REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Patroana penală a agenţiei de turism "Ecorustica House", căutată de Poliţie

Patroana penală a agenţiei de turism "Ecorustica House", căutată de Poliţie

Replica API 22 aprilie 2011 | 00:00 193

Trage ţeapă după ţeapă, apoi dispare

Trage ţeapă după ţeapă, apoi dispare

Administratorul unei agenţi de turism este căutat de Poliţie, după ce mai multe persoane au depus plângeri penale împotriva sa, pe motiv că au fost înşelate. Potrivit reclamaţiilor, Magdalena Druiu, în vârstă de 56 de ani, administrator al SC Ecorustica House SRL, din Constanţa, ar fi încasat banii de la mai multe persoane, care au dorit să îşi petreacă vacanţa în străinătate, însă fără a-şi onora obligaţiile. Potrivit poliţiştilor, femeia a ţepuit mult mai multe persoane, pe numele său fiind înregistrate şi plângeri ceva mai vechi, iar numărul victimelor ar fi mult mai mare decât numărul plângerilor penale formulate.

Mirosind că este urmărită de anchetatori, femeia a dispărut, iar oamenii legii o caută pentru a răspunde în faţa legii pentru faptele sale. Magdalena Druiu este cercetată pentru comiterea infracţiunii de înţelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, Magdalena Druiu nu este o persoană necunoscută. "Este o infractoare care, de ani buni, se ocupă numai cu înşelăciuni. De mai multe ori am emis comunicate în presa locală şi am făcut sesizări la Poliţie şi Parchet, a fost chiar arestată, apoi a revenit cu o altă agenţie , prin care a tras alte ţepe. De mai multe ori a lăsat grupuri-grupuri de elevi şi adulţi pe jos, în toate ţările, după ce le-a luat banii. Anul trecut a fost pentru prima oară când ANAT a luat iniţiativă împotriva unei agenţii de turism. Oamenii au ajuns să nu mai aibă încredere în agenţiile de turism din cauza unor firme ca Ecorustica House, care iniţial se numea Lexa Travel, pentru ca apoi să-şi schimbe denumirea în Romina Travel, în final ajungând la Ecorustica House. Vina este a Ministerului Turismului, care dă licenţe fără discernământ. Ministerul nu ştie că în spatele acelor firme se află mereu aceeaşi persoană. Ne deranjează pentru că am trimis Poliţia şi Parchetul să o aresteze, iar ea este în continuare liberă şi îşi deschide alte agenţii de turism. Ea fraudează şi persoane fizice, şi agenţii de turism, pentru că are nevoie de bilete de avion pe care le cumpără de la alte agenţii, iar acestea rămân cu banii neîncasaţi, iar oamenii rămân pe jos, în timp ce ea ia banii şi fuge o perioadă, după care revine şi îşi deschide altă agenţie. Problema e la minister, pentru că dacă nu ar avea licenţă, nu ar putea să îşi deschidă agenţie şi să tragă ţepe", ne-a declarat preşedintele ANAT. Referitor la firma prin care au fost trase ţepele, respectiv agenţia de turism "Ecorustica House", aceasta a fost înfiinţată pe 12 ianuarie 2010 şi are sediul la parterul unui bloc de pe strada Gheorghe Lazăr, numărul 6. Pe lângă femeia căutată de poliţişti, în acţionariatul firmei apare şi Sevastita Ilie, o femeie de afaceri de aceeaşi vârstă cu Magdalena Druiu. La Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, firma nu figurează cu nici un bilanţ contabil depus, însă societatea figurează ca fiind activă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108