REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate la Regata Marilor Veliere

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate la Regata Marilor Veliere

Replica API 6 septembrie 2016 | 00:00 188

Făgădău: „ Un oraş cum este Constanţa trebuie să-şi redefinească rolul de oraş port”

Făgădău: „ Un oraş cum este Constanţa trebuie să-şi redefinească rolul de oraş port”

După succesul primei ediţii din 2014, Constanţa va fi din nou gazda Regatei Marilor Veliere din Marea Neagră (SCF Black Sea Tall Ships Regatta). Evenimentul va avea loc între 8 şi 11 septembrie, în portul Constanţa, în zona terminalului de pasageri. Sunt aşteptate la start 13 veliere din 5 ţări, cu un total de peste 1.000 membri de echipaj. Organizatorii au pregătit pentru fiecare zi o serie de evenimente care să atragă publicul.

Pe lângă vizitarea velierelor, aceştia vor putea să urmărească mai multe concerte ale unor artişti celebri, precum Loredana, Vama, Corina, Vunk, etc., dar şi ansambluri ale etniilor din Dobrogea. Intrarea în toate cele patru zile ale Regatei Marilor Veliere este gratuită. Primarul Decebal Făgădău a vorbit despre importanţa evenimentului pentru oraş. „Un oraş cum este Constanţa trebuie să-şi redefinească rolul de oraş port, de oraş cu atitudine, de oraş internaţional. Velierele sunt cele care fac legătura între trecutul acestei frumoase meserii şi prezent”.

„Sunt convins că audiențele vor fi cel puțin aceleași ca acum doi ani, sunt convins că regata va fi un succes și sunt convins că bricul Mircea, această dovadă vie a istoriei marinăriei românești, se va prezenta așa cum a făcut-o și acum doi ani de zile, cu cinste și cu demnitate. Municipiul Constanța va finanța în continuare orice eveniment vine să îl consacre ca un municipiu puternic, demn, dar în strânsă legătură cu ceea ce l-a născut, cu marea, orașul nostru datorează multe mării, atât din punct de vedere al economiei portuare și serviciilor conexe, cât și din punct de vedere al economiei turismului.”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Evenimentul este organizat de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân și Liga Navală Română, cu sprijinul Primăriei Constanța și al Administrației Porturilor Maritime Constanța. Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate internaționale ce se desfășoară an de an, începând din 1956, sub egida Sail Training International, o organizație non-profit din Marea Britanie care în 2007 a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace datorită activității sale pentru educarea tinerilor la bordul navelor cu vele și promovarea prieteniei și înțelegerii la nivel internațional.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108