REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Patronașul de la Costinești a călcat, din nou, pe bec!

Patronașul de la Costinești a călcat, din nou, pe bec!

Victor ROTARU 27 iulie 2023 | 00:00 7257

Patronașul de la Costinești nu se potolește. După ce Replica aducea în atenția publică situația unui cuplu care a trecut prin clipe de groază, lucrând la un market din Costinești, atât Poliția cât și ITM-ul sesizându-se, cei din urmă aplicându-i o amendă de 40 de mii de lei patronului, iată că acesta nu poate fi oprit. Alți angajați, din Brăila de această dată, au trecut prin aceeași experiență neplăcută. Oamenii și-au dat demisia însă, chiar și așa, patronul continuă să se dea în spectacol și să instaleze teamă în sufletele lor.

Patronasul de la Costinesti a calcat, din nou, pe bec!  Marketul din Costinești

Atât Poliția stațiunii Costinești cât și Inspectoratul Teritorial de Muncă (I.T.M.) Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la patronul din Costinești, acuzat de un fost angajat de săvârșirea infracțiunilor de amenințare și rele tratamente aplicate minorilor. În urma controalelor efectuate, ITM-ul i-au aplicat patronului de la Costinești o amendă de 40 de mii de lei: „Pentru alte încălcări ale prevederilor legale, referitoare la contractele de muncă ale salariaților, angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 40.000 lei și s-au dispus măsuri de remediere a neconformităților constatate.” 

Patronasul de la Costinesti a calcat, din nou, pe bec!  Marketul din Costinești

„În fiecare dimineață, când plec la muncă, trebuie să-l trezesc pe iubitul meu și să mă ducă până la muncă pentru că îmi e frică să nu mă întâlnesc cu fostul șef.” 

Cu toate acestea, patronul nu și-a schimbat comportamentul, iar pentru tinerii care au venit în locul celor care au reușit să plece din calvarul marketului, lucrurile stau fix la fel, o fostă angajată declarând pentru Replica de Constanța: „Noi am plecat de acolo, nu mai suntem angajați la el. Am ajuns să lucrăm la el imediat după scandalul cu primul cuplu. Am plecat în altă parte unde este mai bine, dar când trecem pe stradă, pe lângă el, ne agresează verbal, și pe mine și pe iubitul meu. Cât am lucrat la el a vrut să-l lovească de mai multe ori pe iubitul meu. Ne-a amenințat că vom avea un proces cu el, că o să ne cheme în Tribunal. Nici după ce au venit cei de la ITM și de la Poliție, tot nu s-a potolit, încă mai lucrează minori la el. Țipa la ceilalți colegi din orice prostie, îi înjura, îi făcea în toate felurile. Pe contract scria că lucrăm 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, dar lucram 12 ore pe zi, 7 din 7. Legat de bani, ne-a dat mai puțin decât trebuia și prima dată voia să nu ne dea nici un ban, că ne auzim în instanță. I-am spus că vom suna la ITM și până la urmă ni i-a dat, nu pe toți. Când am plecat, era doar soția lui, ea ne-a dat banii. El nu era acolo, dacă era sărea la bătaie, este foarte agresiv. Eu trebuie în fiecare dimineață, când plec la muncă, să-l trezesc pe iubitul meu și să mă ducă până la muncă pentru că îmi e frică să nu mă întâlnesc cu fostul șef.” 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Controale cât mai dese la toți agenții economici de pe litoral, mai ales la cei sezonieri.Organele competente să treacă la treabă,să ia declarații la angajați, câte ore lucrează, dacă știe ce a semnat în contractul de munca încheiat între el și angajator, să verifice salariații, cu alte cuvinte să-și facă datoria conform fișa postului pentru care sunt renumerati pentru a evita astfel de probleme neplăcute.
1
0
Eu lucrez pe litoral de trei ani, patroana și soțul sunt oameni de nota zece, bineînțeles dacă îți faci treaba.Contractul este tipic conform prevederilor legale și se completează idem la toți angajații,pe teren este altceva dar se compensează osteneala peste program zilnic de la ora 7 până la ora 12 noaptea când închide magazinul.Este de înțeles că-i sezonier și trebuie să tragă tare să câștige și ea ceva in plus pe langa chirie,salarii, autorizație, gunoi și alte taxe.Putere de munca există dacă vrei!
1
5
Majoritatea patronilor pe litoral folosesc munca la n***u și minori pe care ii exploatează la maxim ! Să fie sprijiniți, încurajați și ajutați să-i demaște pe acești oameni fără scrupule.
1
0
ii gasiti pe Fb Adrian marciuc si sotia Safy marciuc
7
0
O poza cu sotia patronului se poate?
7
4
Moamaa ce o suuge sefa de la edy. Pacat ca putzea a transpiratie, ca a stricat oleaca ambientul si era sa-mi moara cocoshelul, dar si-a revenit dupa ce am pus-o mama iedului si i-am impins kktul la deal. Bine ca nu a dat retur. Care vrei , dute dupa amiaza ca fraieru se baga la somn.
16
1
Tampitul ala face pe barbatul in fata agentilor, iar nevasta-sa si-o trage cu soferii livratori prin dube. O caricatura de cuplu.
19
1
Un mitocan sadea.
16
1
Am lucrat și eu acolo , baia de serviciu este mai retrasa , și m-am trezit cu patroana peste mine în baie , pe motiv ca nu știa unde sunt , ce a iesit , nu va pot spune ....
25
0
Ăla e un țăran ordinar, un jeg de om, stropitoare la gardă, o sa i se rupă muiieeaa odată. Nevastsa o coarda, se arde cu angajații, d-aia bulanul ăla e nervos
27
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468