REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pe ultima sută de metri: miel de Paşte cu 23 de lei în Piaţa Griviţei

Pe ultima sută de metri: miel de Paşte cu 23 de lei în Piaţa Griviţei

Replica API 11 aprilie 2015 | 00:12 732

Per kilogram

Per kilogram

Ciorba, drobul şi friptura sunt nelipsite de pe masa de Paşte. Chiar dacă românii nu sunt mari consumatori de miel, la sărbătorile pascale, mai toţi cumpără această carne. Fiecare om gospodar a avut grijă să se pregătească pentru cea mai mare sărbătoare religioasă din an.

Însă, cei care au lăsat pregătirile pentru ultima sută de metri şi au ieşit, de exemplu, vineri la piaţă, în Constanţa, cu greu au mai găsit carne de piel. În Tomis 3, acest tip de carne nu se mai regăsea, şi nici în micile magazine. În supermarketuri, mielul se mai găseşte pe rafturi, la preţuri de peste 25 de lei kilogramul, dar şi în Piaţa Griviţei.

Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, românii cumpără mai multă carne de miel decât în altă perioadă a anului, de aceea comercianţii profită de această perioadă pentru a-şi creşte vânzările. Anul acesta, mielul a fost vândut cu un preţ cuprins între 20 lei, pe kilogram în viu şi aproximativ 30 de lei pe kilogram în marile magazine. Consumatorii grijulii s-au asigurat că nu vor rămâne fără miel de Paşte, aşa că au achiziţionat carnea din timp.

Constănţenii care au lăsat cumpărăturile pentru ultima sută de metri, în Vinerea Mare cu greu au mai găsit miel în pieţe. În Tomis 3, de exemplu, la nici o carmangerie din zonă nu s-a mai găsit animalul sacrificat. „Deja este târziu. Nu mai aducem carne de miel“, ne-a spus vânzătoarea unui magazin.

Nici în piaţa din Poarta 6 mielul nu a fost de găsit ori la magazinele din zona Abator. În schimb, Piaţa Griviţei gemea de miei, vânduţi la preţul de 23 de lei, per kilogram. Atârnaţi în cârlige, pentru cei care vor animalul întreg, ori bucăţi din el sau organe pentru drob, vânzătorii aşteaptă să scape de marfă pentru că, sunt conştienţi că dacă nu o vând până de Paşte, după sărbători va fi mai greu.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa şi cei ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa le recomandă oamenilor să fie foarte atenţi de unde cumpără miei. Ei recomandă să achiziţioneze produsele din piaţă pentru că sunt ştampilate de la abator şi verificate de medicul veterinar al pieţei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108