REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Peste 100 de pompieri vor asigura gestionarea cazurilor de prim-ajutor la festivalul Neversea

Peste 100 de pompieri vor asigura gestionarea cazurilor de prim-ajutor la festivalul Neversea

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 1043

Inspectoratul pentru situații de urgență a mobilizat peste 100 de pompieri care vor asigura atât gestionarea cazurilor de prim-ajutor, cât și măsurile de apărare împotriva incendiilor pe toată perioada festivalului.

Pentru monitorizarea, prevenirea și gestionarea eventualelor situații de urgență, în perimetrul zonei de desfășurare a festivalului sunt alocate 2 puncte medicale avansate, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, o mașină de stingere cu modul de descarcerare, 2 șenilate, precum și o ambarcațiune CBRN care va executa patrule.

Pompierii paramedici, împreună cu medici și asistenți medicali din cadrul Unității de Primiri Urgențe, vor încadra cele două posturi medicale avansate. Totodată, pentru acordarea asistenței medicale, alte trei puncte de prim-ajutor sunt operaționalizate și încadrate cu personal medical și cu pompieri paramedici. Acestea au capacitatea să acorde asistență medicală de urgență pentru mai multe persoane simultan.

Totodată, premergător și pe timpul evenimentului, specialiștii inspecției de prevenire derulează acțiuni de verificare la operatori economici aflați în proximitatea zonei festivalului, precum și la obiective existente în interiorul zonei de desfășurare a festivalului. Aceste acțiuni au rolul de a identifica eventualele nereguli și de remediere a acestora, astfel încât participanții să fie în siguranță.

În toată perioada sezonului estival, efectivele pompierilor salvatori constănțeni sunt suplimentate cu personal și tehnica de intervenție din alte 23 de județe. Astfel, începând cu data de 30 iunie, pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, au fost operaționalizate 25 puncte de lucru temporare, respectiv: 11 puncte de stingere a incendiilor; 8 puncte de prim ajutor și 6 puncte de salvare acvatică.

Pentru a ne putea bucura de acest festival devenit tradiție la malul marii, iată câteva măsuri preventive pentru siguranța participanților:

- respectaţi recomandările pe care le primiți din partea organizatorilor și a autorităților;

- nu vă aventuraţi în mare dacă nu știți să înotați. De la 1 iunie și până în prezent, pompierii militari au executat deja 14 misiuni de căutare-salvare persoane în mediul acvatic. Din păcate, 6 persoane si-au pierdut viața.

- nu intrați în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;

- nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult timp la soare;

- nu săriţi în mare de pe stabilopozi ori de pe dig;

- nu lăsaţi minorii nesupravegheaţi, mai ales în apă.

În cazul în care semnalați persoane care au nevoie de ajutor sau situații în care viața este pusă în pericol, anunțați în cel mai scurt timp personalul alocat în zona festivalului și sunați la numărul unic de urgență 112!

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este sustinut de statul de cacat numit Romania.Cum poti sustine betivii,curvele si drogatii?.Iar pulimea nu poate circula in Constanta datorita acestui CIRC
1
0
Al drogatiilor
0
0
Sa nu mai ramana nimic din tot acest cacat de festival!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468