REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Paul Stănescu: "Cîţu pleacă acasă, este mort politic, va deveni istorie"

Paul Stănescu: "Cîţu pleacă acasă, este mort politic, va deveni istorie"

Replica API 6 octombrie 2021 | 22:15 1118

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, spune că este pentru prima dată în istoria politicii românești când un premier a ajuns să fie "atât de detestat", făcând referire la Florin Cîţu.

Social-democratul pledează pentru declanșarea alegerilor anticipate şi susţine, într-un comunicat remis presei, că premierul Cîţu nu va mai putea fi desemnat să formeze un nou guvern.

Totodată Paul Stănescu afirmă că "Florin Cîțu va deveni istorie".

"Cîţu pleacă acasă! Oprim calamitatea politică!

Paul Stănescu: "E prima dată în istoria politicii când un premier a ajuns să fie atât de detestat în mai puțin de un an"

Este pentru prima dată în istoria politicii românești când un premier a ajuns să fie atât de detestat. În mai puțin de un an de zile, aproape toți românii și toate partidele din Parlament îl vor plecat de la conducerea executivului.

Fără vreo alianță politică formală între PSD, USR și AUR, partide cu ideologii și viziuni incompatible, astăzi există un consens de bun simț că Florin Cîțu trebuie demis.

Și oricât de mult s-ar chinui unii și alții să-l țină în viață, prin diverse tertipuri, acesta este mort politic.

Cu înscăunarea lui, domnitorul Iohannis și-a bătut joc de țară. După demiterea de astăzi nu mai poate să meargă tot pe mâna lui. Este și neconstituțional și imoral.

Paul Stănescu: "Cîţu este mort politic, va deveni istorie"

Dar dacă domnitorul Iohannis va prelungi criza politică cu desemnări succesive ale lui Cîțu, vom merge, pas cu pas, către anticipate. Este ceea ce noi, PSD, ne dorim. Este singura soluție, o guvernare nouă, dar ca expresie a voinței românilor.

Un om care nu are niciun fel de empatie pentru români nu are ce căuta în politică. Premierul a fost în vacanță două luni pentru campania internă din PNL, iar astăzi România este în pragul colapsului sanitar.

Doar pentru asta, Cîțu nu mai merită să mai dețină nicio funcție publică. Să stea cocoțat la partid, unde l-a uns domnitorul Klaus Iohannis.

Guvernarea lui Cîțu și domnia lui Iohannis, care a fost instaurată de șapte ani, au eșuat, nu statul român. În această perioadă de domnie, statul putea să funcționează foarte bine dacă avea cine să-l conducă.

Stănescu: "Dacă Iohannis va prelungi criza politică cu desemnări succesive ale lui Cîțu, vom merge către anticipate"

Astăzi, Florin Cîțu va deveni istorie. Este un gest de maximă responsabilitate politică a PSD și a partidelor parlamentare să voteze moțiunea de astăzi. Toate au decis, fără niciun acord, fără nicio alianță, fără nicio înțelegere subterană că acesta trebuie să plece.

Doar judecata românilor va putea oferi un guvern stabil care să gestioneze pandemia și redresarea statului român", spune Paul Stănescu, secretarul general al PSD, într-un comunicat remis presei, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Citu este poate mort politic dar epava asta de stanescu este mort cu totul...
3
0
Am votat usr dar au fost asa de buni ca maine as vota psd
7
0
Lumea ar prefera sa plece la puscarie nu acasa
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212