REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Paul Petrof, șeful vameșilor bucureșteni, și subalternii acestuia, încă 30 de zile după gratii

Paul Petrof, șeful vameșilor bucureșteni, și subalternii acestuia, încă 30 de zile după gratii

A.F. 16 aprilie 2024 | 17:45 1348

Șeful vameșilor bucureșteni, Paul Petrof și doi dintre subalternii acestui rămân încă 30 de zile încarcerați la Arestul Central al Capitalei după ce Curtea de Apel București a respins contestațiile acestora împotriva deciziei de prelungire a măsurii preventive stabilită de Tribunalul București.

Paul Petrof, seful vamesilor bucuresteni, si subalternii acestuia, inca 30 de zile dupa gratiiPaul Petrof

Tot Curtea a stabilit înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul unui alt inculpat din dosarul de mare corupție, a lui Vladimir Vulcan.

Pe durata acestei măsuri Vulcan trebuie să respecte o serie de obligații între care și aceea de a nu lua legătura cu o serie de martori din dosar.

Decizia de marți a CAB este definitivă.

Cărau baxuri cu șpagă

Este de amintit că între șpăgile primite de oamenii lui Petrof se numără baxuri cu încălțăminte și parfumuri contrafăcute, genți cu bani, iar în cazul șefului Direcției se pare că ar fi vorba de o mită cerută de 50.000 de euro, ce reprezenta avansul pentru un apartament pe care oficialul dorea să îl achiziționeze.

Dosarul este unul complex, are la bază numeroase denunțuri făcute de persoane adiacente afacerilor comercianților dar și de către unii dintre cei „prăduiți„ la controale.

Tribunalul București a admis recent propunerea DNA de arestare preventivă a lui Paul Petrof și a subalternilor acestuia, dar aceștia au contestat decizia iar acum Curtea de Apel București analizează măsurile preventive dispuse față de aceștia.

O discuție interceptată de DNA în dosarul de mare corupție al șefului DVMB București Paul Petrof, și al subalternilor acestuia scoate la iveală lejeritatea cu care aceștia comiteau fapte de corupție, și indică că s-ar fi „dat liber la furat„ și la „Antifraudă”.

Concret, anchetatorii DNA verifică la acest moment multiple piste, după ce interceptările din dosar au  relevat că „s-ar fi dat liber la furat„ pentru „colectare“.

Protagoniștii din dosarul vameșilor nu explică și despre ce „colectare„ este vorba și pentru ce anume dar indică faptul că faptele de corupție fot fi comise la mica discreție, scrie stiripesurse.ro.

Discuția interceptată de DNA

GHEORGHE DEMETRIUS : Ia, opreşte lângă ăsta, aici. Păi hai, dacă tot vrei, hai să ne distrăm cu ăştia p-aici!

CERNAT ALEXANDRU: Da! Băi, tocmai!

TEIANU NICOLAE-ŞTEFAN: S-a dat liber la furat, asta vă spun sigur! La toţi, şi la noi şi la antifraudă!

CERNAT ALEXANDRU: Încă nu...

TEIANU NICOLAE-ŞTEFAN: E liber la furat pentru colectare!

CERNAT ALEXANDRU: ...(neinteligibil)... Nu s-au aranjat unii de la noi, încă se bat! Ar fi bine să rămână aşa şi să se dea liber! Că nu-i mai... Nu mai schimbă nimeni nimic... Ia gândeşte-te... Odată ce începi să...

TEIANU NICOLAE-ŞTEFAN: Dariusică noi care zburăm la un nivel jos...Nu cred că...

CERNAT ALEXANDRU: Nu stă de tine...

CERNAT ALEXANDRU: Nu stă de tine Fane, da’ uite... Uite, nu stă de tine, da’ stă dă ,,ochi de gheaţă’’ şi o beleşti aiurea, ai înţeles?!

TEIANU NICOLAE-ŞTEFAN: Până-ţi demonstrezi tu aşa...Te ţine-n judecată ani de zile...”, discutau interlocutorii dialogului cu valențe penale.

Un alt amănunt din dosar este acela că unul dintre protagoniștii acestei discuții despre furtul la stat era deja cercetat pentru fapte similare până la momentul reținerii sale de către DNA.

Astfel, anchetatorii anticorupție rețin în dosarul aflat la instanța de judecată că potrivit fișei de cazier, Teianu Nicolae-Ștefan este inculpat pentru abuz în serviciu prev. de art.297 C.p., „ceea ce nu pare că l-a descurajat în comiterea faptelor ce fac obiectul cercetărilor în prezentul dosar”.

50.000 euro, mită - Avans pentru apartament de lux

Stenogramele discuțiilor din biroul șefului Direcției Regionale Vamale a Municipiului București, Paul Petrof, arestat preventiv la cererea DNA pentru fapte de mare corupție, scot la iveală felul în care acesta a pretins 50.000 de euro spagă de la un cetățean de origine italiană, sumă ce urma să reprezinte avansul pentru un apartament într-o zonă de lux a Capitalei.

Concret, oficialul plătit din bani publici se pare că își „vindea„ în mod paralel cunoștințele și atribuțiile de serviciu străinului care avea nevoie de „ajutorul„ acestuia pentru evitarea „birocrației„ autohtone.

Astfel, pentru Paul Petrof s-a ițit ocazia de a pune bazele înțelegerii „taxate„ de DNA, aceea de „a se vinde„ pentru obținerea apartamentului mult visat.

PETROF PAUL: Io vreau să cumpăr un apartament!

Cetățean italian: E important. (n.n. neinteligibil) Bogdan?

PETROF PAUL: (n.n. neinteligibil) Bogdan, pentru mine...

Cetățean italian: E, da (n.n. neinteligibil) pentru tine...Bogdan lași acolo

PETROF PAUL: Se mută la mine, da

Cetățean italian: A...

PETROF PAUL: Vreau să cumpăr undeva. Dai avans și după asta, așa...

Cetățean italian: (n.n. neinteligibil)

PETROF PAUL: Ai undeva? Stăm împreună, unde stăm?

Cetățean italian: A Florin acolo, questo...de unde a cumpărat el (n.n. neinteligibil)

PETROF PAUL: Caută-mi și mie undeva

Cetățean italian: (n.n. neinteligibil)

PETROF PAUL: Io cu Ina. Si vreau mut io și Bogdan stai la mine. Și io dau rata, știi

Cetățean italian: Da, așa face. Io mereu face așa. Io...eu unul dintre puținele avansuri (n.n. neinteligibil) se poate. (n.n. neinteligibil) (n.n. arată două degete ale mâinii stângi, respectiv degetul arătător și degetul mijlociu)

PETROF PAUL: Mhm

Cetățean italian: Și io (n.n. neinteligibil). Io face jumate’

PETROF PAUL: Unde?

Cetățean italian: Io făcut așa

PETROF PAUL: Unde (n.n. neinteligibil)

(…)”, au discutat cei doi protagoniști în debutul discuțiilor despre afacerea judiciară luată în vizor de procurorii anticorupție.

Și-a anunțat fiul de reușita....care n-a mai fost
La scurt timp după  aranjamentele verbale făcute cu italianul șeful DRVMB Paul Petrof și-a anunțat fiul că apartamentul visat este ca și al lor.

„PETROF PAUL: Bă! Care-i problema?

Fiu: Păi dacă e ...[neinteligibil]...

PETROF PAUL: Deci ăsta plătește 50 de mii avansul.

Fiu: O nesimțire.

PETROF PAUL: Acuma, (cetățean italian) la ce i-am făcut io acuma tre’ plătească avansul. Și pe urmă noi ratele. Aveai tu de un’ să dai avans?

Fiu: Doamne ferește!

PETROF PAUL: Avansul, dă (cetățean italian) 50 de mii.

Fiu: Aha! Bravo! Eu nu mă bag, nu știu nimic. Ăla e al tău ...[neinteligibil]...

PETROF PAUL: N-ai, nu știe. Că dacă știe de tine, moare.

Fiu: Nu știe nici mă... Și cu GICĂ, știe la fel. Că nu mă văd cu el și cu (cetățean italian). Nu că am prins cardeala ...[neinteligibil]...

PETROF PAUL: E, și-acuma el...”, se bucura oficialul de la DRVMB împreună cu fiul său.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dedu Gabriel Nicolae cel mai mare spagar din otopeni .Alo Dna .Dga .Sri.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515