REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

PESCADOR TURCESC depistat la BRACONAT pe Dunăre: S-au tras FOCURI DE ARMĂ

PESCADOR TURCESC depistat la BRACONAT pe Dunăre: S-au tras FOCURI DE ARMĂ

Replica API 16 martie 2021 | 23:44 2063

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona economică exclusivă a României, un pescador sub pavilion Turcia, care desfășura activități de pescuit ilegal .

În data de 14.03.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, acţionând în baza unei informații, au executat o misiune de patrulare cu nava MAI 0201, în zona economică exclusivă a României. Astfel, la o distanță de aproximativ 48 mile marine de localitatea Sf. Gheorghe, a fost detectat un pescador pavilion Turcia care desfășura activități de pescuit ilegal.

Poliţiştii de frontieră de pe nava Gărzii de Coastă au efectuat somaţiile legale pentru oprirea ambarcaţiunii folosind mijloace radio, semnale optico-vizuale și acustice. Având în vedere că pescadorul vizat nu a răspuns somațiilor, poliţiştii de frontieră au întreprins gradual demersuri specifice, constând în executarea de foc de avertisment prin utilizarea armamentului de la bordul navei. Menţionăm, că pe timpul acţiunii nu a fost rănită nicio persoană şi nu au rezultat pagube materiale.

Ulterior măsurilor întreprinse, pescadorul pavilion Turcia a părăsit zona economică exclusivă a României, totodată fiind informată Garda de Coastă din Turcia în vederea dispunerii măsurilor legale faţă de pescadorul turcesc.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au desfășurat activități de recuperare a plaselor de pescuit, până în prezent fiind recuperate din mare un număr de 47 de plase de pescuit în lungime de aproximativ 50 m fiecare, acţiunea urmând a fi continuată împreună cu reprezentanţii ANPA.

În cauză, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu și au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar au venit turci la furat si au ras de paza de coasta din Romania pentru ca atia nu au putut sa ii prinda;inca o bila neagra pentru militari romani care sunt platiti de catre toti contribuabili la bugetul national pentru ca ei sa asigure paza granitelor marine ale Romaniei.
2
0
Cine aste acest V.S.? In orice caz, e cel mai prost ziarist de care am auzit. Cica pescuit pe Dunare, in mare, la 48 de mile de Sf. Gheorghe! Cata prostie! Un imbecil, de-a dreptul!
9
0
ieri se lauda igpr ul cu amendarea unei gramezi de pescari amatori care braconau fara permise de pescuit
4
0
halal garde de coasta, nu sunt in stare sa opreasca un pescador turcesc de 20-30 metri! de ce naiba ii platim pe bugetarii astia?
9
0
De unde naibii si cine v-a scos ziaristi? La braconat pe Dunare? Plase de 50 metri au pus turcii? Ineptii. Iar v-ati facut de rahat
8
0
Prind pe Dunare la 48 mile marine in largul Marii Negre...
8
0
Cat inainteaza Dunarea in mare ? 48 mm ? cred ca vreo 100 mm !!!!
3
0
cine pe cine a prins
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272