REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Patronii de restaurante, afectați de noile reguli ANPC privind meniul

Patronii de restaurante, afectați de noile reguli ANPC privind meniul

A.F. 8 octombrie 2022 | 20:07 1399

ReprezentanÈ›ii din HoReCa spun că noile reguli ANPC sunt o lovitură sub centură ÅŸi se aÅŸteaptă ca nutriÅ£ioniÅŸtii să speculeze, iar tarifele să fie unele imense. Iar toate acestea se vor transfera în preÅ£ul produselor pe care le comandăm.

Noua decizie dată de ANPC înseamnă costuri uriaÈ™e, care vin din schimbarea È™i actualizarea meniurilor sau din estimarea valorilor nutriÈ›ionale.

"Cu siguranță că ne vom conforma acestei decizii È™i acestui normativ care va intră în vigoare pe 20. O să implice niÈ™te costuri suplimentare, calcule È™i analize dar nu avem ce face. Ne vom conforma.", spune IonuÈ› Ceban, manager de restaurant, potrivit antena3.ro.

"Din punctul meu de vedere nu cred că este greu să apelăm la laboratoarele de analize pentru produsele alimentare È™i să determinam aceste caracteristici ale produsului. Eu, chiar dacă va fi costisitor pentru noi în timp, îl văd ca pe un lucru bun pentru că oferim încredere mult mai mare consumatorului È™i noi ne disciplinăm.", a spus, la Antena 3 CNN, Olei Marinela, proprietar de restaurant.

"Este o lungă serie de decizii care lovesc foarte mult în zona asta HoReCa. Este foarte afectată HoReCa de toate deciziile care se iau în ultima vreme, începând cu pandemia È™i după aceea cu nivelul de taxare. Este foarte greu să reuÈ™eÈ™ti să ridici o afacere pe parcursul anului, când apar de la lună la lună costuri noi." spune Matei Ionescu, proprietar de restaurant.

Decizia se aplică și pentru livrările la domiciliu, unde toate informațiile trebuie afișate pe site-ul de unde clientul comandă.

Ce spun nutriționiștii despre noile reguli ANPC privind meniul restaurantelor

"Dacă vorbim despre lipie, trebuie adăugate fibrele, dacă există, dacă este o pâine integrală sau nu, caloriile È™i aportul de carhohidrati, glucidele, zaharurile. Carnea ar trebui să fie descrisă prin aportul de proteine, caloric depinde foarte mult cu ce a fost marinată. În mod normal, tradiÈ›ional, ea este aromată în plante aromate. La noi se adaugă tot felul de glutamat de sodiu, sare È™i o încarcă È™i caloric È™i cu aditivi suplimentari." a precizat nutriÈ›ionistul Lygia Alexandrescu.

Ordinul dat de Autoritatea pentru ProtecÈ›ia Consumatorului intră în vigoare de pe 20 decembrie. Cei care nu respectă aceste reguli s-ar putea trezi cu activitatea suspendată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În toată Europa nu găsești asa ceva. La ei nici gramajul nu este trecut.In curând meniul din România va fii mai stufos decât un dicționar.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272