REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.1° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.1° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Paul Foleanu: Mangalia are doi plămâni prin care respiră: turismul și șantierul naval! Video

Paul Foleanu: Mangalia are doi plămâni prin care respiră: turismul și șantierul naval! Video

Georgiana BOGLEA Emilia BABU 17 aprilie 2024 | 00:00 3462

Paul Foleanu, actual consilier local în Mangalia și candidat la funcția de primar al orașului din partea PSD, s-a aflat în cursul zilei de 16 aprilie în studioul Replica unde a vorbit despre ce consideră că ar trebui schimbat în orașul Mangalia, despre proiectele sale, dar și despre contracandidații săi. Alături de el a fost prezentă și avocata Elena Cerchez care candidează la funcția de consilier local.

Paul Foleanu: Mangalia are doi plamani prin care respira: turismul si santierul naval! Video

Elena Cerchez a povestit cum a luat decizia de a candida la funcția de consilier local:

„Sunt avocat de aproape 20 de ani în cadrul Baroului de avocați Constanța. Am 43 de ani și mărturisesc că am venit cu tot avântul în PSD pentru că este prima dată când am intrat într-un partid politic, grație încrederii acordate de către colegul meu, Paul Foleanu. Ne cunoaștem din 2012 prin prisma profesiei și evident am venit cu toate gândurile și intențiile bune. Doresc ca toate planurile PSD la nivelul municipiului Mangalia să se îndeplinească în mandatul colegului meu care poate fi un lider foarte dedicat în ceea ce privește politica la nivel de oraș. Este capabil să facă sacrificii pentru binele comunității. Am remarcat de-a lungul timpului, prin prisma profesiei pe care o am, pentru că am contact cu sute de oameni, cu problemele lor, nemulțumirea față de actuala administrație a Mangaliei. Trebuie să vă asigur că toate aceste nemulțumiri care s-au adunat de-a lungul timpului își vor găsi o rezolvare.” 

Mai multe puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Întrebat care sunt planurile lui dacă va câștiga scaunul de primar al orașului Mangalia Paul Foleanu a fost... secretos: „Planuri sunt multe. Vreau să țin secrete planurile mele. Le vom dezvălui când vom dezvolta platforma Partidului Social Democrat pentru Mangalia, însă câteva direcții vă pot da în prezent. Direcția numărul 1 este să facem tinerii care au plecat din Mangalia să se întoarcă acasă. Tinerii care au fost la școli și nu au găsit un loc de muncă. Mangalia are doi plămâni prin care respiră. E vorba de turism și șantierul naval. Acești plămâni, astăzi, sunt din ce în ce mai obosiți. Stațiunile arată cum arată, nu mai creează locuri de muncă utile pentru mangalioți. Șantierul este într-o situație dificilă și sperăm că o va depăși cât mai repede să reînceapă producția de nave de mare tonaj. Sunt premise în acest sens și atunci spunem noi că prin facilitarea creării de locuri de muncă de către administrația publică locală pentru marii investitori putem crea locuri de muncă bine plătite pentru mangalioți, să îi facem să nu mai plece, iar pe cei plecați să îi facem să se întoarcă acasă. Tinerii se vor întoarce acasă. Se vor întoarce dacă vor găsi în Mangalia locuri de muncă. Poate nu la fel de bine plătite, poate un pic mai puțin bine decât în Italia sau Norvegia, dar suficient cât să le asigure traiul. Mult mai comod este pentru un om din Mangalia să lucreze în șantierul din Mangalia decât să lucreze în Norvegia.

Lipsa unui loc de muncă la nivelul municipiului Mangalia, că discutăm de un șantier, că discutăm de turism sunt probleme în societate. La nivelul Judecătoriei Mangalia sunt înregistrate în creștere un număr de dosare de divorț, cu minor aproape în toate cazurile. Motivul fiind tocmai plecarea unuia dintre soți sau a unui părinte la muncă în străinătate. Una dintre direcțiile pe care voi acționa este aceea unde copiii încep să consume droguri chiar în școli, ceea ce e foarte grav. Poliția locală trebuie să înceteze să hărțuiască agenții economici și să înceapă să acționeze în școli. Copiii rămân în grija bunicilor care sunt în vârstă, iar părinții plecați în afară le trimit bani cu care își cumpără droguri și îi vedem transformați în zombie prin parcări. O altă problemă este lipsa locurilor de distracție pentru tineri. Au ajuns să stea prin parcări, prin mașini, să fumeze tutun sau chestii ilegale și să ajungă într-o situație care pune în pericol însăși societatea în care trăim.

Mai multe puteți vedea în materialul VIDEO mai jos:

O scurtă caracterizare a contracandidaților făcută de către Paul Foleanu

Totodată, Paul Foleanu a vorbit și despre contracandidații săi: „Leonard Tănase este un băiat deosebit, un rocker, un meloman. Menabit Ozghiun este un tip vocal care vorbește mult, dar a făcut puțin. Cosmin Trușcă este un băiat care și-a dezvoltat o afacere de succes în Mangalia care a fost lovit de Poliția locală și a primit peste 100 amenzi și probabil că candidatura lui este o revoltă la adresa administrației locale. Semiran este o drăguță, o luptătoare, neexperimentată politic, o admir. Cristian Radu este un tip care a pornit în a conduce Mangalia prin niște alegeri repetate, cu entuziasm, a încercat în primul mandat, a zis că în al doilea va face mai bine. Nu cred că a avut rele intenții, dar cred că birocrația, oamenii incompetenți din jurul său l-au acoperit și nu reușește să îi coordoneze”, a declarat Paul Foleanu.

Proiectul de suflet al lui Paul Foleanu este cinematograful din oraș

Când a fost întrebat care este proiectul lui de suflet pe care dorește să îl realizeze dacă va câștiga funcția de primar, acesta a declarat că ar dori să reabiliteze cinematograful Pescăruș: „Cinematograful Pescăruș este preluat de Primăria Mangalia, din 2015 avem promisiunea primarului că va fi reabilitat. Din 2015 și până în prezent a trecut mai mult de un an și azi arată mai urât decât când a fost preluat. E un focar de infecție, e în paragină și se află exact în giratoriu. Proiectul meu de suflet este ca acest cinematograf să fie reabilitat complet în primul an de mandat” , a declarat Paul Foleanu.

Interviul integral îl puteți urmări mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515