REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Pericol de GENOCID lângă România: Vladimir Putin avertizează că există riscul unui masacru în Ucraina

Pericol de GENOCID lângă România: Vladimir Putin avertizează că există riscul unui masacru în Ucraina

Replica API 11 decembrie 2019 | 03:56 406

În estul Ucrainei există riscul producerii unui masacru asemănător genocidului bosniac din Srebrenița, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit Agerpres. Putin, a declarat marți că se teme că, în cazul în care Kievul va câștiga controlul asupra regiunii Donbas, din estul Ucrainei, fără nicio granție, există posibilitatea producerii unui masacru asemănător cu cel de la Srebrenița. Genocidul de la Srebrenița a avut loc în iulie 1995, în timpul războiului din Bosnia, când peste 8.000 de bosniaci, majoritatea bărbați, au fost uciși.

„Partea ucraineană aduce în discuție de fiecare dată trimiterea de trupe la granița cu Rusia. Ei bine, imaginați-vă ce s-ar întâmpla ulterior. Ar fi ca la Srebrenița”, a spus Putin. „Ce se va întâmpla acolo? Și cine îi va conduce pe naționaliști atunci când vor intra în acele teritorii fără să ofere nicio garanție populației?”, a adăugat acesta.

Vladimir Putin şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski au stabilit marți de comun acord cu Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel implementarea unui armistiţiu complet în regiunile separatiste ucrainene şi, eventual, acordarea unui statut special.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 13.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că a fost făcut un progres în sensul restabilirii păcii în regiunea de est a Ucrainei, în cadrul summitului desfășurat la Paris.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta este propaganda vestului
4
3
Propaganda rusa nu se dezminet.Ei care sunt provocatorii nr1 in lume, fac pe nevinovatii.Altii sunt devina pentru orice, ei niciodata.
7
3
dute ma acolo unde iti este locul.Ce draq cauti tu cu merckel si macron, stai in bojdeaga ta, lasane pe noi liniste, aranjam noi lucrurile acolo unde te fte pe tine grija.Asa cum leam aranjat si la noi.
5
3
mjnciuni ordinare scoase de pupincuristi vestului
6
8
are grija de omuletii verzi trimisi de el sa omoare. Sa-i ia la mama rassija ! Totusi nu uit sa-i dau muia traditionala cu mult cacat !!!
9
7

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920