REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Patronii Pescăriei lui Matei din Agigea, trimişi în judecată! Sunt acuzaţi că au obţinut terenul pe care funcţionează afacerea FALSIFICÂND DOCUMENTE!

Patronii Pescăriei lui Matei din Agigea, trimişi în judecată! Sunt acuzaţi că au obţinut terenul pe care funcţionează afacerea FALSIFICÂND DOCUMENTE!

Replica API 3 august 2019 | 00:00 2894

Click pe imagini! Acesta este punctul de lucru la care se referă procurorii că ar funcţiona pe un teren obţinut de SC Sarda Fish în baza unei facturi falsificate

Pescăria lui Matei este o afacere de succes la Agigea. Şi ar fi continuat să fie nestingherită dacă patronul acesteia n-ar fi declanşat un război de uzură cu celălalt patron de cherhana din zonă. Războiul, care durează de câţiva ani, a ajuns într-un punct critic: după zeci de reclamaţii unul împotriva celuilalt, inevitabilul s-a produs. Procurorii au început să verifice temeinic documentele care le-au intrat în posesie, fiind dezgropaţi nişte „morţi” care se traduc prin falsuri grosolane, cu repetiţie, care ar fi condus la însuşirea fără drept a unei suprafeţe de teren pe care Pescăria lui Matei îşi desfăşoară activitatea. Totul a pornit în 2001, când familia Datcu (Liliana, Matei Alin şi Matei – patronii cherhanalei cu numele de Pescăria lui Matei) ar fi falsificat, în cuprinsul facturii fiscale 2540812/03.01.2001, emisă de SC Marea Neagră SA către SC Condemar SA, elementele de identificare ale unui bun imobil vândut, existând de asemena un al doilea exemplar al aceluiaşi document, dar cu un conţinut diferit faţă de prima variantă. Imobilul (un teren) a intrat ulterior în posesia SC Sarda Fish (firma pe care funcţionează localul Pescăria lui Matei).

Conform rechizitoriului întocmit în acest caz de procurori, în baza falsurilor, familia Matei ar fi intrat în posesia terenului pe care îşi derulează acum afacerea. De altfel, terenul în cauză nici nu ar fi trebuit să facă vreodată obiectul unei vânzări, atâta timp cât societatea care îl deţinea iniţial se afla în insolvenţă.

Amintim că, în anul 2018, Primăria comunei Agigea sesiza inclusiv Ministerul de Finanţe cu privire la situaţia unui teren vândut în anul 2001. Plângerea Primăriei Agigea era formulată împotriva lui Datcu Matei, în calitate de director general şi ulterior administrator la SC Marea Neagră SA, Ştefan Elena Monica, contabil şef la Marea Neagră SA şi administrator la SC Condemar SA. Motivul? Primăria Agigea susţine că actualul punct de lucru deţinut de SC Sarda Fish SRL la Agigea ar fi fost dobândit de această firmă prin manevre ilegale. „(...) Societatea Marea Neagră SA s-a aflat în procedura reorganizării judiciare în perioada 27.03.2000 şi 15.05.2001 în baza Legii 64/1995 în cadrul dosarului 882/com/2000 al Tribunalului Constanţa, perioadă în care au fost emise cele două facturi (2540812/03.01.2001 şi 2540816/03.01.2001) ce stau la baza înstrăinării ilegale cu privire la proprietatea punctului piscicol Agigea imobil cherhana. Din informaţiile furnizate de lichidatorul judiciar Maestro SPRL (...) concluzia a fost că în patrimoniul societăţii nu existau active situate în Agigea (acestea fiind sustrase de Datcu Matei şi Ştefan Monica prin falsificarea inventarului) şi nu a avut loc nici o înstrăinare de bunuri din Agigea! Potrivit legii 64/1995 privind insolvena şi aflată în vigoare la acel moment, nu se puteau înstrăina bunuri fără acordul lichidatorului judiciar, fără acordul creditorilor şi fără respectarea procedurilor legale specifice materiei insolvenţei (...)”, se arăta în documentul transmis de primărie Ministerului de Finanţe.

Din aceeaşi sesizare se mai remarca faptul că, potrivit Primăriei Agigea, ar fi fost falsificată într-o factură menţionată anterior şi suprafaţa pe care Sarda Fish o deţine la Agigea, cu scopul de a fi creată „aparenţa dobândirii unei suprafeţe mai mari a platformei de pământ deţinută de către Sarda Fish SRL, cu toate că această suprafaţă a platformei nu are corespondenţă în proiectul tehnic certificat de către Întreprinderea Piscicolă (cea de la care a „moştenit” SC Marea Neagră SA toate cherhanalele – n.r.)” – se mai specifica în sesizare.

„În aceste condiţii, urmează să apreciaţi asupra dreptului de proprietate asupra imobilelor Cherhana Agigea, deţinut în fals de SC Sarda Fish SRL, să sesizaţi organele competente cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi inducerea în eroare a creditorilor şi să cereţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cercetarea acestor infracţiuni, inclusiv să cereţi nulitatea absolută a facturilor 2540812/03.01.2001 / 2540816/03.01.2001 (facturile care atestă vânzarea pescăriei de la Agigea, de către SC Marea Neagră SA – n.r.)”, se concluziona în adresa primăriei. Până în prezent, nu ştim să existe vreun răspuns al Ministerului de Finanţe cu privire la plângerea Primăriei Agigea, în schimb, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au preluat speţa şi au verificat document cu document, stabilind că sesizarea are temei! Ba mai mult, factura falsificată pentru ca în final familia Datcu să intre în posesia terenului indică sume diferite şi suprafeţe diferite (în funcţie de catastiful în care a fost consemnată acea factură).

Concluzionând că există indicii temeinice în sprijinul acuzaţiilor prezentate mai sus, procurorii au dispus punerea sub acuzare a mai multor persoane şi trimiterea acestora în judecată: SC Sarda Fish , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals în formă continuată; Datcu Liliana Camelia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii uz de fals în formă continuată; Datcu Matei, sub aspectul infracţiunii de uz de fals. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa şi are un prim termen de judecată pe data de 2 septembrie 2019.

Vom reveni.

A.C.

Vezi detalii şi aici:

https://www.replicaonline.ro/pescaria-lui-matei-in-pericol-contractul-pentru-terenul-pe-care-functioneaza-restaurantul-atacat-in-instanta-310357/

https://www.replicaonline.ro/razboi-greu-la-agigea-scandalul-terenurilor-unde-functioneaza-cherhanalele-episodul-facturii-falsificate-373806/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca facea protocoale-ce? Trebuia sa ceara voie unui parlit de chelner? Idiotule sinistru! Plateai tu cval marfii consumate? Tu trebuia sa servesti si sa iti meriti salariul si ciubucul! De ce trebuia si acceptul tau, boule de chelner slinos?
1
1
De ce ar scri in articol ca golful pescarilor este chiar al primarului din agigea si numai piedici se pun lui Matei. Dacava fi luat la bani marunti si dl Cirjaliu ajunge in puscarire!!
1
2
Tare. Se cearta machidonii intre ei pe cascaval!
1
0
cum e sa iti futa altii femeia ? Da like daca i-ai fute si tu o ruda!
4
2
Si eu am plecat din acelasi motiv faceau ptotocoale la foisorul mare dispre apa si ne tineau pana la 2 3 noaptea .la toate protocolale trebuia sa le zicem ca masa e din partea domnului primar si daca era ceva important venea el imediat imbracat intr o ie !
6
4
Se vede ca nu ai lucrat vreodata cu el...bati campii!!
5
5
Buna ziua ma numesc iulian si am lucrat ajutor de ospatar la golful pescarilor,am plecat nu din cauza salariului ci din cauza primarului care venea la rest si facea mii de protocoale Cu oameni politici care i vad la televizor si nu mai aveam timp sa facem bani,cand se imbata ne vorbea urat la toti si zicea ca ne arata el!si auzeam cs cel mai tare il enerveaza matei!vorbea de el incontinu
5
5
Urmaritii postarile pe Faceebok sau intrebati discret pe orice ospatar angajat la Pescarie ! E tinut in palme de sefii institutiilor care halesc si fac protocoale gratis la carciuma aia .
9
6
Matei a facut o combinatie cu terenu si o afacere buna punct.
2
6
Si eu am facut la fel ! Dar eu sun stropitor si cotizant si ma doare la pula! Nu va dati seama ca eu sunt Maricel!
4
8
Sa iti dau la Muie.
8
3
Carjaliu spune ca e si Stro3 porcul in combinati asta
7
0
a plecat de la DSV... Vlad si Dumitrica stiiiiiuu...
6
1
Fals in acte.. Wow.. Nu mai mananc la Pescaria lui Matei.. Cum sa furi un teren asa pur si simplu ? Cat tupeu ordinar..
21
8
Carjaliule sa-ti trag muie!
14
7
userlocul de mai jos cu 10 august. Esti atat de prost ca nici nu stii de ce iesi. daca spui ca iesi impotriva procurorilor la tine la partid, te zboara aia in secunda 2. Vezi ca usereul incluzand ioan ipocrit stelian sustin procurorii si magistratii. Poate sa fie ei prosti, dar tot ii sustin. Statul din umbra. Nu conteaza ca fac abuzuri la nivel local ca in cazul de mai sus, mana in mana cu hotii de la pesedeu sau sunt incompetenti ca in cazul Caracal. Asta deja e o casta de neatins, daca te duce un pic bibilica. De ce crezi ca ipocrit stelian rage impotriva sectiei SS?sa nu cumva sa ii atinga
8
6
De ani de zile se chinuie sa il elimine pe Matei nemernicul de primar. Si putini stiu ca prostul de Matei i-a dat bucata de teren unde are restaurantul Golful Pescarilor... un nenorocit parvenit care acum vrea cu orice pret sa-si ingroape fostul prieten
18
7
Primarul Carjaliu a nenorocit familia Datcu, si impreuna cu procurorul Nita, cu care sunt prieteni, au instrumentat acest caz. Daca nu ne trezim, tara asta va ajunge asa ca familia Datcu. Familia Datcu suntem noi cetatenii din Agigea, iar primarul din gasca infractorilor PSD. 10 august revolutie, altfel o sa ne ia statul tot.
32
9
cum e sa te insele nevasta impotentule
19
5
Hotului de hot e frica.Nici unu dintre ei nu este mai sfant, 2 penali, ar trebui sa scapam de aceste lighioane
19
2
Tic tac tic tac inca putin si iesim la vot!deja Maricel cirjaliu ii pune pe toti cei de la politia locala sa scrie frumos de el in comentarii dar el nu stie ca politistul local e analfaboss!hai cu schimbarea in agigea !poti sa asfaltezi si n curte ca noi nu te vom mai vota!
22
9
da este adevarat datcu matei este un mafiot si familia acestuia la fel . Acesta vrea sa fure de de la locuitorii din Agigei suma de trei milioane cinci sute de mii de euro ,bani pe care fiecare cetatean ii plateste catre comunitate datcu matei are ca scop falimentarea localitatii Agigea ,asa a inteles acest individ sa faca bani furand de la cetateni . Da este foarte bun de primar acesta va fura si va falsifica tot pentru a acoperii familia de penali datcu acesti penalii sunt foarte buni in politica . Azi in Agigea se construieste peste tot toata lumea are gaze la poarta ,canalizare apa etc.
20
22
Unul din astia ar fi putut sa il "omoare"pe al doilea folosinduse de economia de piata prin pretul de livrare adica dar cum toti patroni sunt foarte lacomi cine are oameni unde trebuie il elimina pe celalalt legal pt ca aproape toti au probleme cu legea si asta este regula nu este o exceptie.
24
1
Te voi pradui pana in panzele albe!!!!
9
5
ce preturi au frate acolo , mai bine la popasul perscarilor .
14
7
Carjaliu a fost politist. Ce asteptari aveati de la infractorii astia in uniforma, prosti, dusmanosi si betivi ?
32
8
DATCU MATEI ,,marele om de afaceri ,, sa constituit parte civila impotriva comunei Agigea cu 3.500.000 euro in baza facturilor falsesificate de el si familia lui . Adica vrea sa mai fure de la intreaga comunitate din Agigea suma aceasta de fapt ce va mai mira dintr-o familie de penali ce se poate naste alti penali.eu il sustin pe actualul primar Cirjaliu care este un tip foarte corect. Deci RETINETI DATCU MATEI doreste sa se imbogateasca din taxele pe care le platesc CETATENII comunei AGIGEA
27
19
Mama voastra de alegatori prosti.Sunteti si prosti dar si complici.Nimic nu este posibil fara acordul,mangaierea,sprijinul, supravegherea,cardasia si implicarea autoritatilor locale,administratiei locale si de cele mai multe ori centrale.Vezi si cazul Caracal.
22
7
Hai sa inchidem ochi la ce face unu si altu prin tot felu de falsuri ca are o afacere de succes . Foarte bine ca este o afacere de succes . Dar mai inainte de a fii de succes sa fi intrat in legalitate . Asa fiecare dintre noi prin inscrisuri falsificate poate ocupa teren sa dezvotle o afacere si pentru ca este o afacere de succes stau sa nu aplice nici o sanctiune . Cam asa gandeste romanu . Tocmai de asta am ajuns saa fim condusi de infractori . Infractori care ne cred pe noi toti prosti . Si sa stiti ca preturile sunt foarte mari , exagerat de mari .
23
3
Asa, si? Ii trimit in judecata, primesc o amenda penala si raman cu terenul si afacerea care va functiona bine merci... ca asa e in Romania...
23
1
la "cherhanaua" cu termopane a primarului manaci peste de la selgros ,calcan cu 95 lei portia si piept de pui cu 90 lei kg .un pesedist jegos primar nenorocit .agigea se scufunda in gunoaie ,strazile sunt neasfaltate si singura lui grija e sa-l inchida pe matei .pesede egal gunoi
33
6
Carjaliu are puterea in mana
9
9
asa sa u inbogatit multi prin falsuri si furaciuni.
23
1
Speram ca Matei sa candideze la primarie sa faca din comuna macar 20 %din ce a facut cu pescaria!mult succes Matei
25
14
au terminat astia si ceilalti patroni de cherhanale tonele de peste toxic din frigidere,somn si crap? mincati turisti incet,ca e fierbinte! ciorba se face tot din peste greu de la mercur,cd,pb..
23
1
Pai infectul de Cirjaliu ce sa zica, daca el are Golful Pescarilor. In com. Agigea nu a facut nimic.
30
6
Muie primarului,umbla numai cu manevre de cacat
26
6
E loc pentru amandoi si clienti la fel sunt suficienti Ar putea sa faca pace si sa si vada de treaba
23
3
Rea lume, frate! Omul acesta a inceput afacerea din nimic. A facut un restaurant la inghite pui unde putea avea sanse mari sa nu mearga. Acum toti hotii ii cauta nod in papura pentru ca vad ca functioneaza si face bani. Sunt convins ca daca pleaca Matei de acolo, sigur apare vreun cipan sa faca un the view, ceva. Mafie mare in Romania asta saraca cu duhul..
53
11
hotul striga hotul !
46
0
in loc sa fie o concurenta reala sa atraga clientii, scada preturile si produsele sa fie mai de calitate, acum se certa pe altele.
36
6
Pe de o parte asta pare a fi reclama ascunsa. Pe de alta parte restaurantul lui Matei a crescut ca suprafata si face concurenta restaurantului celalalt asezat mai la dos.
22
4
EXACT CA IOHANIS
14
27
sa-i dau la muie lui Carjaliu si sa-mi bag pula in tot neamul lui ! PSD-ist imputit !
32
22

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102