REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pe cine protejează legea pentru garantarea pachetelor de servicii turistice?

Pe cine protejează legea pentru garantarea pachetelor de servicii turistice?

Replica API 2 februarie 2018 | 00:10 336

Constănţeanul Mircea Titus Dobre s-a aflat la conducerea Ministerului Turismului fix un an. Odată cu schimbarea premierului, mai mulţi miniştri şi-au pierdut funcţiile, între aceştia numărându-se şi Dobre, care a avut “neinspiraţia” de a transmite că îl susţine pe fostul premier Mihai Tudose.

La finalul mandatului, Dobre a transmis un comunicat prin care a mulţumit tuturor pentru colaborare şi a ţinut să prezinte şi un bilanţ al realizărilor, din care amintim următorul paragraf: „(...) după un an de analiză a problemelor care afectează în egală măsură turiștii și agențiile de turism, s-a adoptat legea pentru garantarea pachetelor de servicii turistice. LEGEA nr. 277 din 28 decembrie 2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 8 din 04.01.2018 cuprinde o serie de măsuri în domeniul turismului menite să contribuie, pe de o parte la protecția turiștilor iar, pe de altă parte, la întărirea disciplinei în materie de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Măsura răspunde cerințelor pieței, precum și celor ale Comisiei Europene, prin transpunerea noilor norme în domeniu. Măsura nu are ca efect doar protecția consumatorului, ci și încurajarea start-up-urilor din turism care erau obligate să plătească prime de asigurare extrem de costisitoare pentru a se putea licenția prima oară”.

Însă, legea pentru garantarea pachetelor de servicii turistice, la care face referire Dobre, este acum aspru criticată de anumiţi actori din domeniul turismului, dar nu numai. Şi colegi de partid ai acestuia au ţinut să atragă atenţia că “legea favorizează anumite agenţii de turism”. “Spre exemplu, o agenţie de turism X vinde vacanţe de la Y. În cazul în care turistul se trezeşte că a plătit banii, dar nu pleacă în vacanţă, legea trimite turistul să ceară banii nu de la agenţia de turism, ci de la cel cu produsul, adică de la Y. Păi, agenţia de turism nu îşi mai asumă nici o responsabilitate? Sau dacă cel care vinde vacanţe, să spunem, în Africa, este o firmă înfiinţată în Cipru şi are ca adresă o căsuţă poştală, este un offshore, ce facem?”, a comentat un social-democrat.

De precizat că preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, Paul Anghel, s-a declarat împotriva acestei legi în cadrul dezbaterilor pe acest subiect.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Probabil dl. social -democrat care a comentat nu are capacitatea necesara sa interpreteze si sa inteleaga prevederile unei legi, cat despre dl. Paul Anghel ar fi mai bine sa ne spuna cum a rezolvat problema consumatorilor de pachete turstice achizitionate de la OMNIA Turism,sau de la agentiile revanzatoare daca tot a votat impotriva.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108