REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PATRONUL firmei care trebuia să INCINEREZE OILE de pe Queen Hind, trimis în JUDECATĂ

PATRONUL firmei care trebuia să INCINEREZE OILE de pe Queen Hind, trimis în JUDECATĂ

Replica API 17 septembrie 2021 | 16:18 2950

Gelu Cazacioc, patronul firmei care ar fi trebuit să se ocupe cu incinerarea oilor de pe nava Queen Hind, scufundată în Portul Midia, în noiembrie 2019, va avea de făcut drumuri la instanță. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța l-au trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Măcin. Precizăm că dosarul a fost instrumentat de procurorul Teodor Niță.

Imagini de la fața locului, Smârda, Tulcea

Amintim că urmărirea penală a fost începută în cauză in rem (adică asupra faptei, nu a vreunei persoane), după care s-a dispus extinderea cercetărilor și continuarea urmăririi penale în mod corespunzător.

Este vorba despre faptul că autoritățile din Tulcea au anunțat că, în cursul zilei de joi, 21.01.2021, la ora 10.00, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea a avut loc o şedinţă a Centrului Local de Combatere a Bolilor la care, pe ordinea de zi, a fost introdus şi un punct cu privire la un teren agricol de pe raza teritorială a comunei Smârdan, contaminat cu leşuri de origine animală. De asemenea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au efectuat, miercuri, 20 ianuarie, percheziții în zonă.

Citește și: AUTORITĂȚILE intervin pe TERENUL unde erau ÎNGROPATE oile de pe nava Queen Hind

Oamenii legii au găsit pe respectivul teren cadavre ale animalelor, iar bălțile din zonă erau pline de sânge și de resturi din cadavre. Mai exact, oile scoase de pe nava scufundată au fost pur și simplu îngropate în respectiva zonă, sau, pur și simplu, aruncate. Prin urmare, este vorba de un real dezastru ecologic.

”Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a pus în aplicare, miercuri 20 ianuarie a.c., două mandate de percheziţii domiciliare, în două locaţii situate pe raza localităţii Măcin, judeţ Tulcea. În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului - Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică – Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia. În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate”, au spus anchetatorii la acea dată.

Citește și: Continuă acţiunile de salvare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia. Comandantul navei riscă închisoarea

Video:

Iar ancheta a continuat, la iveală ieșind și alte detalii, fiind întocmit un dosar separat, în care apare și numele șefului Gărzii de Mediu, Nicolae Acceleanu.

Citește detalii aici: DETALII din DOSARUL ȘEFULUI Gărzii de Mediu, trimis în judecată de procurori

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a avut contracte cu primaria constanta, serv ecarisaj.
0
0
trimitel in judecata,apoi disjung cauza in camera preliminara,intorc cauza la tine,o tii in cercetare inca 5 ani,apoi se prescrie si fapta este prescrisa...adica esti NEVINOVAT
0
0
Comanescu, gsp, la puscarie
3
0
nenorociti
3
1
LA BRUTARIE..CU EL..a luat banii pt asta...
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212