REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Fostul șef al Vămii București, Paul Petrof, trage cu dinții... din închisoare, să își salveze apartamentul din Eforie. Video

Fostul șef al Vămii București, Paul Petrof, trage cu dinții... din închisoare, să își salveze apartamentul din Eforie. Video

Andreea CONDURACHE 30 martie 2024 | 00:00 2095

La scurt timp după ce a fost arestat preventiv, într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită, Paul Petrof, fostul șef la Vămii București, și soția sa au rămas fără un apartament de pe litoral, din cauza datoriilor la bănci. Astfel, s-a procedat la executarea silită pentru recuperare debitelor. Licitația ar fi trebuit să se desfășoare pe 27 martie, însă procedura a fost suspendată la cererea creditorului, în speță banca Raiffeisen, ne-a transmis executorul judecătoresc Daniel Aragea. Vă reamintim că este vorba despre un apartament cu 3 camere dintr-un complex rezidențial situat pe faleza din Eforie Nord. Apartamentul fusese scos la vânzare cu aproximativ 96.000 de euro.

Fostul sef al Vamii Bucuresti, Paul Petrof, trage cu dintii... din inchisoare, sa isi salveze apartamentul din Eforie. Video

Executorul judecătoresc Daniel Aragea anunța la începutului lunii februarie organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării unui apartament situat Eforie Nord, pe strada Tudor Vladimirescu, compus din 3 camere, ce aparține soților Petrof Paul și Petruța, fiind vorba despre șeful Vămii București, aflat în arest preventiv pentru fapte de corupție.

Fostul sef al Vamii Bucuresti, Paul Petrof, trage cu dintii... din inchisoare, sa isi salveze apartamentul din Eforie. Video

Apartamentul se află în Eforie Nord, pe strada Tudor Vladimirescu, într-un complex turistic cu apartamente de vacanță, în zona Hotelului Belona, fiind situat la etajul al 7-lea al imobilului. Apartamentul este alcătuit și 3 camere și dependințe, având o suprafață utilă de 51,98 m.p., balcon - 9,18 m.p., cota parte indiviză de 1,05% (cota parte indiviză de 18,89 m.p.) din părţile şi dependinţele comune ale imobilului, care prin natura şi destinaţia lor se află în proprietatea comună, perpetuă şi forţată a tuturor coproprietarilor (hol de acces comun, două scări de acces la etajele superioare, spaţiul de acces la locurile de parcare (rampa), holuri de acces pe fiecare etaj, terase descoperite, piscina, bazin, etc., precum şi dreptul de proprietate asupra terenului în suprafaţă indiviză de 21,43 m.p., ce reprezintă cota parte indiviză de 1,05% aferentă apartamentului.

Fostul sef al Vamii Bucuresti, Paul Petrof, trage cu dintii... din inchisoare, sa isi salveze apartamentul din Eforie. Video

De asemenea, este scos la licitație și locul de parcare P10, având o suprafață utilă de 20,28 m.p.. Prețul de pornire al licitației, conform raportului de evaluare, era de 442.802 de lei, pentru apartament, iar locul de parcare la prețul de 39.802 de lei.

Fostul sef al Vamii Bucuresti, Paul Petrof, trage cu dintii... din inchisoare, sa isi salveze apartamentul din Eforie. Video

Licitația a fost suspendată la cererea  băncii

Licitația ar fi trebuit să aibă loc în cursul zilei de 27 martie a.c., la biroul executorului judecătoresc din Constanța. Și spunem ar fi trebuit pentru că procedura a fost suspendată. Motivul? O cerere venită din partea creditorului, în speță banca Raiffeisen. ,,Licitația a fost suspendată la cererea creditorului, fiind vorba despre banca Raiffeisen. Pentru că nu era vorba despre o datorie foarte mare, cele 2 părți au ajuns la o înțelegere. Nu știm pe cât timp a fost suspendată, vedem”, a declarat, pentru Replica de Constanța, executorul judecătoresc Daniel Aragea.

Cât despre Paul Petrof, acesta se află în continuare în arest preventiv, măsura fiind prelungită pe 15 martie a.c. de către magistrații din cadrul Tribunalului București. Petrof, cât și alți complici implicați în același dosar de corupție au cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, dar solicitarea le-a fost respinsă. Decizia a fost luată pe 7 martie a.c.. Nu s-au oprit aici, iar inculpații au depus contestație.

Fostul sef al Vamii Bucuresti, Paul Petrof, trage cu dintii... din inchisoare, sa isi salveze apartamentul din Eforie. Video

Potrivit declarației de avere din anul 2023, Petrof deține, împreună cu soția sa, trei apartamente și o casă de locuit, după cum urmează: un apartament în București cu o suprafață de 110 metri pătrați, o casă în Poiana, județ Dâmbovița cu o suprafață de 200 de metri pătrați, un apartament în Poiana, județ Dâmbovița, cu o suprafață de 70 de metri pătrați, dar și un apartament, în Eforie Nord, cu o suprafață de 63 de metri pătrați, fiind vorba despre apartamentul scos la licitație.

În ceea ce privește datoriile, Paul Petrof avea un credit, contractat în anul 2017 și scadent în 2024, în valoare de 100.000 de lei, de la Banca Transilvania, un alt credit contractat în anul 2018 și scadent în 2023, în valoare de 120.000 de lei, de la First Bank, dar și un alt credit în valoare de 110.000 de lei, contractat în 2020 și scadent în 2025, la BCR.

Fostul sef al Vamii Bucuresti, Paul Petrof, trage cu dintii... din inchisoare, sa isi salveze apartamentul din Eforie. Video

Fostul Șef al Vămii București, arestat preventiv, pentru luare mită

DNA a anunțat oficial, miercuri, 14 februarie a.c., reținerea pentru 24 de ore a directorului Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof, a lui Răzvan Cosmin Stamatescu, șef birou în cadrul Autorității Vamale Române, a trei funcționari și a încă unei persoane. Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, atât pentru Petrof, cât și pentru ceilalți inculpați: Răzvan-Cosmin Stamatescu (şef birou în cadrul Autorităţii Vamale Române), Alexandru Cernat, Nicolae-Ştefan Teianu şi Marian-Vladimir Vulcan (funcţionari în cadrul Autorităţii Vamale Române şi în cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti).

„În perioada 2021-2023, inculpatul Stamatescu Răzvan-Cosmin ar fi acceptat de la un alt om de afaceri promisiunea remiterii unei sume de 10.000 de USD și ar fi primit mai multe foloase necuvenite pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor polițiști de frontieră și că-i va determina pe aceștia să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu în legătură cu realizarea unor controale asupra unor transporturi de mărfuri contrafăcute, de care era interesată persoana respectivă.

În aceeași perioadă, inculpatul Petrof Paul ar fi pretins de la un om de afaceri plata unui avans în sumă de 50.000 euro pentru achiziția unui apartament și alte foloase necuvenite, în schimbul „ajutorului” oferit acestuia din urmă în legătură cu obținerea unor autorizații”, susține DNA.

Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2023, în contextul efectuării unor controale, funcționarii vamali Cernat Alexandru, Marin Marius, Teianu Nicolae-Ștefan, Vulcan Marian-Vladimir și Gheorghe Demetrius ar fi pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri care-și desfășurau activitatea în mai multe centre comerciale situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov foloase necuvenite constând în sumele totale de 60.600 lei, 11.500 USD, 600 euro, 408 perechi (51 baxuri) de ghete sport și 1.000 parfumuri contrafăcute. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de cei cinci inculpați în scopul omisiunii întocmirii unei sesizări penale cu privire la problemele constatate și implicit al finalizării controalelor într-un mod care să fie favorabil oamenilor de afaceri”.

Mită la Vama București. Stenograme

Șeful Vămii București ar fi pretins și acceptat ca mită și adidași și parfumuri false. Într-o discuție cu fiul lui, Paul Petrof, îi zice că a bătut palma, și că din mită va plăti avansul pentru un apartament în Constanța.

Discuție șeful Vămii București – fiu:

Paul Petrof: Deci ăsta plătește 50 de mii avansul.
Fiu: O nesimțire.
Paul Petrof: Acuma, la ce i-am făcut io, acuma tre' să plătească avansul. Și pe urmă, noi, ratele. Aveai tu de un' să dai avans?
Fiu: Doamne ferește!
Paul Petrof: Avansul, dă (omul de afaceri) 50 de mii.
Fiu: Aha! Bravo! Eu nu mă bag, nu știu nimic. Ăla e al tău.

În documentul anchetatorilor apare și momentul în care inspectorii vamali au mers în control la un centru comercial din estul Capitalei. Ca să închidă ochii, negociau mita pe loc.

Comerciant controlat de vameși: „Le-am propus suma de 5.000 de lei, și al treilea inspector vamal a refuzat categoric... Mi-a cerut suma de 10.000 euro. Le-am spus că nu am această sumă de bani, și am propus celui de-al treilea inspector vamal suma de 10.000 lei. Precizez că cel de-al treilea inspector vamal era cel rău, în sensul că nu a fost de acord cu nicio sumă de bani propusă de mine. Despre acesta, primul inspector vamal a spus că era șeful și că el va decide.”

Unul dintre denunțători a fost translator pentru un cetățean chinez pe la care inspectorii au trecut de mai multe ori. El povestit anchetatorilor că a asistat la momentul când inspectorii au luat mită adidași.

Denunțător: „Unul dintre vameși mi-a spus că am venit târziu, că ei deja s-au înțeles cu prietenul meu, și că 51 de baxuri nu e japcă în condițiile în care vameșii au estimat că ar mai avea 250 de baxuri în depozit, pe care le-au lăsat prietenului meu.”

Denunțător: „Prietenul meu mi-a mai spus că le-a dat vameșilor suma de 350.000.000 de lei vechi, adică 35.000 de lei, fără să îmi dea detalii despre cum și unde anume a dat această sumă, spunându-mi încă o dată să nu sesizăm pe nimeni (organele de urmărire penală), deoarece îi este frică de repercusiuni, în sensul că cei de la vamă se pot răzbuna pe el prin controale ale lor, sau ale altor organe de control.”

Procurorii au informații și că șeful Vămii din București le spunea contrabandiștilor că poate influența polițiștii de frontieră, astfel încât marfa ilegală să ajungă pe piața neagră din România.

Video:

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si marfa venea din portul agigea, nu? adica unde a fost sef. Si actele se inchideau la centru, am inteles bine?
1
0
Daca li se confisca tot ce au acestor aparatori ai granitzelor tzari pentru ei pedeapsa asta este mai grea decat pushcaria si in multe tzari asha este argumentul in favoarea acestei legi fiind ala ca nu a luat vameshul sau alt functzionar al statului cu atributzii de control sau judecatori care fac scapatzi tot felul de infractori ca nu au luat ashtia prima data shpaga si chiar atunci a si fost prins.
3
0
Sanki datorii la banci. Erau luate credite pentru a acoperi mita. Asa se spala banii bahhh!
4
0
Mana pe furca si topor ca cu astia nu ne mai facem bine. De curiozitate, ce salarii au?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272