REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Patronii restaurantului Berlin din Eforie Nord se chinuie să-și redeschidă afacerea închisă definitiv de OPC

Patronii restaurantului Berlin din Eforie Nord se chinuie să-și redeschidă afacerea închisă definitiv de OPC

Replica API 12 noiembrie 2018 | 00:00 1778

În vara anului trecut, societatea Nord Palace SRL, Restaurant-Autoservirea Berlin din Eforie Nord, a fost amendată de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Constanța cu 40.000 de lei pentru deficiențe destul de grave! 10.000 de lei reprezintă amendă pentru depozitarea precară a mărfii și 30.000 de lei pentru împiedicarea controlului. Administratorul a ascuns, inițial, una dintre camerele în care erau depozitate mai multe sute de kilograme de alimente. Pe lângă amendă, inspectorii au decis și închiderea definitivă a restaurantului. Deși au pus în pericol, în mod conștient, sănătatea consumatorilor, reprezentanții restaurantului Berlin se chinuie să redeschidă afacerea.

Societatea Nord Palace SRL din Eforie Nord deține și spații de cazare, unde inspectorii CJPC au găsit, în vara anului trecut, cearceafuri murdare, prize care ieșeau din pereți și mizerie. Pentru cinci camere s-a luat decizia să nu mai fie închiriat. În ceea ce privește restaurantul Berlin, mai multe produse alimentare aflate în blocul alimentar al unității au fost cu probleme. Au fost depistate produse nesigure, potențial periculoase pentru viață, sănătatea și securitatea consumatorilor: piept pui - 69,19 kg, ciolan afumat - 5,37 kg, sunca presată - 1 kg, ceafa porc -23 kg, carne lucru porc - 6,3 kg, carne fiartă vită - 3,26 kg, carne fiartă porc - 5,6 kg, modificări organoleptice ale produselor, constând în miros nespecific produsului și aspect modificat, mai mult, fiind depozitate necorespunzător la temperatura mediului ambiant, lipsa documentelor/fișe tehnologice din care să rezulte data fabricației pentru preparate culinare servite în unitate.

Au încercat să ascundă produse depozitate în condiții inacceptabile

La controlul din vara anului trecut, reprezentanții operatorului economic au fost întrebați dacă mai au depozitate materii prime și în alte incinte în afara blocului alimentar, aceștia au negat acest lucru, fapt care s-a dovedit ulterior neadevărat. S-a identificat, astfel, un garaj încuiat într-o clădire alăturată pe care operatorul economic a refuzat să îl deschidă, pe motivul că sunt depozitate numai niște utilaje mecanice și nu deţine cheie. A fost găsită o cheie, agenții constatatori deschizând ușa garajului, unde au identificat 190 kg pulpă de porc congelată, depozitată direct pe pavimentul murdar și neigienizat, lăsată la decongelare la temperatura mediului ambient, precum și 40 kg burtă de vită aflată la decongelare, depozitată în recipiente de plastic asezate pe paviment, peste care curgea apa de la un furtun. Societatea din Eforie s-a plâns în instanță că sanctiunea inchiderii definitive a activități este cea mai gravă dintre măsurile complementare, impunându-se a fi analizată cu multă atenție, având în vedere că aplicarea unei astfel de sancțiuni poate afecta definitiv activitatea unității comerciale vizate, invocând și faptul că multe familii ar rămâne fără loc de muncă, cerșind,a stfel, mila judecătorului. Tribunalul Constanța i-a respins acțiunea ca nefondată. Însă, Curtea de Apel va avea ultimul cuvânt, întrucât firma din Eforie a formulat recurs. De precizat faptul că societatea a mai fost controlată de către agenții constatatori și de fiecare dată s-au identificat abateri de la legislatia specifică a protecției consumatorilor. De exemplu, în mai 2017, s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciilor pâna la remedierea deficientelor; la câteva zile de la control, inspăectorii au revenit la unitatea în cauză, însă aceștia au constatat. De asemenea, la începutul lui 2018, restaurantul Berlin din complexul Tom a fost verificat de OPC. Și de data aceasta, au fost constatate abateri de la lege. Produsele nu erau etichetate corespunzător, erau ținute în condiții improprii, iar starea de igienă era una deplorabilă, după cum se poate vedea în imaginile alăturate. Cei de la Protecția Consumatorului au dispus oprirea temporară de prestări servicii până la remedierea deficiențelor găsite. Societatea este deținută de Pavel Ion, născut în Mehedinți, Liviu și Tudorel Iulian Pavel, născuți în Eforie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa va trebuie, acum o sa faceti foamea hahahhahaha
0
0
La Baneasa cand vine un control la magazine?
5
1
Este stiut de ani de zile ce se intampla in Eforie, Pavel si multi altii ca el, nu dau 2 bani pe oameni, pe respectul lor, conteaza doar cele 3luni de vara, japca pe fata, sa faca bani sub orice forma. Eu mananc doar in 2 locuri in Eforie, pana la proba contrarie, restul nu ma hazardez. Vara in Eforii este japca pe fata, la orice nivel
6
1
Eu i-am turnat, le-am zis ce si cum si unde erau toate si ce avea in garaj. Angajatii erau sagetile mele si daca Toni Pavel nu m-a servit cu ce am cerut... l-am sifonat hahahha ..... asta e pt cunoscatori
7
0
la berlin si la bosfor se manca cel mai bine.
5
10
cum sa intri in spelunca aia de Berlin ?? Mai vezi si colorati acolo si te apuci sa mananci ?
6
4
Trebuie sa fii nebun sa maninci la berlin.De cite ori am facut.o,m-a durut burta.Mincarea de la machidoni este stricata si proasta.Fugiti ba!
12
1
Daca il lasa sa o redeschida inseamna ca Horia Constantinescu este mituibil!
5
4
Te credeam om serios
9
1
Pavel asta a facut avere vanzand covoare pe str Stefan cel Mare colt cu Atelierelor, mai tineti minte? La autoservirea Berlin din Carrfur era imbarligat cu o pitzipoanca tziganca, care se dadea mare sefa si care o avea pe sora-sa la vanzare, bonuri fiscale nu prea se eliberau. Si uite asa l-au furat tzigancile pe cocoselul de mos Pavel de l-au rupt.
8
2
pavel porcu a vandut si apartamente nebransate la curent electric pe lapusneanu! A lui e si hotia si inselatoria asta in grup! Peste 80 de familii stau de 8 luni fara curent! Animalul porc si fii lui jegosi! Sper sa dea canceru in ei de ziua lor, sa aiba viata amara si gaura in ficat sa ii arda smoala sa le ia tot foc sa nu mai ramana nici pielea de pe ei ii blestem cu limba de moarte jigodiile dracu! a lui e berlin si terasa 18 bulevard si multe alte cosmelii din eforie, un criminal un hot si un exploatator!
10
4
Sa va inchida pe toti .. bagati boli in oameni
15
1
ofiviul pentru protectia corporatiilor, de ce va faceti ca ploua cand sunt nereguli grave la multinationale???? slugi ordinare, sa va dau fix la muie
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212