REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PERICOLUL de la locurile de joacă: Şeful Protecţiei Consumatorilor, plimbat prin birourile Primăriei Constanţa

PERICOLUL de la locurile de joacă: Şeful Protecţiei Consumatorilor, plimbat prin birourile Primăriei Constanţa

Replica API 15 septembrie 2017 | 18:09 442

AZI, TOATE PRIMĂRIILE PRIMESC ADRESE PE ACEASTĂ TEMĂ!

AZI, TOATE PRIMĂRIILE PRIMESC ADRESE PE ACEASTĂ TEMĂ!

Reprezentanţii Primăriei Constanţa, în speţă primarul Decebal Făgădău, ar fi trebuit să fie prezenţi, ieri, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa pentru o discuţie privind starea locurilor de joacă din municipiul Constanţa, după ce comisarii Protecţiei Consumatorilor au fost sesizaţi cu privire la starea deplorabilă a acestor locuri destinate copiilor. Întâlnirea, însă, nu a avut loc la sediul comisariatului, aşa cum ar fi fost normal, ci, potrivit conducerii CJPC Constanţa, s-a desfăşurat a sediul Primăriei Constanţa, unde comisarul şef adjunct Horia Constantinescu a fost plimbat între birouri şi a fost primit, într-un final, de viceprimarul Costin Răsăuţeanu.

„Dimineaţă, cei de la Primăria Constanţa, fiind surmenaţi de volumul mare de activitate, nu au reuşit să ajungă la sediul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Fie din cauza volumului de muncă, fie poate nu ştiau unde este sediul. Astfel că, pentru a veni în întâmpinarea lor, dar mai ales pentru a proteja interesele copiilor, ţinând cont şi de faptul că, aseară, un copil a fost rănit grav într-un loc de joacă din Bucureşti, care arată mult mai bine decât cele din Constanţa, ne-am deplasat noi la Primăria Constanţa. Aici, iniţial, am fost îndrumaţi către Direcţia Servicii Publice (sediul de pe strada Mihail Kogălniceanu), ulterior am fost trimişi să ne înscriem în Registrul Unic de Control, înapoi la sediul Primăriei Constanţa. La întrebarea noastră cine este persoana desemnată pentru acţiuni de control, am fost îndrumaţi către viceprimarul Răsăuţeanu, care ne-a primit imediat. Acesta ne-a solicitat o cerere scrisă, pentru a avea timp să pregătească documentele solicitate. Am încercat, zic eu dând dovadă de mult bun simţ, să arătăm că suntem o autoritate de control în subordinea Guvernului şi ceea ce solicităm este în interesul copiilor, dar nu s-a putut fără cererea respectivă. Astfel că, acum, mă îndrept spre sediul comisariatului, pentru a redacta cererea şi a o transmite către Primăria Constanţa. Le vom acorda un termen rezonabil, cred eu, până luni, pentru a pregăti actele respective. Interesul nostru este să găsim o soluţie, mai ales că locurile acestea de joacă au un real potenţial periculos şi îmi asum când spun lucrul acesta.

Încă o dată, s-a dovedit că municipiul Constanţa este atipic de tot ce înseamnă România, unde autoritatea locală nu se supune unei autorităţi de control din subordinea Guvernului”, a declarat Horia Constantinescu pentru „Replica” de Constanţa. Se impune menţionat că, pentru întâlnirea de ieri, CJPC Constanţa transmisese deja o invitaţie Primăriei Constanţa, ceea ce înseamnă că angajaţii instituţiei ar fi trebuit să aibă deja pregătite documentele privind starea şi răspunderea referitoare la locurile de joacă. De precizat că CJPC transmite, chiar azi, oa dresă în atenţia tuturor primăriilor din judeţul Constanţa, cu privire la locurile de joacă! „Toate vor fi controlate. Nu se poate ca ele să pună în pericol vieţile copiilor”, a precizat Horia Constantinescu.

Accident cumplit în Bucureşti: o fetiţă şi-a fracturat coloana, la un astfel de loc de joacă

Un cumplit accident a avut loc, miercuri după-amiază, în Parcul Tei din Bucureşti, la locul de joacă pentru copii. O fetiţă a căzut cu frânghia de căţărat, după ce funia s-a rupt din şurubul de prindere în lemn. Un astfel de accident grav se poate întâmpla, oricând, în locurile de joacă din Constanţa, care sunt, după cum poate constata oricine, într-o stare mult mai deplorabilă decât cele din Capitală. În aceste condiţii, reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor consideră necesară închiderea tuturor locurilor de joacă, până la remedierea problemelor.

Bănci rupte, topogane dezemembrate, fiare care ies din pământ în loc de leagăne – aceasta este starea a 21 de locuri de joacă din cele 70 din Constanţa, potrivit unei statistici realizate de Primăria Constanţa. De altfel, locurile de joacă sunt în atenţia Primăriei Constanţa, primarul Decebal Făgădău anunţând deja un proiect pentru reabilitarea lor, modernizarea celor existente şi realizarea unora noi.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ipocritul asta jalnic a luat o gramada de ziaristi dupa el, sa il fotografieze cand intra in primarie. Mi e sila cum il vad cand incearca doar sa isi faca imagine ieftina, cand pe el il doare undeva de locurile de joaca. Pe cine crede ca mai pacaleste cu actiuni din astea propagandistice? Mars in plm de unde ai venit ca deja ne faci greata rau.
6
6
Ce tot va cacati pe voi cu plozii vostri de aia imi duc cainele sa se cace pe locurile alea ca mereu e cate un parinte sa il oftic daca face scandal pun cainele pe el si sa vezi ce se potoleste .ei sunt tari in gura ca cica au copii ce sa zic
1
7
Buna ziua.Primariei Constanta ai trebuie un stil de administratie precum cel privat!Sau pus vaporase la intrarile in oras sau pus cluburi pentru pensionari sau facut cate ceva!Dar in loc sa puna oameni care sa le ingrijeasca,pazeasca imbunatateasca ei nu sunt in stare decat sa puna paznici care sa stea de la firma fostului presedinte de consiliu!Trec aproape zilnic pe podul IPMC!Balariile nu le taie paznicul!Parapetii la fel!Trebuie o alta strategie de lucru!
2
3
Se gasesc destule reglementari in Codul Penal pentru a sesiza Parchetul , sa ii puna in miscare actiunea penala primarului, suspiciune rezonabila ca pune in pericol viata copiilor nostri pentru a fi suspendat de prefect. Poate asa vor intelege toti alesii pentru ce ajung in fruntea comunitatilor locale.
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108