REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Patronul hotelului Hilton din Iași demolează Perla pentru a face loc unui mastodont cu 13 etaje!

Patronul hotelului Hilton din Iași demolează Perla pentru a face loc unui mastodont cu 13 etaje!

Ana Maria LIPAN 13 februarie 2023 | 00:00 12857

Gheorghe Ionescu, patronul hotelului Hampton by Hilton din Iași, are ambiții mari în legătură cu proprietățile sale de pe litoral. După ce în 2022 a demarat procedurile în vederea obținerii documentelor necesare demolării Hotelului Select, din Mamaia, anul acesta, pe 10 februarie, firma SC Inproiect SRL, în cadrul căreia este unic asociat și beneficiar, a obținut un certificat de urbanism pentru desființarea Hotelului Perla, pe locul căruia vrea să construiască un nou imobil. Afaceristul susține că principalul motiv pentru care a recurs la o măsură atât de drastică ar fi dorința de a pune la dispoziție clienților un spațiu ce se ridică la standardele și cerințele de piață actuale, clădirea, pe care a cumpărat-o în anul 2019 de la Mohammad Murad, nereușind să le atingă.  

Patronul hotelului Hilton din Iasi demoleaza Perla pentru a face loc unui mastodont cu 13 etaje!
Afaceristul Gheorghe Ionescu, patronul hotelului Hampton By Hildon din Iași, a demarat un nou proiect ce vizează una dintre proprietățile sale de pe litoral. Este vorba despre hotelul Perla, pentru care firma sa, SC Inproiect SRL, a obținut certificatul de urbanism ce prevede desființarea clădirii existente și construirea unui nou imobil. Afaceristul vrea să demoleze hotelul și să pornească de la zero, ridicând unul nou, de aceeași înălțime, dar cu îmbunătățirile de rigoare.

Patronul hotelului Hilton din Iasi demoleaza Perla pentru a face loc unui mastodont cu 13 etaje!
“Este vorba despre Hotelul Perla, care nu mai corespunde cerințelor actuale. Camerele sunt mult prea mici. E imposibil de adus la standarde, așa că singura opțiune e să demolăm. O să construim în locul lui un alt hotel, tot de 13 etaje.”, a declarat acesta, pentru Replica.

Și pentru Select are aceleași planuri

Patronul hotelului Hilton din Iasi demoleaza Perla pentru a face loc unui mastodont cu 13 etaje!
Banii par să curgă pentru firma SC Inproiect SRL, vremurile când Fiscul îi dădea bătăi de cap fiind de mult apuse. Gheorghe Ionescu investește și în hotel Select, pentru care a lansat deja un proiect imobiliar de aceeași amploare. După demolarea unității de cazare, acesta vrea să ridice o clădire de apartamente de vacanță și spații comerciale, cu 10 etaje, pentru care a trebuit să elaboreze PUD.

Planurile sale se extind dincolo de litoral, în anului 2022 anunțând că urmează să construiască  un cartier de lux în Iași, în zona Copou.

Date despre SC Inproiect SRL din Iași

Gheorghe Ionescu deține, prin firma SC Inproiect SRL din Iași, trei hoteluri în Mamaia, Perla, Lotus și Select. În urmă cu câțiva ani, fiscul ieșean a luat decizia de a pune sub sechestru asigurator cele două din urmă unități de cazare, măsura fiind luată pentru recuperarea a circa 12 miliarde lei vechi, suma imputată în urma unui control la societatea în cauză. În anul fiscal 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 9.684.038 lei, profit în valoare de 6.040.205 lei și datorii ce se ridică la suma de 13.851.860 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trag banii la el ca muska la kacat f mm!
0
0
Nu ati inteles. Vrea sa faca bloc de locuinte de lux pe care sa le vanda. Pe apartamente ies bani multi. In forma actuala nu are cum sa vanda pe bucati pentru ca, camerele sunt mici si nu are cum sa faca apartamente din ele. La parter vrea spatiu comercial, care va avea valoarea la cat costa hotelul acum! Practic va iesi ceva model turcesc, care la primul cutremur va ramane doar un morman de moloz. Dar pe cine mai intereseaza atunci..Oricum, va fi implicata in proiect si parcarea generoasa a hotelului. Practic, parcarea va fi subterana si spatiul, respectiv imobilul va fi construit pe toata suprafata terenului. Afacere buna, nu-i asa?
12
1
Ba idio tilor ,cretinoizilor hotel Perla este un simbol al statiunii mamaia, nu se demoleaza ma incultilor. Natia dra q de retardati.
8
2
Măcar de ar face ceva frumos..și nu rabat la calitatea materialelor... ca în Turcia
2
3
Merge ma-ta la Mamaia ca nu ai bani de Miami Beach, boul.baltii care ești
5
1
Mi se rupe de hotelul lui si Mamaia. Imi pasa cat de geamandura din larg. Ce troglodditi merg in Mamaia?!!!
2
7
E făcut de r*mâni cu o tehnologie așa cum a zis cineva mai jos, din ce știu de la suedezi au modul de construcție, contează mai puțin... Doar că rezistă la cutremur mai mult decât orice va construi acest așa zis investitor.
4
1
Spalat multi bani, el si altii din spatele lui.. c***e penale..
4
0
Mai este un hotel Hilton in piata 30 Dec Galati,o ttiganie.
8
1
Mamaia are nevoie de investitorii cu ambitie. Asteptam cu nerabdare finalizarea poiectului, poate asa dispare maneaua, shaworma, gogosile si hamsia din zona aia.
8
2
sa vezi acum praf ,basculate, betoniere in Mamaia de parca nu erau destule cotetele de pina acum
13
1
ce titlu de kkt adica darama un hotel mic de 13 etaje si face in locul lui un mastodont de 13 etaje
17
0
Daca il construieste cu tehnologie si cu muncitori turci , este nemaipomenit! Asa cum a spus ,cineva mai inaintea mea, din 2 camere putea sa faca 1 si in felul asta crestea standardul. Hotelul asta si Parcul, au fost construite cu simtul raspunderii! Pacat ! Oare, nemtii, englezii , francezii sau americanii, de ce nu darama hotelurile , unele vechi si de 100 de ani!? Asta este ! Cand neicanimenii ajung sa aiba bani si putere!
16
0
Alt Hilton? Asta e cod pentru ruina.
6
0
si pe role dar mai ales pe bile
6
0
AM FACUT O BETIE AUCUM 20 DE ANI LA COMPLEX PERLA SI NU STIAM DE CE SE INVARTE TOT COMPLEXUL CU MINE, ACUM INTELEG CA E ROLE,DE AIA HAHAHAHA
7
10
NU E FACUT DE NICI UN NEAMT,E FACUT DE ROMANI CU TEHNOLOGIA TURNARII BETONULUI IN COFRAJE GLISANTE
13
6
Perla este o structura cum nu mai exista acum in Romania, construita de germani, cu mult simt de raspundere, pe role antiseismice. Este pacat ca primul venit are dreptul sa distruga asa ceva doar din cauza ca are bani. Poate gasi alte solutii: din doua camere sa faca una. Asa s-a procedat la multe hoteluri vechi.
30
5
Cum de a reusit sa puna mana pe cele 3 imobile emblematice? Hotel Select, hotel Perla si complex Perla. Cel din urma include si Teatrul de Vara, pe care are de gand sa-l faca praf, de asemenea. Cand cumperi astfel de repere importante ale istoriei statiunii, nu ti se impune sa le mentii la un anumit nivel, sa investesti in ele? Ti se permite sa le pui la pamant?
20
2
Fiscul poate verifica de unde are bani are datorii la stat A avut probleme cu fiscul și acum e alb ca laptele
27
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468