REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Petrică Miu: „Învătământul privat nu trebuie dat deoparte!”

Petrică Miu: „Învătământul privat nu trebuie dat deoparte!”

Replica API 13 decembrie 2017 | 00:00 668

Petrică Miu

Reprezentanții unităților de învățământ privat acreditate din județul Constanța s-au întâlnit, în dimineața zilei de marți, 12 decembrie a.c., cu inspectorul general școlar Petrică Miu, pentru a discuta pe tema finanțării alocate de la Ministerul Educației pentru salariile cadrelor didactice de la aceste instituții. Inițiativa întâlnirii a aparținut inspectorului general școlar Petrică Miu, în contextul în care, de la 1 ianuarie 2018, vor interveni modificări privind procedura acordării finanțării pentru salarii.

„De la 1 ianuarie 2018, pentru unitățile de învățământ de stat, cât și pentru unitățile de învățământ particular acreditate, finanțarea pentru salarizare, ce ține cont de costul standard per elev, va fi acordată prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Până în prezent fondurile erau alocate prin administrațiile publice locale. În contextul acestei modificări, am dorit să avem o întâlnire și cu reprezentanții instituțiilor de învățământ private acreditate, pentru a deschide căile de comunicare și pe această latură și pentru a explica procedurile. A fost o întâlnire cu multe întrebări punctuale, tehnice, o întâlnire foarte interesantă, în care au fost lămurite multe aspecte, la altele urmează să ne lămurim. Odată cu această modificare, responsabilitatea ISJ va crește”, a declarat prof. Petrică Miu pentru „Replica de Constanța”.

Mai mult, acesta a afirmat că învățământul privat nu trebuie „dat deoparte”, arătându-se deschis unei colaborări cu reprezentanții instituțiilor școlare private, astfel încât și pe acest segment să se asigure o act educativ de calitate.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu si machidonu de Miu said plecati draku la saivanul vostru de tarani imputiti.
0
0
Scoate-ti PORCUL afara ca are cotet la COGEALAC.....
3
0
Spaga sa fie fara numar la Muiu si sa curge contractele. Noi cipanii machidonii vrem sa ramana Muiu.Sa nu vie Bucovala frusiroata,
0
1
Acest incompetent fripturist se intereseaza doar de spagi si combinatii cu primarii. Un libidinos dus de nas de Hanu si Boranda.
3
0
PAI SIGUR CA NU TREBUIE CA LA CUM FUNCTIONEAZA E CLAR CA DE ACOLO CA VIN SPAGI INTERESANTE......VEZI cOMENIUS , ETC........ABATOARE DE COPII
2
0
Scoate-ti Specialisti pe banda Rulanta,care nu stiu nimic ,dau spaga la orice EXAMEN,trec din anul 1 in anul 3,fara o ora de prezenta la curs..cum va explicati muncea 10 ore pe zi si a terminat 3 ani de facultate la Zi..si-a luat Licenta cu 1800 de euro ,i-a pus in lucrare..Multi dintre ei nu stiu ce-au terminat..fiecare restanta 100-150 de euro,binenteles era restantier la toate,a cumparat carti,lucrari si manuale scrise de profesori..despre ce vorbim..!!! Avem studenti ,fara bac..a terminat facultatea si el nu are bac. luat cum e posibil..e la munca in italia si a ,ajuns contabil fara sa ..
4
0
Politruc jegos, spagar si libidinos. Prototipul limacsului agreat si promovat de triumviratul Stroe Felix-Dontu Gheorghe-Dumitrache Ion dintre pesedistii din Constanta, altfel sunt promovate doar neamurile lor sau recomandarile date de diverse oculte sau servicii. Asta este si unul dintre motivele pentru care orasul Constanta este gri, trist si dezatruos, desi de 3 trei ani e condus de Fagadau si clica lui, iar in localitatile judetului nu se face nicio investitie si nivelul de trai e in scadere abrupta. Avem o siguranta, PRETUL APEI E IN CRESTERE, cel mai mare din tara, calitate indoielnica.
10
1
Cu fabricile voastre de diplome!De asta lasati balta scolile de stat?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108