşa cum s-a mai întâmplat şi în trecut. Lavabilul de pe pereţi se crapă şi stă să cadă, bucăţi din gresia de pe scări sunt distruse în unele locuri parţial, în altele cu totul. Zoaie şi clei pe podeaua ce pute de parcă ar fi o toaletă publică nespălată, cioburi de sticle de alcool aruncate pe scări şi doze goale de bere fac decorul mizerabil în această trecere subterană. Toate aceste resturi şi neglijenţe reprezintă un pericol pentru oamenii care traversează pasajul, pentru bătrânii care fac piaţa în zona Abator şi pentru oricine îl traversează, dar cu precădere celor mai vulenrabili, şi anume pentru copii.

La un momentdat, în zona aceea, la ieşirea din pasaj, exista şi un paznic şi pe atunci oamenii treceau mai sigur pe dedesubt, dar serviciul nu mai există, iar oamenii traversează Şoseaua Mangaliei ilegal, pe deasupra, supunându-se la multiple riscuri. Şoseaua Mangaliei, dedesubtul căreia este făcut pasajul, este foarte îngustă, dar totodată foarte circulată, iar pentru cei care locuiesc în zonă este foarte dificil să ocolească pasajul, dar din moment ce acolo se adună fel şi fel de alcoolici care sparg sticlele sau se ceartă în pasaj, e mai uşor să evite şi să treacă pe la o trecere de pietoni mai îndepărtată sau pe deasupra, după cum spune o femeie care munceşte în zonă.

"Nu ştii peste cine poţi să dai, pe acolo trec mulţi boschetari şi stau ca la cârciumă. Se ceartă, ţipă, sparg sticlele şi le lasă pe jos. Nici prin cap nu-mi trece să traversez pe acolo, chiar dacă ar fi mai sigur decât pe deasupra. Uneori mă duc până la trecerea de pietoni de la peco, nu am ce să fac. Înainte aveam şi un paznic, avea şi baracă şi nu arăta pasajul în halul în care se vede acum, era mai sigur. Când văd femeile bătrâne că vin şi fac piaţa, ma întristez că o iau pe deasupra şi riscă să fie călcate de maşini, dar nici ele nu au ce să facă, trebuie să ajungă cumva la piaţă. Evită mirosul şi scările sparte şi la fel facem cu toţii", spune femeia.

LIPSA de BUN SIMŢ naşte ACELAŞI DECOR ca şi în anii trecuţi

Situaţia nu este una noua, precizăm că în anul 2014, imagini similare dezvăluiau o administrare ineficientă a spaţiului respectiv.

Contactaţi pentru a oferi un punct de vedere, reprezentanţii SC Confort Urban SRL au precizat că urmează să transmită informaţii cu privire la situaţia actuală a pasajului din zona Abator.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca in tot orasul de fapt . o mizerie si plin de cocalari in frunte cu Cocalarul nr . 1 fagabou. Ai draq cu specia de hoti koorve si secaturi.
1
0
Bai Faga esti prost chiar nu observi ca nu este zona in Cta care nu reclama ceva ? Noi daca pleci tu cum mai scoatem autorizatii ? Mai fa si tu o spoaiala pana dupa alegeri sa te aleaga si romanii apoi , ne vedem de treaba noastra ! Sti tu paratii sunt deviza noastra !
2
1
Tot orasul e asa !----asa popor asa oras !---de ce Cluj Sibiu Timisoara etc nu sint mizerzbile ?
6
0
Foarte bine ca la dat afara si pe paznicul care in loc sa pastreze curatenia,era cu ochii dupa muieri in fiecare zi.La fel ca nenorocitii de paznici de la magazinul Profi.
4
0
LOLI, esti prostutz sau prostutza. Pasarela acolo? Pentru o straduta de 2 benzi? Pentru ca celelalte 2 sunt blocate de masini parcate.
6
3
Tot ce este subteran este insalubru. Cred ca era mai buna o pasarela in zona respectiva.
4
5
Nu cred ca batranii doresc sa traverseze prin pasaj fiinf f greu sa cobori si sa urci treptele mai ales daca esti incarcat si cu sacosi cu alimente. Totodata, poti f bine sa te deplasezi cca 50 metri sa traversezi pe la trecerea din dreptul pietei. Si cand a fost renovat pasajul, se traversa strada tot pe deasupra.
6
1
Nu e chiar atat de insalubru si nesigur , macar ziua. Dar nu se spune despre disconfortul creat de constructia din statie. Soseaua a ramas nereparata, o bucata de trotuar, la fel, zgomot, praf , utilaje parcate in soseaua care are doar doua benzi .... Exact de asta aveam nevoie..Atat soferii,cat si locuitorii din zona ii trimit complimente proprietarului si celor care au dat avizele....
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272