REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Pensiile și salariile românilor riscă să fie înghețate în perioada următoare

Pensiile și salariile românilor riscă să fie înghețate în perioada următoare

Virgil STOIAN 6 mai 2024 | 15:59 1168

Pensiile și salariile românilor riscă să fie înghețate în perioada următoare. Datoria publică a trecut de 52%% din PIB. Asta arată ultimele date de la Ministerul Finanțelor. Suntem datori 841 miliarde lei.

Pensiile si salariile romanilor risca sa fie inghetate in perioada urmatoare

Deși legea spune ca statul trebuie să reducă cheltuielile când datoria depășește pragul de 50%, Guvernul se ferește să impună măsuri de austeritate şi taxe noi în an electoral.

Doar 3 procente ne despart de momentul critic în care pensiile și ajutoarele sociale ar putea fi înghețate. Legea spune că, dacă datoria publică depășește 55% din PIB, dar se situează sub 60% din PIB, Guvernul trebuie să înghețe pensiile şi alte cheltuieli pentru asistența socială.

Cea mai mare parte a datoriei, 820 miliarde de lei, aparține administrației publice centrale, în timp ce administrația publică locală are datorii de 21 miliarde lei.

Ministerul de Finanțe a precizat că, în vederea menținerii indicatorului datorie guvernamentală în PIB la un nivel sustenabil, Guvernul are în vedere stimularea creșterii economice.

Iar printre măsurile pe care Guvernul le pregătește pentru a reduce datoria menționăm accelerarea digitalizării, reducerea evaziunii fiscale, optimizarea riscului fiscal, modificarea codului de procedură fiscală.

Cum ne-ar putea afecta creșterea datoriei publice

 - creșterea ratei dobânzii
 - reducerea investițiilor
 - creșterea cheltuielilor bugetare
 - creșterea impozitelor și taxelor

Cum vrea Guvernul să reducă datoria

 - măsuri pentru "stimularea creșterii economice"
 - accelerarea digitalizării
 - reducerea evaziunii fiscale
 - optimizarea riscului fiscal
 - modificarea codului de procedură fiscală, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un exemplu ar fi, imprumuturile facute ca sa se dea pensiile inaite de pasti. doar sint campanii electorale anul acesta, o a crape romanul la anul.
1
0
"stimularea creșterii economice" e chiar o gluma pproasta - o aud de 34 de ani si tot o tara subdezvoltata care importa 50% in alimente si 100% din tot restul am ramas
6
1
Corect, dacă s au înmulțit numărul drogaților speciali ce au dreptul la nenumărate pensii, deși omul de rand plătește câștigul la CEDO pentru acei cretini drogați de magistrati care apară drogații, interlopii și trimit după gratii o bătrână pentru o legătură de verdeață. Pensionarii inchid contul cu viata, lipsa unui trai dispare, analfabeții de la munca latră seara de seara cum ne vor da ei firimiturile și cum lupta ca drogaților speciali sa le mărească salariile cu 50%, de aici și pensiike, absolut tot. Tara de rahat. Vom mai apuca vremurile când acești drogații vor trece după gratii?
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468